Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Rotterdam 2015

De raad van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het herziene voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 mei 2016 (raadsvoorstel nr. 16bb4255); raadsstuk 17bb2063;

 

gelet op artikel 102 van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra alsmede artikel 76m van de Wet op het voortgezet onderwijs;

besluit:

 

  • I.

    De verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Rotterdam 2015 te wijzigen als volgt:

     

    • A.

      Artikel 28, derde lid;

      te laten vervallen.

       

    • B.

      Bijlage III, deel C, te laten luiden:

      Bij de bepaling van de huisvestingsbehoefte voor scholen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs wordt gerekend met 5% ruimteopslag in te zetten voor activiteiten in het kader van Rotterdams onderwijsbeleid en als frictieruimte. Het rekenen met deze ruimteopslag kan zolang de omvang van het bestaande gebouw dit toelaat en indien de ruimten niet voor andere onderwijsdoeleinden benodigd zijn. Het kan niet leiden tot een ruimtetekort of meer m² bij nieuwbouw.

       

    • C.

      Voor nieuwbouw/renovatie van schoolgebouwen in het cluster 3 onderwijs, daar waar onafhankelijk onderzoek aantoont dat het aantal vierkante meters, zoals in deze verordening is aangegeven onvoldoende is, wordt een maatwerktraject aangeboden.

       

  • II.

    Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de dagtekening van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 16 maart 2017.

De griffier,

J.M. van Midden

De voorzitter,

A.N. Molenaar, plv.

Dit gemeenteblad 2017, nummer 29, is uitgegeven op 17 maart 2017 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

Naar boven