Wijziging verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 gemeente Noordoostpolder

 

De raad van de gemeente Noordoostpolder,

 

gezien het advies van presidium;

 

overwegende dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de rechtspositiebesluiten voor wethouders en raads- en commissieleden;

 

gelet op de artikelen 44 tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

 

gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden;

 

B E S L U I T:

 

vast te stellen de volgende verordening:

 

Verordening tot wijziging van Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014

 

Artikel I De verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A

    Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt.

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 2 Vergoeding voor de werkzaamheden

Artikel 2 Vergoeding voor de werkzaamheden

De vergoeding voor de werkzaamheden voor raadsleden bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, is gelijk aan 95% van het door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor gemeenteklasse 5 [40.001-60.000 inwoners] vastgestelde maximum.

 

De vergoeding voor de werkzaamheden voor raadsleden bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, is gelijk aan het door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor gemeenteklasse 5 [40.001-60.000 inwoners] vastgestelde maximum.

 

  • B

    Artikel 5 wordt gewijzigd als volgt.

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 5 Onkostenvergoeding

Artikel 5 Onkostenvergoeding

De vergoeding voor aan de uitoefening van het raadslidmaatschap verbonden kosten is gelijk aan het bedrag voor gemeenteklasse 5 [40.001-60.000 inwoners], vermeld in tabel II van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden.

 

De vergoeding voor aan de uitoefening van het raadslidmaatschap verbonden kosten is gelijk aan het bedrag zoals vermeld in artikel 2 van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden.

 

 

  • C

    Artikel 12 wordt gewijzigd als volgt.

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 12 Cursus, congres, seminar of symposium

Artikel 12 Cursus, congres, seminar of symposium

  • 1.

    De kosten van deelname van een raadslid of commissielid aan cursussen, congressen, seminars en symposia die in het gemeentelijk belang door of namens de gemeente worden aangeboden of verzorgd komen voor rekening van de gemeente.

   

  • 1.

    De kosten van deelname van een raadslid of commissielid aan cursussen, congressen, seminars en symposia die in het gemeentelijk belang door of namens de gemeente worden aangeboden of verzorgd komen voor rekening van de gemeente.

  • 2.

    Raads- of commissieleden die aan scholing als bedoeld in artikel 13, eerste lid van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden willen deelnemen, die niet door of namens de gemeente worden aangeboden of verzorgd, dienen daartoe vooraf een gemotiveerde aanvraag in bij de griffier. Deze aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

  • 3.

    De aanvraag als bedoeld in het tweede lid gaat vergezeld van inhoudelijke informatie en een kostenspecificatie.

  • 4.

    Kosten van de scholing die wordt georganiseerd door de beroepsvereniging van raadsleden of de VNG komen altijd voor vergoeding door de gemeente in aanmerking als voldaan wordt aan de voorwaarden in het tweede en derde lid.

  • 5.

    De totale vergoeding van de kosten als bedoeld in lid 1, 2 en 4 overschrijdt niet het bedrag dat voor de scholing van raads- en commissieleden is opgenomen in de begroting, waarbij trainingen ten behoeve van de gehele raad voorrang hebben op de opleidingswensen van individuele raadsleden.

  • 6.

    Aanvragen die niet overeenkomstig de bepalingen in deze verordening worden ingediend komen niet voor vergoeding in aanmerking.

  • 7.

    In voorkomende gevallen beslist het presidium.

 

 

  • D

    Artikel 18 wordt gewijzigd als volgt.

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 18 Onkostenvergoeding

Artikel 18 Onkostenvergoeding

De vergoeding voor aan de uitoefening van het wethouderschap verbonden kosten is gelijk aan het bedrag voor gemeenteklasse [>18001 inwoners], vermeld in artikel 25 van het Rechtspositiebesluitwethouders.

 

De vergoeding voor aan de uitoefening van het wethouderschap verbonden kosten is gelijk aan het bedrag zoals vermeld in artikel 25 van het Rechtspositiebesluit wethouders.

 

 

  • E

    Artikel 23

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

23 Cursus, congres, seminar of symposium

23 Cursus, congres, seminar of symposium

  • 1.

    De kosten van deelname van een wethouder aan cursussen, congressen, seminars en symposia die in het gemeentelijk belang door of namens de gemeente worden aangeboden of verzorgd komen voor rekening van de gemeente.

  • 2.

    De wethouder die wil deelnemen aan een cursus, congres, seminar of symposium dat niet door of namens de gemeente wordt aangeboden of verzorgd, dient daartoe een gemotiveerde aanvraag in. De aanvraag gaat vergezeld van inhoudelijke informatie en een kostenspecificatie. De kosten komen voor rekening van de gemeente als deelname van algemeen belang is in verband met de uitoefening van het ambt van wethouder.

   

[Vervallen]

 

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de achtste dag na bekendmaking en werkt terug tot 1 juli 2014.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 15 december 2014.

De griffier,

De voorzitter,

Naar boven