Rectificatie Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wassenaar 2017

Het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wassenaar 2017 is op 30 december 2016 bekendgemaakt in het Gemeenteblad, Jaargang 2016, Nr. 188602.

 

In artikel 2.11 is ten onrechte een gedeelte van onderdeel d van het tweede lid (‘betaalbaar gesteld aan de aanvrager op basis van declaratie.’) vermeld als separaat derde lid met als gevolg de vernummering van de het derde tot en met vijfde lid als vierde tot en met zesde lid.

 

Artikel 2.11 luidt:

Artikel 2.11 Hoogte persoonsgebonden budget deelnemen aan het maatschappelijke verkeer

  • 1.

    De hoogte van het persoonsgebonden budget voor de cliënt die gebruik kan maken van het collectief georganiseerd regiotaxivervoer én die gebruik wil maken van een persoonsgebonden budget, bedraagt maximaal € 672,00 op jaarbasis. (Dit zijn de waardes van 384 zones met de regiotaxi minus een eigen aandeel in de kosten ter hoogte van de kosten van het reguliere openbaar vervoer). Het budgetplan bepaalt de precieze hoogte van het persoonsgebonden budget op grond van het aantal zones dat iemand maximaal nodig heeft om hem of haar te compenseren in de vervoersbehoefte.

  • 2.

    Uitzonderingen bij verstrekken van een persoonsgebonden budget voor collectief vervoer lid 1:

    • a.

      cliënten die naast collectief vervoer ook een hulpmiddel ten behoeve van het verplaatsen in de nabije omgeving in gebruik hebben, ontvangen 50% van het in lid 1 genoemde bedrag.

    • b.

      voor zover echtgenoten beiden in aanmerking komen voor het persoonsgebonden budget en de vervoersbehoefte vrijwel geheel samenvalt, wordt het persoonsgebonden budget als bedoeld in lid 1 beperkt tot ieder 750 km.

    • c.

      voor zover echtgenoten beiden in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget en de vervoersbehoefte gedeeltelijk samenvalt, zal nader worden bepaald welk deel samenvalt en welk deel voor een persoonsgebonden budget ieder in aanmerking kan komen.

    • d.

      De hoogte van de tegemoetkoming wordt gebaseerd op de vastgestelde noodzakelijke verplaatsingen binnen de leefomgeving en wordt jaarlijks in gelijke termijnen betaalbaar gesteld aan de aanvrager op basis van declaratie.

  • 3.

    De hoogte van de tegemoetkoming wordt gebaseerd op de vastgestelde noodzakelijke verplaatsingen binnen de leefomgeving en wordt jaarlijks in gelijke termijnen betaalbaar gesteld aan de aanvrager op basis van declaratie. Voor cliënten die géén gebruik van het collectief vervoer (regiotaxi) kunnen maken en gebruik moeten maken van individueel taxivervoer bedraagt het persoonsgebonden budget maximaal € 5.000,– per jaar en wordt vastgesteld op basis van een budgetplan voor pgb;

  • 4.

    Voor cliënten die afhankelijk zijn van een individuele rolstoeltaxi bedraagt het persoonsgebonden budget maximaal € 6.000,00 per jaar en wordt vastgesteld op basis van een budgetplan voor pgb;

  • 5.

    Voor cliënten die géén gebruik kunnen maken van het collectief vervoer en aangewezen zijn op een eigen auto, kunnen in aanmerking komen voor een aanpassing van de eigen auto. Er wordt beoordeeld of de aanpassing nog verantwoord is met het oog op de technische staat en de verwachte levensduur van de auto. Uitbetaling vindt plaats aan de aanvrager op basis van een door het college akkoord bevonden offerte of factuur;

Naar boven