Verordening bedrijveninvesteringszone Vianen Centrum 2017-2021

Burgemeester en wethouders van vianen maken bekend dat de Gemeenteraad van Vianen in haar vergadering van 13 december 2016 heeft besloten tot vaststelling van de Verordening bedrijveninvesteringszone Vianen Centrum 2017-2021.

Door de Ondernemers Vereniging Vianen (OVV) is de afgelopen periode, in samenwerking met De Zakenpartner en de Gemeente Vianen, hard gewerkt om tot een hernieuwing van de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) voor het centrum te komen. Middels de Wet op Bedrijveninvesteringszones kunnen ondernemers een verzoek doen aan de gemeente om de binnen een bepaald gebied gelegen ondernemingen een zogenoemde BIZ-bijdrage te laten betalen. Het geïnde geld wordt vervolgens als subsidie door de gemeente aan de Stichting B.I.Z. Vianen Centrum uitgekeerd. Deze stichting voert vervolgens een aantal activiteiten uit die gericht zijn op leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of ander publiek belang in de openbare ruimte.

Met het vaststellen van de daartoe benodigde verordening heeft de raad de weg vrij gemaakt voor de oprichting van de BIZ. Van 13 februari tot en met 24 februari 2017 is de noodzakelijke formele draagvlakmeting gehouden. Als bij deze draagvlakmeting 50% van de betreffende ondernemers reageert, hiervan 66,7% of meer vóór inwerkingtreding stemt en de voorstemmers gezamenlijk minimaal 50% van de totale WOZ-waarde binnen het gebied vertegenwoordigen, dan treedt de Verordening BIZ Vianen Centrum in werking.

De telling is gehouden op 27 februari 2017 en de uitslag daarvan is dat voldoende draagvlak als bedoeld in artikel 4 van de Wet op de bedrijveninvesteringszones aanwezig is.

De verordening treedt in werking op 29 maart 2017 en werkt terug tot 1 januari 2017.

Naar boven