Nota Grondbeleid gemeente Twenterand 2016 – 2020

 

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2017 met een amendement de beleidsnota Grondbeleid 2016-2020 heeft vastgesteld.

Inhoud

In de Nota Grondbeleid 2016-2020 heeft de gemeente Twenterand op hoofdlijnen het beleid ten aanzien van het door haar te voeren grondbeleid vastgelegd met het volgende beleidskader:

De gemeente zet in op faciliterend grondbeleid maar kan ook aanvullend zelfstandig overgaan tot aankoop van strategische grondposities middels WVG legging welke voordat de definitieve aankoop wordt gerealiseerd ter besluitvorming aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.  Het initiatief voor (her) ontwikkeling van de ruimtelijke ontwikkelingen wordt niet louter overgelaten aan de marktpartijen. In geval van ontwikkeling door marktpartijen dragen deze zelf het risico. De gemeente zal in de basis in eerste instantie kiezen voor een faciliterende voorwaardenscheppende rol die past bij de publiekrechtelijke verantwoordelijkheid. Echter indien er op korte termijn een gewenste ruimtelijke ontwikkeling dient te worden opgepakt kan de gemeente deze strategische posities ook zelf voorbereiden en aankopen maar altijd middels een WVG legging. In beide situaties zowel de faciliterende alsmede de strategische eigen ontwikkelingen van de gemeente dient de gemeenteraad actief betrokken te worden voordat opdrachten worden gege ven, of aankopen worden gedaan. 

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad tot vaststelling van de Nota Grondbeleid 2016-2020 treedt met terugwerkende kracht in werking op 8 februari 2017 en vervangt met ingang van deze datum de Nota Grondbeleid 2010.

W aar kunt u het beleid inzien?

De Nota Grondbeleid 2016-2020 ligt met ingang van vrijdag 17 maart 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Vriezenveen.

Deze beleidsnota is daarnaast ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website van de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl.

Geen bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van de Nota Grondbeleid 2016-2020 staat geen zwaar en beroep open volgens de Algemene wet bestuursrecht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Grondzaken van de gemeente Twenterand, bereikbaar via 0546-840840.

Naar boven