Gemeenteblad van Groningen
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Groningen | Gemeenteblad 2017, 36243 | Overige besluiten van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Groningen | Gemeenteblad 2017, 36243 | Overige besluiten van algemene strekking |
Nadere regel tot wijziging van de Nadere regels subsidies gemeente Groningen ‘Innovatieateliers Beschermd wonen en Opvang´
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen;
het wenselijk is om vernieuwende initiatieven op het gebied van beschermd wonen en opvang mogelijk te maken, zoveel mogelijk gericht op de substitutie van zwaardere vormen van begeleiding door lichtere vormen met meer inzet van informele zorg, het eigen sociale netwerk, ervaringsdeskundigheid en sociale technologie;
Paragraaf 4.19 Innovatieateliers Beschermd wonen en Opvang
Artikel 4:93 Subsidie per activiteit
In afwijking van artikel 4:3 van dit hoofdstuk bedraagt de subsidie voor de in artikel 4:92 genoemde activiteiten maximaal 90% van de noodzakelijke kosten.
Artikel 4:95 Bijzondere bepalingen en verplichtingen
De subsidieontvanger moet zijn activiteiten – voor zover deze zijn gericht op Beschermd wonen – richten op substitutie en samenwerking in de keten van ondersteuning aan cliënten met de voormalige indicatie zzp3 of zzp4 dan wel met een nieuwe indicatie of herindicatie Licht Intensief. Deze verplichting geldt zowel voor bestaande als voor nieuwe cliënten.
Artikel 4:96 Aanvullende weigeringsgronden
Het college kan een subsidieaanvraag weigeren die niet voldoet aan één of meer van de onderstaande criteria:
Artikel 4:97 Subsidieplafond en verdeelregels
Als het totaal van de aanvragen hoger is dan het beschikbare budget, dan worden de ontvankelijke subsidieaanvragen toegewezen naar de mate waarin ze naar het oordeel van burgemeester en wethouders het best voldoen aan onderstaande criteria, waarbij het eerder genoemde criterium zwaarder weegt dan het later genoemde:
Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen,
de burgemeester,
Peter den Oudsten
de secretaris,
Peter Teesink
Conform de Wmo 2015 werken de Groninger gemeenten samen op het gebied van Beschermd wonen en Opvang. Het Rijk en de VNG hebben afgesproken dat in de vorm van een centrumregeling te doen. Dit betekent dat we met de regiogemeenten overleggen.
Het doel van deze nadere regel is, conform het meerjarenprogramma ‘Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat’, bij te dragen aan de participatie en het bevorderen van de zelfredzaamheid van kwetsbare burgers. Deze draagt bij aan de doelstelling van de programmabegroting te weten ‘de effectieve uitvoering van de taken als centrumgemeente’.
Met de nadere regels worden specifiek de volgende doelstellingen beoogd:
De activiteiten waarvoor subsidie wordt gevraagd, dienen bij te dragen aan de beweging van zware naar lichtere vormen van begeleiding. De activiteiten moeten zijn gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel, het voorkomen van uitval en het versterken van de zelfredzaamheid. De activiteiten dragen bij aan kortere wachtlijsten in beschermd wonen en de opvang en zijn gericht op doelgroepen binnen beschermd wonen en opvang in de regio Groningen. Activiteiten die gericht zijn op personen jonger dan 23 jaar zullen alleen voor subsidie in aanmerking komen bij een aantoonbaar preventief effect op beschermd wonen en opvang. De gemeente vraagt nadrukkelijk om innovatieve activiteiten. Hierbij valt te denken aan activiteiten gericht op positieve gezondheid, waarbij digitalisering mogelijk als instrument ingezet kan worden. Bij positieve gezondheid valt tevens te denken aan activiteiten die de door- en uitstroom van zittende cliënten Beschermd wonen en Opvang bevorderen (wonen met zorg). De activiteiten kunnen gericht zijn op het zo snel als mogelijk weer vinden van een eigen onderdak in een veilige omgeving. Positieve gezondheid kan op deze wijze de eigenwaarde, zelfredzaamheid en participatie van huidige cliënten Beschermd wonen en Opvang bevorderen.
Doelen van positieve gezondheid zijn als volgt weer te geven:
De activiteiten hebben een looptijd van maximaal 1 jaar
Artikel 4:93 - Subsidie per activiteit
De subsidie bedraagt maximaal 90% van de noodzakelijke kosten. Om voor subsidie in aanmerking te komen, is een sluitende begroting vereist. De aanvrager dient in zijn begroting aan te geven op welke wijze de resterende kosten worden gedekt.
Artikel 4:96 – Aanvullende weigeringsgronden
In het als bijlage bij het Inkoopdocument gevoegde Kwaliteitskader staan criteria vermeld om de kwaliteit van de aanbieders en de kwaliteit van de dienstverlening te borgen. Deze criteria zijn leidend voor de beoordeling van de subsidieaanvraag.
Artikel 4:97 – Subsidieplafond en verdeelregels
In dit artikel staat hoe het subsidieplafond wordt bepaald. Het subsidieplafond wordt bekend gemaakt voor het begin van het subsidietijdvak. Dat gebeurt door publicatie op het elektronisch gemeenteblad.
In lid 2 staat beschreven hoe de beschikbare middelen over de in aanmerking komende aanvragen worden verdeeld als het totaal van de aanvragen hoger is dan het subsidieplafond. In deze leden staat dat subsidieaanvragen eerder voor subsidie in aanmerking komen naarmate ze beter voldoen aan de criteria. Eerder genoemde criteria wegen in de beoordeling zwaarder dan later genoemde.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2017-36243.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.