Tweede wijziging Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van directeur Maatschappelijke Ontwikkeling van 26 januari 2016 (registratienummer: 16MO00522/16bb465);

 

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet;

 

overwegende, dat het niet langer gewenst is leden van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur uit te sluiten van het lidmaatschap van het bestuur van de Rotterdamse Kunststichting;

besluit vast te stellen:

 

Tweede wijziging van de Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur

Artikel I

De Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur wordt als volgt gewijzigd:

 

In artikel 3, vijfde lid, wordt na ‘die gesubsidieerd wordt door de gemeente Rotterdam’, onder vervanging van de punt door een komma, ingevoegd: met uitzondering van het bestuur van de Rotterdamse Kunststichting.

Artikel II

De toelichting bij de verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur wordt als volgt aangevuld:

 

Bij de toelichting op artikel 3 wordt de volgende zin toegevoegd: De tweede wijziging van de Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur d.d. 26 januari 2016 maakt het mogelijk dat leden van de Raad een functie bekleden in het bestuur van de Rotterdamse Kunststichting.

Artikel III

Dit besluit treedt inwerking op de eerste dag na de dagtekening van dit gemeenteblad en werkt terug tot en met 1 februari 2016.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 26 januari 2016.

De secretaris,

Ph.F.M. Raets

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Toelichting op de tweede wijziging van de Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur

De tweede wijziging van de Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur maakt het mogelijk dat leden van de Raad een functie bekleden in het bestuur van de Rotterdamse Kunststichting.

 

De Rotterdamse Kunststichting heeft tot doel het verlenen van personele ondersteuning aan de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het beheer van het budget waaruit de kosten van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur worden bekostigd alsmede het (doen) bevorderen van kunst en al datgene te verrichten dat daarmede in verband staat, alles in de ruimste zin des woords.

 

Met de tweede wijziging van de Verordening Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur wordt beoogd te komen tot een nauwere relatie tussen RRKC en RKS, zoals door alle betrokken partijen gewenst wordt.

 

Dit gemeenteblad 2017, nummer 22, is uitgegeven op 28 februari 2017 en ligt op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven