Vastgesteld bestemmingsplan Woningbouwplan, Vleutstraat, Dieteren

(NL.IMRO.1711.BP20160601-VG01 )

 

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders maken bekend (ex artikel 3.8, lid 3 en 6.12, lid 4) dat de gemeenteraad van Echt-Susteren in zijn vergadering van 22 februari 2017 het bestemmingsplan Woningbouwplan Vleutstraat Dieteren heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan Woningbouwplan Vleutstraat Dieteren betreft de planologisch-juridische regeling voor het realiseren van zes woningen met bijbehorende verkeers-, parkeer- en groenvoorzieningen aan de Vleutstraat in Dieteren. Het plangebied is gelegen ter plaatse van de voormalige basisschool en is ingericht als hofje aan een insteek, die aansluit op de Vleutstraat.

De initiatiefnemer is voornemens op de planlocatie vier levensloopbestendige woningen en twee starterswoningen te realiseren. De marktvraag kan een mogelijke herverdeling van deze woningtypologie met zich meebrengen.

 

Het bestemmingplan is ongewijzigd (zoals ter inzage gelegen) door de raad vastgesteld.

Er is een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar afgesloten waardoor het vaststellen van een exploitatieplan achterwege kan blijven.

 

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingplan ligt vanaf 3 maart 2017 gedurende zes weken (derhalve tot en met 13 april 2017) ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Beroep

Gedurende de inzagetermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • a.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • b.

    belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c.

    belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen, die de raad bij vaststelling heeft aangebracht.

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Echt-Susteren, 2 maart 2017

Naar boven