2e Wijzigingsbesluit Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit 2016

 

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben op 31 januari 2017 het '2e wijzigingsbesluit Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit 2016' vastgesteld. Aanleiding hiervoor is  de uitbreiding van Teams Leefomgeving binnen de gehele gemeente en uitbreiding van de bevoegdheden van deze Teams. Het externe mandaat voor de parkeertaken aan de directeur van het bedrijf P1 is hierdoor ook gewijzigd.

 

Genoemd besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2017.

 

Inzien

Het 2e wijzigingsbesluit Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit 2016 kunt u vanaf 10 februari 2017 inzien bij het loket BWL. Ook zal het besluit te raadplegen zijn via het 'Bestuurlijke Informatie Systeem' op de gemeentelijke website www.Arnhem.nl. De volledige tekst treft u hieronder aan.

 

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Arnhem;

 

gelet op de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

 

B E S L U I T E N:

 

vast te stellen het volgende besluit tot wijziging van het Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit gemeente Arnhem 2016 en het 'Mandaatbesluit P1’:

 

Artikel I

Het Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit 2016 d.d. 23 februari 2016, docnr. 2016.0.008.951, zaaknr. 2016-02-00726, wordt gewijzigd als volgt:

  • 1.

    Het begrip "projectleider Van Wijken Weten' vervalt in:

    • a.

      Besluittekst;

    • b.

      Artikel 1;

    • c.

      Artikel 5, titel;

  • 2.

    Aan artikel 2, onder D bestuursrechtelijke bevoegdheden, nummer 3, wordt de volgende zinsnede toegevoegd: 'en met dien verstande dat de subsidieregelingen Burgerkracht, Amateurkunst en Arnhems Innovatiefonds Maatschappelijke Ondersteuning uitsluitend aan clustermanager Publieke Dienstverlening worden toegekend';

  • 3.

    In artikel 4 vervalt de zinsnede 'namens het college van burgemeester en wethouders';

  • 4.

    Het begrip 'eenheidsmanager' vervalt in de titel van artikel 5;

  • 5.

    In artikel 5 vervallen het zevende en tiende lid. De daarop volgende leden worden als gevolg daarvan hernummerd, alsmede de bijlagenummers die worden genoemd in de hernummerde leden;

  • 6.

    In het negende lid van artikel 5 (na hernummering) wordt '1 tot en met 10' vervangen door '1 tot en met 8';

  • 7.

    In het tiende lid van artikel 5 (na hernummering) vervalt 'en het elfde lid';

  • 8.

    Aan artikel 5 wordt na hernummering een 11e lid toegevoegd, dat luidt als volgt:

    'De functionaris als bedoeld in het vierde lid van dit artikel kan, in aanvulling op het tiende lid, de aan hem gemandateerde bevoegdheden tevens aan de niet onder zijn verantwoordelijkheid werkzame personen opdragen. Hij kan de betreffende personen over de uitoefening van de bevoegdheden instructies te geven. Artikel 7, derde lid is van toepassing';

  • 9.

    De zinsnede 'in artikel 2 tot en met 6' wordt in de volgende artikelen vervangen door 'in artikel 2 tot en met 5':

    • a.

      Artikel 6, eerste en tweede lid;

    • b.

      Artikel 7, eerste en tweede lid;

  • 10.

    In artikel 7, tweede lid, wordt een tussenzin toegevoegd na het woord 'raakt': 'dan wel op een of andere manier gevolgen heeft voor wijkgericht werken';

  • 11.

    Tussen artikel 7, tweede en derde lid, wordt een nieuw derde lid toegevoegd (waardoor het huidige derde lid wordt vernummerd naar vier), dat luidt als volgt:

    'De clustermanager Publieke Dienstverlening neemt bij ondermandatering van een bevoegdheid zowel aan medewerkers van de Teams Leefomgeving als aan anderen op dat de medewerker van het Team Leefomgeving beslist indien er sprake is van verschillende inzichten tussen de medewerker Teams Leefomgeving en de andere gemandateerde';

  • 12.

    De verwijzing naar artikel 5 in artikel 9, derde lid, wordt gewijzigd in artikel 4;

  • 13.

    In bijlagen 3 t/m 8 vervalt in de aanhef de zinsnede 'met dien verstande dat bevoegdheden uit deze bijlage uitsluitend mogen worden uitgeoefend voor zover deze niet zijn toegekend aan de projectleider Van Wijken Weten als bedoeld in bijlage 10';

  • 14.

    Bijlage 4: de tabel met bevoegdheden wordt aangevuld met bevoegdheden Leerlingzaken en Teams Leefomgeving welke luiden als volgt:

     

 

Specifieke bevoegdheden als gevolg van 2e wijzigingsbesluit Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit 2016

 

L EERLINGZAKEN

1.

Het toepassen van de Leerplichtwet 1969 en de ter uitvoering daarvan gegeven voorschriften voor zover opgedragen aan het college.

2.

Het uitoefenen van aan het college toegekende bevoegdheden o.g.v. de Wet Educatie Beroepsonderwijs.

3.

Het uitoefenen van aan het college toegekende bevoegdheden genoemd in de Verordening procedure overleg lokaal onderwijsbeleid gemeente Arnhem.

4.

Het uitoefenen van aan het college toegekende bevoegdheden o.g.v. Wet primair onderwijs, Wet op het Voortgezet onderwijs en Wet op de expertisecentra.

5.

Het uitoefenen van aan het college toegekende bevoegdheden op grond van de gemeenschappelijke regeling voor de volwasseneneducatie regio Arnhem.

 

TEAMS LEEFOMGEVING

 

Horeca

6.

Het beslissen op aanvragen om standplaatsvergunning op grond van artikel 5.2.3 van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor Arnhem

 

Kansspelen

7.

Het beslissen op verzoeken om ontheffing voor het organiseren van een bingo als bedoeld in artikel 7c van de Wet op de Kansspelen.

8.

Het ontvangen van een mededeling over het organiseren van een klein kansspel als bedoeld in artikel 7c, tweede lid, onder a van de wet op de Kansspelen.

 

Verkeer en vervoer

9.

Het beslissen op verzoeken om aanwijzing van een individuele gehandicaptenparkeerplaats als bedoeld in artikel 12 van het Besluit wegverkeer.

10.

Het beslissen op verzoeken om structurele ontheffing voor het in- en uitrijden van het voetgangersgebied met een motorvoertuig op grond van artikel 2 van de Beleidsregels ontheffing berijden voetgangersgebied binnenstad Arnhem.

11.

Het beslissen op verzoeken om ontheffing voor het parkeren van grote voertuigen op grond van artikel 5.1.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

12.

Het beslissen op verzoeken om ontheffing voor caravans e.d. op grond van artikel 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

13.

Het beslissen op aanvragen om ontheffingen als bedoeld in artikel 149 van de Wegenverkeerswet voor zover het effect van het besluit wijkgebonden is.

14.

Het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet voor zover het effect van het besluit wijkgebonden is.

15.

Het nemen van tijdelijke verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) voor zover het effect van het besluit wijkgebonden is.

 

Vergunningen en ontheffingen

16.

Het beslissen op aanvragen voor collectevergunning op grond van artikel 5.2.1 van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor zover wijkgebonden.

17.

Het beslissen op aanvragen voor vergunning voor kleine evenementen op grond van artikel 5.7.1a van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor zover het effect van het evenement wijkgebonden is.

18.

Het beslissen op verzoeken om ontheffing van het verbod geluidhinder te veroorzaken als bedoeld in artikel 4.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

19.

Het beslissen op aanvragen voor vergunning voor kamperen buiten kampeerplaatsen op grond van artikel 5.8.2 van de Algemeen Plaatselijke Verordening.

20.

Het beslissen op verzoeken om ontheffing van de Verordening Winkeltijden Arnhem.

21.

Het beslissen op verzoeken tot ontheffing voor oneigenlijk gebruik van openbare grond op grond van artikel 2.1.5.1 van de Algemeen Plaatselijke Verordening.

22.

Het beslissen op aanvragen voor vergunning voor snuffelmarkten op grond van artikel 5.2.4 van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor zover wijkgebonden en met uitzondering van aanvragen die betrekking hebben op GelreDome.

23.

Het beslissen op verzoeken tot ontheffing van artikel 3 en 4 van de Zondagswet.

24.

Het beslissen op aanvragen voor vergunning voor het houden van sportwedstrijden (niet zijnde betaald voetbalwedstrijden) op grond van artikel 5.7.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

25.

Het beslissen op aanvragen om vergunning voor het inzamelen van textiel op grond van artikel 4.2.2.5 van de Algemeen Plaatselijke Verordening.

26.

Het beslissen op verzoeken om ontheffing van het verbod stoken van open vuur op grond van artikel 5.5.1 van de Algemeen Plaatselijke Verordening.

 

Handhaving

27.

Het beslissen over de toepassing van handhavingsbevoegdheden op grond van de Algemene wet bestuursrecht (bestuursdwang, dwangsom) voor zover betrekking hebbend op de specifieke bevoegdheden genoemd in nummers 6 tot en met 26.

 

Parkeren

28.

Het beslissen over incidentele en structurele locatiegebonden parkeerontheffingen op grond van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

29.

Het beslissen op verzoeken om sectorgebonden parkeervergunningen en parkeerontheffingen als bedoeld in de Parkeerverordening 2016 en daarop volgende verordeningen en het Uitwerkingsbesluit parkeren 2016 en daarop volgende Uitwerkingsbesluiten.

30.

Het beslissen over incidentele ontheffingen voetgangersgebied op grond van artikel 2 van de Beleidsregels ontheffing berijden voetgangersgebied binnenstad Arnhem.

31.

Het beslissen over de toepassing van handhavingsbevoegdheden voor zover betrekking hebbend op parkeren in betaald parkeren gebied.

32.

Het beslissen over de toepassing van handhavingsbevoegdheden voor zover betrekking hebbend op rijden van voertuigen in voetgangersgebied gelegen in betaald parkeren gebied.

 

Specifieke p rivaatrechtelijke r echtshandelingen

33.

Het beslissen tot het aangaan van overeenkomsten tot verhuur van onbebouwde grond ten behoeve van tuinuitbreiding (snippergroen), volkstuinen, weides, terreinen en parkeerterreinen.

34.

Het beslissen tot het aangaan van overeenkomsten tot verkoop van onbebouwde grond ten behoeve van tuinuitbreiding (snippergroen).

35.

Het beslissen tot het aangaan van pachtcontracten van agrarische grond.

36.

Het beslissen tot de aan- en verkoop van gemeentelijke panden en terreinen, voor zover geen sprake is van een pand dat tot het grondbedrijf behoort.

37.

Het beslissen tot het aangaan van overeenkomsten tot verhuur van gemeentelijke panden.

38.

Het beslissen tot het aangaan van overeenkomsten tot aanhuur van panden voor zover wijkgebonden.

39.

Het beslissen tot het aangaan van overeenkomsten inzake reclamezuilen in de openbare ruimte.

  • 15.

    De tabel in bijlage 6 wordt aangepast:

    • a.

      Nummers 4 en 7 worden aangevuld met de zinsnede ', voor zover deze bevoegdheden niet zijn gemandateerd aan de clustermanager Publieke Dienstverlening';

    • b.

      Nummer 9 vervalt.

  • 16.

    Bijlage 7: vervalt in zijn geheel, opvolgende bijlagen worden als gevolg daarvan hernummerd;

  • 17.

    Bijlage 8 (na hernummering bijlage 7) wordt aangepast:

    • a.

      Nummers 6, 9, 12 en 13 worden aangevuld met de zinsnede ', voor zover deze bevoegdheden niet zijn gemandateerd aan de clustermanager Publieke Dienstverlening';

    • b.

      In nummer 22 vervalt de zinsnede 'in ontvangst nemen van een mededeling omtrent het organiseren van een klein kansspel als bedoeld in artikel 7c, lid 2, sub a Wok en het eventueel';

    • c.

      Nummers 23 en 24 vervallen waardoor de opvolgende nummers worden hernummerd.

  • 18.

    Bijlage 10: vervalt in zijn geheel.

     

Artikel II

Het 'Mandaatbesluit P1’ d.d. 20 december 2016, zaaknr 2016-12-00250, docnr 2016.0.061.643, wordt gewijzigd:

  • 1.

    In de tabel bij artikel 2, wordt aan de specifieke bevoegdheden onder 1 de volgende zinsnede toegevoegd: 'voor zover niet wijkgebonden'

  • 2.

    In de tabel bij artikel 2, wordt aan de specifieke bevoegdheden onder 2 de volgende zinsnede toegevoegd na 'parkeerontheffingen': ',voor zover niet sectorgebonden,'

     

Artikel IV Inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit wordt aangehaald als '2e wijzigingsbesluit Algemeen Mandaat- en Volmachtbesluit 2016';

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en heeft terugwerkende kracht ten aanzien van elke beslissing, die in de periode van 1 januari 2017 tot de dag van inwerkingtreding is genomen. Een dergelijke beslissing is daarmee van rechtswege bekrachtigd.

     

Arnhem, 31 januari 2017

 

Burgemeester en Wethouders van Arnhem, de burgemeester,

 

de secretaris, de burgemeester,

mr. B. Staal

Naar boven