Wijziging Verordening Jeugdhulp gemeente Zoetermeer 2015

De raad van de gemeente Zoetermeer;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders;

besluit

artikel 15 van de Verordening Jeugdhulp gemeente Zoetermeer 2015 te wijzigen. De tekst van artikel 15 wordt als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 15 Inspraak en medezeggenschap

  • 1.

     Het college betrekt de ingezetenen van de gemeente bij de voorbereiding van het beleid betreffende jeugdhulp overeenkomstig de krachtens artikel 150 van de Gemeentewet gestelde regels met betrekking tot de wijze waarop inspraak wordt verleend.

  • 2.

     Het college stelt cliënten en vertegenwoordigers van cliëntgroepen vroegtijdig in de gelegenheid voorstellen voor het beleid betreffende jeugdhulp te doen, advies uit te brengen bij de besluitvorming over verordeningen en beleidsvoorstellen betreffende jeugdhulp, en voorziet hen van ondersteuning om hun rol effectief te kunnen vervullen.

  • 3.

    Het college stelt nadere regels vast ter uitvoering van het eerste en tweede lid.

Artikel 15 Inspraak en medezeggenschap

Bij aparte verordening, genaamd Verordening cliëntenparticipatie Adviesraad sociaal domein Zoetermeer, regelt de raad de inspraak en medezeggenschap zoals bedoeld in artikel 2.10 van de Jeugdwet.

 

 

Dit besluit treedt in werking twee weken na de bekendmaking daarvan. Tenzij over dit besluit een inleidend verzoek tot het houden van een referendum wordt gedaan.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad op 18 december 2017

de griffier,

drs. R. Blokland MCM

de voorzitter,

Ch.B. Aptroot

Naar boven