M.e.r. beoordelingsbesluit windpark Egchelse Heide

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend: 

 

Op 21 november 2017 hebben wij een m.e.r.-aanmeldingsnotitie ontvangen van Windpark Egchelse Heide B.V.. Het windpark is voorzien in de omgeving Haambergerweg te Egchel.

 

De aanvraag heeft betrekking op de realisatie van een windpark bestaand uit 5 windturbines.

 

Een milieueffectrapportage moet worden opgesteld indien bijzondere omstandigheden (belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu) met betrekking tot deze activiteit daartoe aanleiding geven. Deze bijzondere omstandigheden zijn, aldus artikel 7.17 lid 3 van de Wet Milieubeheer:

  • de kenmerken van de activiteit (o.a. omvang en cumulatie met andere projecten)

  • de plaats waar de activiteit wordt verricht (o.a. locatie keuze in relatie met kwetsbaarheid omgeving)

  • de kenmerken van de gevolgen van de activiteit (o.a. bereik, waarschijnlijkheid en omkeerbaarheid).

 

Inhoud besluit

Na toetsing van de voorgenomen aanvraag (activiteit) aan deze omstandigheden heeft ons college op 4 december 2017 besloten dat Windpark Egchelse Heide B.V. voor deze activiteit geen MER hoeft op te stellen.

 

Bezwaar

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Wel kan eenieder gebruik maken van het rechtsmiddel dat geboden wordt in het kader van de procedure voor het verlenen van een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de betreffende activiteiten.

 

Panningen, 27 december 2017

Naar boven