Aanwijzingsbesluit

De manager afdeling Ruimte

Overwegingen:

Hoofdstuk 5, afdeling 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht regelt in algemene zin het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens wettelijk voorschrift. De wettelijke basis om personen te kunnen aanwijzen als toezichthouder is gelegen in de betreffende wetten en verordeningen zelf.

In de gemeente Epe wordt zwaar ingezet op handhaving van het in bestemmingsplannen opgenomen verbod op permanente bewoning van recreatieverblijven. Hiertoe moeten ambtenaren worden aangewezen als toezichthouder teneinde toezicht te kunnen houden op de naleving van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De wettelijke basis om ambtenaren te kunnen aanwijzen als toezichthouder op het gebied van de omgevingsvergunning is gelegen in artikel 5.10 Wabo. Het bevoegd gezag moet op grond van dit artikel toezichthouders aanwijzen. Aangewezen toezichthouders kunnen handhavend optreden ten einde de naleving van de vergunning en de voorschriften te bevorderen, handelingen zonder vergunning ongedaan te maken of op te treden als niet wordt voldaan aan de algemene voorschriften van bij voorbeeld het Activiteitenbesluit, Bouwbesluit en Gebruiksbesluit. Bij permanente bewoning gaat het om het zonder omgevingsvergunning gebruiken van een recreatieverblijf.

Op grond van het Bevoegdhedenbesluit en de daarbij behorende Bevoegdhedenlijsten is de afdelingsmanager gemandateerd om ambtenaren werkzaam op zijn afdeling, te benoemen en tevens namens de burgemeester of namens het college toezichthoudende ambtenaren aan te wijzen.

Besluit:

 

  • 1.

    te benoemen als onbezoldigd ambtenaar: de heer Willem, Pieter Combé, geboren 15 december 1950 te Wageningen;

  • 2.

    de onder 1 genoemde ambtenaar te belasten met het toezicht op de naleving van artikel 2.1, lid 1 onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

  • 3.

    de aanwijzing is geldig tot 1 januari 2018;

  • 4.

    de aangewezen persoon is alleen bevoegd om als toezichthouder op te treden binnen het grondgebied van de gemeente Epe;

  • 5.

    dit besluit treedt in werking de dag na bekendmaking.

  

Epe, 9 februari 2017

 

Namens burgemeester en wethouders,

   

M.E. Tiemens

Manager afdeling Ruimte.

 

Naar boven