Besluit tot wijziging van de Nadere regels subsidieverstrekking Sociale leefomgeving 2016 gemeente Brummen voor de wijze van verdeling van subsidieplafonds sociale leefomgeving 2018

 

BW17.0675

 

Burgemeester en wethouders van Brummen

 

hebben besloten:

 

over te gaan tot wijziging van de subsidieregeling `Nadere regels subsidieverstrekking sociale leefomgeving 2016´ ten behoeve van aanvulling met bepalingen die verdeelregels inhouden voor  beschikbare subsidiebedragen voor beleidsterreinen van de sociale leefomgeving en hiervoor bijlage met registratiekenmerk INT17.2840 en titel `Besluit tot wijziging van de Nadere regels subsidieverstrekking Sociale leefomgeving 2016 gemeente Brummen voor de wijze van verdeling van subsidieplafonds sociale leefomgeving 2018´ vast te stellen.

 

Artikel I De Nadere regels subsidieverstrekking Sociale leefomgeving 2016 gemeente Brummen worden als volgt gewijzigd.

 

  • A.

    Artikelen 3 en 4 worden vernummerd tot artikelen 4 en 5.

  • B.

    na artikel 2 wordt een nieuw artikel 3 ingevoegd die als volgt luidt:

 

Artikel 3 Verdeelregels

3.1 Verdeelregels voor sport- en cultuurbeleid, onderdeel muziekverenigingen

De beschikbare bedragen per kalenderjaar voor dit onderdeel worden verdeeld aan de hand van het aantal actieve leden per 1 januari van het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd, dat een muziekinstrument bespeelt en woonachtig is  in de gemeente Brummen. Per bespeeld instrument geldt een vast subsidiebedrag, dat jaarlijks wordt verhoogd met een indexering.

 

3.2 Verdeelregels voor beleid ter stimulering van sociale cohesie, onderdeel wijk- en dorpsraden

De beschikbare bedragen voor dit onderdeel worden verdeeld aan de hand van primair het aantal huishoudens per 1 oktober van het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd waarvoor de wijk- of dorpsraad actief is, vermenigvuldigd met een vast bedrag per huishouden, naast een vast bedrag per wijkraad, en een indexering. De 4 kleinste wijkraden ontvangen tevens een extra aanvullend budget in verband met het geringe aantal huishoudens.

 

3.3. Verdeelregels voor Lokaal onderwijsbeleid, onderdeel Voorlees Express

De beschikbare bedragen voor dit onderdeel wordt verdeeld aan de hand van het aantal peuters, met een maximum aantal van 30 peuters, die door het consultatiebureau worden doorverwezen naar de Voorlees Express voor een periode van 20 weken voor twee dagdelen per week.

 

  • C.

    Aan het besluit de bijlage 'Overzicht subsidieplafonds 2018 met een verdeling naar organisaties' toe te voegen.

 

Artikel II Dit besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

 

Artikel III Artikel 1, letter C van dit besluit vervalt op 1 januari 2019.

 

Brummen, 12 december 2017

Burgemeester en wethouders van Brummen

Naar boven