Aanpassing Toetsingskader Subsidieverlening gemeente Horst aan de Maas, onderdeel Hafabra-onderwijs

Inleiding

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft in de vergadering van 19 december 2017 besloten het Toetsingskader Subsidieverlening gemeente Horst aan de Maas aan te passen wat betreft het onderdeel Hafabra-onderwijs.

Beschrijving

Op 22 november 2016 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas het Toetsingskader Subsidieverlening vastgesteld. Het Toetsingskader Hafabra-onderwijs (harmonie, fanfare, brassband) maakt daar onderdeel van uit. Er worden twee wijzigingen aangebracht in het onderdeel Hafabra-onderwijs.

De eerste wijzing gaat over de hoogte van de subsidie. De subsidie bedraagt 75% van de opleidingskosten met een maximum van € 300,- per leerling en wordt toegekend voor 1 jaar.

De tweede wijzing betreft de voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen. Dit betekent dat de lessen worden verzorgd door een gediplomeerd docent conform de eisen van het raamleerplan of de leerlingen worden opgeleid tot een erkend diploma A-D. De aanpassingen worden doorgevoerd vanaf 1 januari 2018.

Verdere procedure

Tegen dit besluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Het besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking. Het aangepaste toetsingskader kunt u vinden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl onder Bestuur en Organisatie – Regelgeving – Beleid – Beleid Sociaal domein.

Naar boven