Omgevingsvisie Almere vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almere maken bekend dat de gemeenteraad van Almere op 7 december 2017 de Omgevingsvisie Almere (Structuurvisie Almere conform Wet ruimtelijke ordening) gewijzigd heeft vastgesteld.

Wat houdt de Omgevingsvisie Almere in?

De Omgevingsvisie Almere is een strategisch document. Dit bevat op hoofdlijnen het door de gemeente te voeren ruimtelijk beleid. De Omgevingsvisie Almere stimuleert de noodzakelijke en gewenste ontwikkelingen in Almere en borgt de kwaliteit van de leefomgeving. De Omgevingsvisie is een uitnodiging aan (toekomstige) bewoners, lokale partners en ondernemers om initiatieven te ontplooien in de stad en is een inspirerend houvast voor overheid en samenleving.

 

Waar kunt u de Omgevingsvisie Almere inzien?

De papieren versie van de Omgevingsvisie Almere met bijbehorende stukken ligt vanaf 21 december 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar de Omgevingsvisie bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt de Omgevingsvisie Almere inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

 

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.SValg01-vg01

Het is mogelijk de visie op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

 

Kunt u reageren?

Wettelijk is bepaald dat het besluit tot vaststelling van een structuurvisie (hier: de Omgevingsvisie Almere) niet vatbaar is voor bezwaar en beroep. Ook is het instellen van een ander rechtsmiddel niet mogelijk.

 

Wanneer treedt de Omgevingsvisie Almere in werking?

De Omgevingsvisie Almere treedt de dag na de bekendmaking in werking.

 

 

Naar boven