ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: WIJZIGINGEN SALARISBEDRAGEN, WML EN IKB CAO GEMEENTEN 2017-2019 (deel 2)

 

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij in de vergadering van 7 november 2017 hebben besloten tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg (105e wijziging).

 

Deze wijziging betreft onder meer het wijzigen van de salarisbedragen voor bij de gemeente werkzame ambtenaren in het kader van de Cao Gemeenten 2017 - 2019.

 

Het gaat om de volgende wijzigingen van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg per 1 december 2017:

 

Artikel 3:28 komt te luiden:

Artikel 3:28 Opbouw IKB

1.    Het IKB wordt per maand opgebouwd en bestaat uit een deel waarover pensioen wordt opgebouwd en een deel waarover geen pensioen wordt opgebouwd.

2.    Het deel van het IKB waarover pensioen wordt opgebouwd bedraagt:

       a. 8% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris vermeerderd met de salaristoelagen genoemd in paragraaf 3 van dit hoofdstuk, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 146,65 bij een volledig dienstverband, en

       b.  6,5% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 145,83 bij een volledig dienstverband, en

       c. 1,5% van het in de maand van opbouw geldende salaris, voor de ambtenaar die geboren is na 31 december 1949, met dien verstande dat dit ten minste een bedrag is van € 33,33 bij een volledig dienstverband, en

3.    Het deel van het IKB waarover geen pensioen wordt opgebouwd, bedraagt:

       a. 0,8% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, en

       b.  indien en voor zolang hoofdstuk 9a van toepassing is op de ambtenaar, 1% van het voor de ambtenaar in de maand van opbouw geldende salaris, met dien verstande dat dit voor maximaal 20 jaar geldt, tenzij artikel 9a:9 lid 1, onderdeel b van toepassing is.

4.    Indien in een maand het salaris of de salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald, dan wordt het IKB in die maand berekend op basis van het uitbetaalde salaris en de uitbetaalde salaristoelage(n). Ontvangt de ambtenaar in een maand geen salaris, dan wordt in die maand geen IKB opgebouwd.

5.    Indien in een maand het salaris en de toegekende salaristoelage(n) gedeeltelijk zijn uitbetaald op grond van artikel 7:3 lid 2 tot en met 4, dan wordt, in afwijking van lid 4 van dit artikel, het IKB in die maand berekend op basis van het volledige salaris en de toegekende salaristoelage(n).

6.    Het college kan bronnen toevoegen aan het IKB. Een bron kan zijn een persoonlijk budget, voor zover dat in de gemeente bestaat en niet is opgenomen in de TOR zoals omschreven in paragraaf 7 in hoofdstuk 3.

7.    Op de ambtenaar bedoeld in artikel 9b:1 is lid 2, onderdeel c, van dit artikel niet van toepassing. De vorige volzin geldt niet voor de ambtenaar bedoeld in artikel 9b:50.

 

 

Middelburg, 20 december 2017

Burgemeester en wethouders van Middelburg,

De secretaris, de burgemeester,

mr. A. van den Brink mr. H.M. Bergmann

Naar boven