VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING 2010

Aanhef

De raad van de gemeente Bunnik,

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 juni 2017;

Gelet op artikel 147 Gemeentewet en artikel 64 van de Wet veiligheidsregio’s;

Gelet op de wenselijk om artikel 9 van de verordening en de daarop betrekking hebbende toelichting te corrigeren;

Besluit vast te stellen de: verordening tot wijziging van de Brandbeveiligingsverordening 2010.

 

Artikel I wijziging verordening

A. artikel 9 wordt als volgt gewijzigd:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Bestuurlijke boete

Overtreding van de regels van deze verordening kan worden beboet met een bestuurlijke boete van maximaal het bedrag, genoemd in de Arbeidsomstandighedenwet artikel 34, vierde lid, onder 1 º.

Bestuurlijke boete

Overtreding van de regels van deze verordening kan worden beboet met een bestuurlijke boete. De boete is niet hoger dan de geldboete, bedoeld in artikel 64, eerste lid, van de Wet veiligheidsregio’s.

 

 

  • B.

    De toelichting op de verordening wordt als volgt gewijzigd:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Bestuurlijke boete

De Wet veiligheidsregio’s geeft de raad van een gemeente de bevoegdheid om, indien de raad dat wenst, bij verordening te bepalen dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd voor overtreding van regels gesteld krachtens artikel 3, tweede lid (brandbeveiligingsverordening) en derde lid (algemene maatregel van bestuur, deze is nog niet opgesteld) van de wet. Het maximum bedrag van de boete mag niet hoger zijn dan het bedrag, genoemd in de Arbeidsomstandighedenwet artikel 34, vierde lid onder 1 º . Het bedrag dat daar is genoemd, bedraagt in 2009 €9.000.

De Wet veiligheidsregio’s geeft geen verdere beschrijving van de uitvoering van deze sanctie, zodat de gemeente alleen met de Awb rekening hoeft te houden.

De Wet veiligheidsregio’s geeft in artikel 64 de raad van een gemeente de bevoegdheid om, indien de raad dat wenst, bij verordening te bepalen dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd voor overtreding van regels gesteld krachtens artikel 3, tweede lid (brandbeveiligingsverordening) en derde lid (algemene maatregel van bestuur, deze is in procedure) van de wet. Het maximum bedrag van de boete mag niet hoger zijn dan de geldboete van de derde categorie, conform artikel 23, vierde lid, van het Wetboek van strafrecht. Het bedrag dat daar is genoemd bedraagt per 1 januari 2016 € 8.200.

De Wet veiligheidsregio’s geeft geen verdere beschrijving van de uitvoering van deze sanctie, zodat de gemeente alleen met de Awb rekening hoeft te houden.

 

Artikel II inwerkingtreding en citeertitel

Deze verordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na bekendmaking in het elektronisch gemeenteblad.

Deze verordening wordt aangehaald als Verordening tot wijziging van de Brandbeveiligingsverordening 2010.

 

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad, gehouden op 5 oktober 2017;

De griffier,

De burgemeester,

Naar boven