Inspraak Nota van Uitgangspunten Bestemmingsplan Bedrijventerrein Stadhoudersmolen en omgeving

In 2016 is de gemeente samen met een klankbordgroep bestaande uit een vertegenwoordiging van de dorpsraad Wenum-Wiesel, dorpsraad Beemte-Broekland, wijkraad Zevenhuizen-Zuidbroek, wijkraad Kerschoten en Bedrijvenkring Apeldoorn-Stadhoudersmolen gestart met het maken van een nieuw bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Stadhoudersmolen en de Groene Wig. Met dit bestemmingsplan wordt een ruimtelijke visie voor dit gebied vormgegeven en vastgelegd.

Ook zijn bewoners, ondernemers en overige belanghebbenden uit het gebied vanaf het begin betrokken bij de planvorming. Met de mensen uit dit gebied is tijdens een bijeenkomst gesproken over de kwaliteiten van het gebied en is opgehaald hoe zij hun eigen omgeving ervaren. Vervolgens zijn zij aan de hand van de gekozen drie thema’s door middel van een enquête bevraagd over de richting van de visie en de rol van de gemeente daarin.

Het resultaat hiervan is beschreven in een Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Bedrijventerrein Stadhoudersmolen en omgeving. In de nota wordt aan de hand van de drie thema’s de ruimtelijke visie voor het gebied beschreven. Deze thema’s vormen de rode draad, niet alleen bij de visie maar ook bij de uitgangspunten voor het bestemmingsplan en bij de verdere uitvoering van de visie in de praktijk.

De thema’s zijn:

Ruimte voor de economie, in balans met de omgeving

Benut zo goed mogelijk de economische potentie van het bedrijventerrein Stadhoudersmolen. Dit is belangrijk voor de lokale economie en de werkgelegenheid. Veel ruimte wordt geboden voor een optimale bedrijfsvoering, waarbij terughoudend wordt omgegaan met functies die de economische potentie negatief kunnen beïnvloeden. De ruimte dient wel in balans met de omgeving te zijn. Hiertoe worden zowel grenzen gesteld als kansen geboden. Voorbeelden van grenzen zijn maximale milieucategorieën voor bedrijvigheid en een verdeling van de geluidruimte over de bedrijfskavels. Kansen worden onder andere geboden in de vorm van het versterken van de ruimtelijke kwaliteit aan de randen van het bedrijventerrein met het buitengebied.

Stadhoudersmolen is ook Buitenstad, stimuleer vergroenen en verduurzamen van het bedrijventerrein

Klimaatverandering en de eindigheid van fossiele brandstoffen vragen op de lange termijn om oplossingen in de fysieke leefomgeving. Speel daar nu al op in door ruimte te bieden aan kleinschalige initiatieven op het gebied van duurzaamheid en het vergroenen van het bedrijventerrein en stimuleer deze waar mogelijk.

De Groene Wig, breng het landelijk gebied de stad in

Met de Groene Wig Wolvenbos en de daarop aangesloten zone van het Apeldoorns Kanaal, Grift en Koningsbeek presenteert Apeldoorn zich als Buitenstad, waar stad en landschap in elkaar overlopen. Bescherm de kwaliteit van de Groene Wig en de daarop aangesloten zone op zich en de waarde voor de Buitenstad en biedt ruimte voor initiatieven die hieraan bijdragen.

We zijn benieuwd wat u van de Nota van Uitgangspunten vindt! Van 7 december 2017 tot en met 3 januari 2018 ligt de Nota van Uitgangspunten ter inzage. Tijdens de periode waarin de nota ter inzage ligt kan iedereen een inspraakreactie over de nota geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD). Het indienen van digitale inspraakreacties via e-mail is niet mogelijk.

  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van “Inspraakreactie over de Nota van Uitgangspunten Bedrijventerrein Stadhoudersmolen e.o.”. De inspraakbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak voor 21 december 2017 een afspraak met mevrouw J. Tol tel. (055) 580 2357 of, bij afwezigheid, de heer E. Boogmans tel. (055) 580 2888.

De digitale Nota van Uitgangspunten is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

De Nota van Uitgangspunten ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over de nota. De digitale nota kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis , onder het kopje Ter inzage, Bestemmingsplannen.

Als u zelf nog een plan heeft dat u graag wil laten opnemen in het nieuwe bestemmingsplan dan is dit het moment om een verzoek, in de vorm van een inspraakreactie, in te dienen. Na het afronden van de inspraakprocedure kunnen geen nieuwe ontwikkelingen meer in het bestemmingsplan worden verwerkt.

 

Apeldoorn, 6 december 2017

Naar boven