Verordening tot wijziging van de Verordening Duurzaamheidlening en tot wijziging van de Verordening Stimuleringslening Verduurzaming scholen gemeente Leiden vastgesteld

 

Op 26 januari 2017 heeft de gemeenteraad de Verordening tot wijziging van de Verordening Duurzaamheidlening en tot wijziging van de Verordening Stimuleringslening verduurzaming scholen gemeente Leiden vastgesteld. Vanwege de grote toename van o.a. het aantal aangevraagde duurzaamheidsleningen, is het beschikbare budget voor particulieren bijna uitgeput. De raad heeft besloten om het budget voor duurzaamheidsleningen aan particulieren van € 300.000,- te wijzigen in een bedrag van € 800.000,-. Daarmee wordt het fonds voor verduurzaming van scholen verlaagd naar € 500.000,-. De looptijd van beide regelingen wordt verlengd tot 2020.

 

De verordening treedt in werking op de dag na deze bekendmaking. Nadere informatie bij team Economie, Cultuur, Wonen en Duurzaamheid, tel. 071 - 516 76 94.

 

Artikel 1

Artikel 3 van de verordening Duurzaamheidslening te wijzigen in:

In het kader van de in deze verordening gestelde beleidsdoelen, stelt de Raad van de gemeente Leiden een budget vast van € 800.000,- voor het verstrekken van Duurzaamheidsleningen.

Artikel 2

Artikel 20 toe te voegen aan de verordening Duurzaamheidslening:

De Verordening Duurzaamheidslening heeft een looptijd tot 2020.

Artikel 3

Artikel 3 van de Stimuleringslening verduurzaming scholen te wijzigen in:

In het kader van de in artikel 10 gestelde beleidsdoelen, stelt de raad van de gemeente Leiden een budget van € 500.000,- vast dat beschikbaar is voor het toewijzen van de Stimuleringslening. Hierbij geldt het principe op= op.

Artikel 4

Artikel 15 van de verordening Stimuleringslening verduurzaming scholen te wijzigen in:

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking hiervan in het elektronische gemeenteblad. De verordening heeft een looptijd tot 2020.

Naar boven