Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda houdende regels omtrent Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 14 november 2017 het Algemeen mandaatbesluit Breda 2017 hebben vastgesteld.

 

Inwerkingtreding

Het mandaatbesluit wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking.

 

Rechtsmiddelen

Het is voor belanghebbenden mogelijk om tegen dit besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift in te dienen. Dit moet binnen zes weken na deze bekendmaking schriftelijk ingediend worden en gericht zijn aan burgemeester en wethouders van de gemeente Breda, t.a.v. Adviescommissie bezwaarschriften, Postbus 90156, 4800 RH te Breda. In het ondertekende bezwaarschrift moet het volgende zijn opgenomen:

 

  • naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

  • de datum waarop het bezwaarschrift wordt ingediend;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt (nummer Gemeenteblad);

  • de redenen waarom bezwaar wordt gemaakt.

Als het bezwaarschrift door iemand anders dan de belanghebbende wordt ingediend, moet een volmacht worden meegestuurd.

 

Het bezwaarschrift kan ook per elektronisch formulier worden verzonden. Dit formulier is te vinden op www.breda.nl. Daar is ook meer informatie over bezwaarschriften te lezen.

 

Algemeen mandaatbesluit Breda 2017

 

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Breda, ieder voor zover het zijn bevoegd- heden betreft;

 

gelet op het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

overwegende, dat:

 

het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester op 27 juni 2016 het Algemeen Mandaatbesluit 2016 heeft vastgesteld, waarin het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester bevoegdheden op diverse wettelijke terreinen heeft overgedragen aan functionarissen binnen de gemeente Breda alsmede aan derden;

sindsdien door het college van burgemeester en wethouders c.q. de burgemeester nog afzonderlijke besluiten zijn genomen, waarbij bevoegdheden door het college c.q. de burgemeester zijn overgedragen;

er nieuwe wetgeving in werking is getreden en weer andere is ingetrokken, waardoor het huidige mandaatbesluit niet meer in stand kan blijven;

ontwikkelingen in de organisatie nopen tot een nieuw mandaatbesluit;

gelet op de hierboven staande overwegingen een nieuw besluit met betrekking tot de overdracht van bevoegdheden wenselijk is;

 

besluiten:

 

In te trekken het op 27 juni 2016 vastgestelde Algemeen Mandaatbesluit Breda 2016 en de sindsdien op dat gebied genomen besluiten tot mandatering van bevoegdheden.

 

De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema A te verlenen aan de daarin genoemde functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

 

Toelichting

Het betreft in deze mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluiten, die van toepassing kunnen zijn in de totale Bredase ambtelijke organisatie en die gelden voor directeuren, ieder voor zover het hun organisatorische eenheid betreft, dan wel de gemeentesecretaris.

 

De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema B te verlenen aan daarin genoemde functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

 

Toelichting

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluiten, die:

  • -

    niet bij alle organisatorische eenheden voorkomen en die gelden voor de in dat schema genoemde functionarissen;

  • -

    in afwijking van schema A rechtstreeks bij de daarin genoemde functionarissen zijn neergelegd, bijvoorbeeld afdelingshoofden en voor de uitvoering van een taak speciaal aangewezen functionarissen.

     

De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema C te verlenen aan de daarin genoemde instanties en functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

 

Toelichting

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, waarbij bevoegdheden worden overgedragen aan instanties en functies, die niet vallen onder de Bredase ambtelijke organisatie.

 

De uitoefening van de bevoegdheden die staan vermeld in het bij dit besluit behorende schema D te verlenen aan de daarin genoemde functionarissen onder de daarbij vermelde specifieke bepalingen.

 

Toelichting

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten aan de directeur ATEA-Groep. Door de afwijkende rechtspositie van de medewerkers van de ATEA-Groep in verband met de Wet Sociale Werkvoorziening en de

CAO-Wsw is een enigszins afwijkende overdracht van bevoegdheden gewenst.

 

Ten aanzien van de uitoefening van de onder punten II, III, IV en V van dit besluit bedoelde mandaten, volmachten en machtigingen een aantal hieronder volgende algemene bepalingen vast te stellen.

Artikel 1: Begripsomschrijvingen

In dit besluit wordt een aantal begrippen gehanteerd, waaronder het volgende wordt verstaan:

 

Ten aanzien van mandaat

  • a.

    mandaat: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (de mandans) een besluit te nemen in de zin van artikel 1:3 Algemene wet bestuursrecht;

  • b.

    mandans: degene die het mandaat verleent;

  • c.

    mandataris: degene die het mandaat ontvangt.

     

Ten aanzien van volmacht

  • a.

    volmacht: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (de volmachtverlener) te besluiten tot privaat- rechtelijke rechtshandelingen en deze te verrichten;

  • b.

    volmachtverlener: degene die de volmacht verleent;

  • c.

    volmachtontvanger: degene die de volmacht ontvangt.

     

Ten aanzien van machtiging

  • a.

    machtiging: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (de machtigingverlener) feitelijke handelingen te verrichten;

  • b.

    machtigingverlener: degene die de machtiging verleent;

  • c.

    machtigingverkrijger: degene die de machtiging ontvangt.

     

Het college: college van burgemeester en wethouders van gemeente Breda.

 

Burgemeester: de burgemeester van de gemeente Breda.

 

Gemeentesecretaris: de gemeentesecretaris van de gemeente Breda

 

Organisatorische eenheden: hiermede worden bedoeld de domeinen/directies:

  • -

    Sociaal Economisch Domein;

  • -

    Ruimtelijk Economisch Domein;

  • -

    Bedrijfsvoering & Publieksservice;

  • -

    Concernstaf;

  • -

    ATEA-Groep.

     

Directeuren: de leidinggevenden van de domeinen/directies. Tevens wordt in dit besluit de leidinggevende van de Concernstaf als directeur beschouwd.

 

Toelichting

Deze bepalingen zijn opgenomen om duidelijk te maken, wat onder mandaat, volmacht en machtiging wordt verstaan. Voor het overige zij verwezen naar de toelichting hieronder bij artikel 3.

Het gebruik van het begrip “college” is geheel in overeenstemming met de benaming in de Gemeentewet. De gemeentesecretaris is tevens leidinggevende van de Concernstaf.

Voor het mandaatbesluit moet - om misverstanden te voorkomen - duidelijk zijn wat onder een organisatorische eenheid moet worden verstaan en wie voor het mandaatbesluit als directeur wordt beschouwd. Dit is de reden voor opname van deze begripsomschrijvingen.

 

Artikel 2: Algemeen

Het college c.q. de burgemeester kan mandaat, volmacht of machtiging verlenen aan de volgende mandatarissen, volmachtontvangers of machtigingverkrijgers: de gemeentesecretaris, de directeuren of andere gemeentelijke functio- narissen of voor de uitvoering van een taak speciaal aangewezen entiteiten of functionarissen (zijnde derden), die niet in een ondergeschikte positie tegenover de mandans, volmachtverlener of machtigingverlener verkeren.

 

Toelichting

Het eerste lid geeft aan, dat in principe aan alle gemeentelijke functionarissen bevoegdheden kunnen worden

verleend. Ook aan functionarissen die niet ondergeschikt zijn aan de gemeente als werkgever, kan worden gemanda- teerd, bijvoorbeeld de directeur ANWB voor de afgifte van internationale rijbewijzen.

 

Bij de uitoefening van de bevoegdheden als bedoeld in schema A, schema B, schema C, schema D en schema E wordt het daaromtrent gestelde bij of krachtens wetten, besluiten, verordeningen, regelingen, aanwijzingen en richtlijnen, hoe ook genaamd, van Europese, rijks-, provinciale en gemeentelijke wetgevers of andere bestuursorganen in acht genomen.

 

Toelichting

Het tweede lid spreekt voor zich. De mandataris zal zich bij de uitoefening van de bevoegdheden moeten houden aan bijvoorbeeld het gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsbeleid, de geldende APV of geldend beleid met betrekking tot subsidieverstrekkingen. Ook mag hij natuurlijk niet in strijd handelen met Europese, nationale, provinci- ale en gemeentelijke wetgeving, waaronder begrepen strijd met regelgeving van andere bestuursorganen zoals bijvoorbeeld hoogheemraadschappen en waterschappen, en de daarbij behorende jurisprudentie.

Artikel 3: Verantwoordelijkheid

De bevoegdheden hierboven bedoeld onder de punten II, III, IV en V worden door de functionaris, aan wie mandaat, volmacht of machtiging is verleend uitgeoefend in naam en onder verantwoordelijkheid van het ter zake bevoegde bestuursorgaan.

 

Toelichting

Mandaat is volgens artikel 10:1 Algemene wet bestuursrecht de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan (orgaan van een rechts- persoon die krachtens publiekrecht is ingesteld, of enig ander persoon of college met openbaar gezag bekleed) een besluit te nemen. Dit laatste is volgens artikel 1:3 Algemene wet bestuursrecht een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan inhouden- de een publiekrechtelijke rechtshandeling, gericht dus op rechtsgevolg, bijvoorbeeld het afgeven van vergunningen en ontheffingen op grond van de algemene plaatselijke verordening. Kenmerk van mandaat is dat de bevoegdheid niet overgaat, maar in naam van de mandans wordt uitgeoefend. De mandans blijft dan ook verantwoordelijk voor de uitoefening van de bevoegdheid.

Mandaat is eigenlijk de publiekrechtelijke tegenhanger van de volmacht uit het privaatrecht. Volmacht heeft betrek- king op het besluiten tot en het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen, bijvoorbeeld het sluiten van de overeenkomst.

Daarnaast bestaat ook nog machtiging. Hiervan is sprake bij het verrichten van feitelijke handelingen. Dit zijn weer handelingen die geen privaatrechtelijke rechtshandelingen zijn of geen besluiten zijn in de zin van artikel 1:3 Algemene wet bestuursrecht. Feitelijke handelingen zijn bijvoorbeeld het geven van informatie, het vragen van inlichtingen, het uitbrengen van advies of het afsluiten van een straat.

Artikel 10:12 verklaart de hele afdeling over mandaat van de Algemene wet bestuursrecht van overeenkomstige toepassing op de volmacht en de machtiging.

Artikel 4: Grenzen aan mandaat, volmacht of machtiging

Een in mandaat-, volmacht- of machtigingverhouding te nemen besluit dient vooraf aan het college c.q. de burge- meester te worden voorgelegd, indien:

  • a.

    het besluit leidt tot afwijking van of aanvulling op het dan toe gevoerde beleid;

  • b.

    het besluit niet past binnen de daartoe bestemde budgetten;

  • c.

    de betrokken portefeuillehouder of de burgemeester dit kenbaar heeft gemaakt;

  • d.

    bij betrokkenheid van meerdere organisatorische eenheden één van deze organisatorische eenheden over het te nemen besluit een afwijkend of negatief advies heeft uitgebracht;

  • e.

    er persoonlijke betrokkenheid van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger of van diens plaatsvervanger bij het te nemen besluit bestaat;

  • f.

    artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet van toepassing is.

     

Toelichting

Dit artikel geeft de belangrijkste randvoorwaarden aan voor het uitoefenen van de verleende bevoegdheid. De situaties worden beschreven waarin teruggekoppeld moet worden naar het college of de burgemeester. Opgemerkt wordt dat in eerdere mandaatbesluiten het criterium stond, dat “voorzienbaar” is, dat het besluit politiek gevoelige en publicitaire consequenties heeft. Dit criterium komt in dit artikel niet terug, omdat jurisprudentie heeft uitgemaakt, dat een dergelijk criterium voor velerlei uitleg vatbaar en onduidelijk is en daarom in strijd is met de Algemene wet bestuursrecht.

Persoonlijke betrokkenheid als bedoeld onder e doet zich bijvoorbeeld voor als de mandataris een vergunning aanvraagt voor het kappen van een eigen boom. Bovendien is er persoonlijke betrokkenheid, als de mandataris privé bepaalde activiteiten verricht voor een organisatie, instantie of bedrijf dat op een of andere manier banden heeft met de gemeente (bijv. de mandataris adviseert in zijn functie over subsidie op het terrein van welzijn en hij vervult in zijn vrije tijd een bestuursfunctie binnen een welzijnsstichting, die subsidie nodig heeft). Ander voorbeeld is, dat de mandataris privé actie voert tegen sloop van een bepaald pand, terwijl hij in zijn gemeentelijke functie betrokken is bij de besluitvorming over de bestemming van het gebouw. Dit geldt evenzeer voor mandatarissen die in hun vrije tijd zitting hebben in wijk- en dorpsraden en vanuit hun gemeentelijke functie bij besluitvorming daaromtrent betrokken zijn. Ook dan is er sprake van persoonlijke betrokkenheid. Hiervan is eveneens sprake, indien een gezins- of familielid van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger bijvoorbeeld een vergunning aanvraagt.

 

In geval de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger op basis van het bepaalde in het eerste lid een te nemen besluit voorlegt aan het college c.q. de burgemeester, nemen deze bestuursorganen het besluit zelf of geven de condities, waaronder de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger gebruik mag maken van zijn bevoegdheid, zulks onverminderd het bepaalde in het vierde lid.

 

Toelichting

In het tweede lid zijn de gevolgen neergelegd van de situatie, die zich voordoet in het eerste lid. Bijvoorbeeld: de mandans neemt dan zelf het besluit of laat de bevoegdheid aan de mandataris al dan niet onder oplegging van nadere instructies.

 

Ingeval artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet van toepassing is, neemt het college het besluit zelf.

 

Toelichting

In artikel 169, vierde lid, van de Gemeentewet is opgenomen, dat het college de raad vooraf inlichtingen moet verstrekken over de uitoefening van onder andere de bevoegdheden als opgenomen in artikel 160, eerste lid, onder e (besluiten tot en verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen) en onder f (voeren van rechtsgedingen), indien de raad daarom verzoekt of indien de uitoefening van die bevoegdheid ingrijpende gevolgen kan hebben voor de gemeente. Voorts is in dat artikel bepaald, dat in het laatste geval het college geen besluit neemt dan nadat de raad in de gelegenheid is gesteld zijn wensen en bedenkingen ter zake ter kennis van het college te brengen.

Een en ander laat weinig ruimte om de bevoegdheid over te dragen. Vandaar de inhoud van de redactie van het derde lid.

 

Indien door de mandataris wordt gehandeld in strijd met het bepaalde in het eerste lid van dit artikel, doet dit niets af aan de rechtsgeldigheid van het in mandaat genomen besluit, met uitzondering van het besluit dat is genomen in strijd met het eerste lid, onder e, van dit artikel.

 

Toelichting

Het vierde lid maakt duidelijk, dat in het eerste lid wordt gedoeld op een terugkoppelingsplicht van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger. Deze terugkoppelingsplicht betreft een interne kwestie, die niet naar buiten werkt. Het zegt namelijk niets over de bevoegdheidstoedeling an sich. Daarmee wordt voorkomen, dat het niet voldoen aan de terugkoppelingsverplichting voor vervelende, gerechtelijke procedures kan zorgen. De uitzondering aan het slot van dit lid is vanzelfsprekend.

Artikel 5: Reikwijdte mandaat-, volmacht- of machtigingverstrekking

Indien het college c.q. de burgemeester mandaat, volmacht of machtiging verleent ten aanzien van de uitvoering van een bevoegdheid, geschiedt deze verlening in de ruimste zin des woord, onverminderd het bepaalde in het tweede lid van artikel 2. Naast het nemen van besluiten in positieve of negatieve zin wordt hieronder dan ook mede verstaan:

  • -

    het nemen van alle voorbereidingsbesluiten en het verrichten van alle voorbereidingshandelingen;

  • -

    het uitreiken van bewijs van ontvangst aanvragen e.d.;

  • -

    het vaststellen van formulieren voor het indienen van aanvragen e.d;

  • -

    verdagen en/of uitstellen;

  • -

    verzoeken om aanvullende informatie;

  • -

    het voeren van correspondentie, die direct te maken heeft met de opgedragen taken;

  • -

    het stellen van nadere voorwaarden;

  • -

    het toekennen van bedragen in termijnen;

  • -

    het toekennen van voorschotten;

  • -

    het uitvoeren van selectie;

  • -

    het uitvoeren van gunning;

  • -

    het afleggen van verantwoording aan het rijk;

  • -

    het bekend maken van besluiten/beschikkingen, daar waar de verplichting daartoe in de wetgeving is opgenomen;

  • -

    het toezenden van besluiten/beschikkingen aan instanties, daar waar de verplichting daartoe in de wetgeving is opgenomen en alle andere besluiten die genomen moeten worden en alle andere handelingen die moeten worden verricht binnen het kader van de uitvoering van de verleende bevoegdheid.

     

Toelichting

Voor de duidelijkheid is in dit artikel bepaald, dat het verlenen van een bevoegdheid niet alleen betreft het nemen van een besluit, bijvoorbeeld het beslissen op een aanvraag om subsidie of het besluiten tot privaatrechtelijke rechtshandelingen of het verrichten van een feitelijke handelingen, maar dat daaronder ook vallen het treffen van alle voorbereidingen, het voeren van correspondentie en alle andere handelingen die worden verricht in de aanloop tot de totstandkoming van het besluit, de privaatrechtelijke rechtshandeling of de feitelijke handeling en de afhandeling daarvan, bijvoorbeeld het afleggen van verantwoording aan het rijk bij de besteding van overheidsgelden. Voor de duidelijkheid zij opgemerkt, dat hieronder tevens valt het besluit om bijvoorbeeld een vergunning te weigeren, een beschikking niet te nemen of de overeenkomst niet aan te gaan dan wel de informatie niet te verstrekken.

Uitdrukkelijk zij vermeld, dat onder deze reikwijdte niet valt het beslissen op een bezwaarschrift, dat is ingediend tegen het besluit van de mandataris. In bezwaar treedt de mandans namelijk op als het verwerende bestuursorgaan. Dit laat echter onverlet dat de bevoegdheid om te beslissen op bezwaarschriften afzonderlijk kan worden gemandateerd. Dit mandaat kan echter niet worden verstrekt aan een persoon die de bevoegdheid gemandateerd heeft gekregen om een besluit te nemen waartegen het bezwaarschrift zich richt. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat het beslissen op een beroepschrift niet kan worden gemandateerd.

 

Waar uitvoering van wetten, verordeningen of andere regelingen van rijks-, provinciale en gemeentelijke wetgevers of bestuursorganen wordt verleend aan de mandatarissen wordt daarmee in beginsel ook de bevoegdheid tot het toepassen van bestuursdwang (artikel 125 Gemeentewet, een specifieke regeling of afdeling 5.3 van de Algemene wet bestuursrecht) c.q. het opleggen van een dwangsom (afdeling 5.4 van de Algemene wet bestuursrecht) verleend

c.q. het intrekken van een besluit.

 

Toelichting

Voor de duidelijkheid en overzichtelijkheid is expliciet in dit algemene artikel de mogelijkheid van toepassing van bestuursdwang en het opleggen van een dwangsom aan de uitvoering van de verleende bevoegdheid gekoppeld. Degene dus die bevoegd is om bijvoorbeeld een besluit te nemen is in beginsel ook gerechtigd de handhaving van de nakoming daarvan te bewaken. Hieronder valt tevens de intrekking van een besluit en de invordering van de dwangsom.

De woorden “in beginsel” worden gebruikt om duidelijk te maken, dat de uitvoering van een bepaalde verordening bij een bepaalde door het college aangewezen functionaris kan liggen, terwijl de handhaving weer door een ander geschiedt, zo is bijvoorbeeld het wegslepen van voertuigen bij de politie neergelegd.

Waar volmacht is verleend tot het besluiten en verrichten van een privaatrechtelijke rechtshandeling aan een volmachtontvanger wordt daarmee ook de bevoegdheid verleend tot bewaking van uitvoering van die rechtshandeling, waartoe worden gerekend ingebrekestelling, ontbinding, vorderen van nakoming, opzegging van een overeenkomst en alle andere besluiten, die hiermee verband (kunnen) houden.

 

Toelichting

Een dergelijke constructie sluit aan op hetgeen hierboven onder het tweede lid is opgenomen ten aanzien van mandaten. Bovendien wordt hiermee een stukje onzekerheid opgeheven met betrekking tot de reikwijdte van de verleende volmacht

Artikel 6: Ondertekening

  • 1.

    Daar waar door het college een bevoegdheid is verleend tot het nemen van een besluit, wordt tevens de bevoegdheid tot schriftelijke dan wel digitale / elektronische ondertekening verleend, voor zover dit niet wettelijk is uitgesloten of daarvan elders in deze regeling wordt afgeweken. Onder verlening van deze bevoegdheid is uitdrukkelijke mede begrepen de verlening van de bevoegdheid van de burgemeester ex artikel 171, eerste lid, van de Gemeentewet.

     

  • 2.

    Daar waar door de burgemeester een bevoegdheid is verleend tot het nemen van een besluit, wordt tevens de bevoegdheid tot schriftelijke dan wel digitale / elektronische ondertekening verleend, voor zover dit niet wettelijk is uitgesloten of daarvan elders in deze regeling wordt afgeweken. Onder verlening van deze bevoegdheid is uitdrukkelijke mede begrepen de verlening van de bevoegdheid van de burgemeester ex artikel 171, eerste lid, van de Gemeentewet.

     

Toelichting

Het eerste en het tweede lid koppelen de bevoegdheid om een besluit te nemen, het verrichten van een privaatrechtelijke rechtshandeling of een feitelijke handeling te verrichten aan de bevoegdheid om deze te ondertekenen. Dit kan zowel schriftelijk als digitaal / elektronisch. Let wel, dat bij digitale / elektronische ondertekeningen de wettelijke vereisten voor rechtsgeldigheid moeten worden nageleefd.

 

In de ondertekening dient tot uitdrukking te worden gebracht, dat het besluit is genomen krachtens mandaat, vol- macht of machtiging. Hierbij wordt de volgende formulering aangehouden: burgemeester en wethouders van Breda

c.q. de burgemeester van Breda, namens dezen c.q. namens deze, vervolgens de handtekening met daaronder de naam van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger en tenslotte de functie.

 

Toelichting

Voorbeeld:

Burgemeester en wethouders van Breda,

Namens dezen,

(Handtekening)

Naam functionaris

Functie functionaris

 

Indien een besluit wordt genomen in ondermandaat, wordt bij ondertekening de volgende formulering aangehouden: burgemeester en wethouders van Breda c.q. de burgemeester van Breda, namens dezen c.q. namens deze, vervolgens de handtekening met daaronder de naam van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger en tenslotte de functie.

 

Toelichting

Voorbeeld:

Burgemeester en wethouders van Breda,

Namens dezen,

In ondermandaat of i.o.

(Handtekening)

Naam functionaris

Functie functionaris

 

Indien een besluit wordt genomen door de plaatsvervanger of waarnemer van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger, wordt bij ondertekening de volgende formulering aangehouden: burgemeester en wethouders van Breda c.q. de burgemeester van Breda, namens dezen c.q. namens deze, vervolgens de woorden “bij afwezig- heid” of de letters “b.a.” met daaronder de naam van de mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger en tenslotte de functie.

 

Toelichting

Voorbeeld:

Burgemeester en wethouders van Breda,

Namens dezen

Bij afwezigheid of b.a.

(Handtekening)

Naam functionaris

Functie functionaris

Artikel 7: Terinzagelegging en bekendmaking

Daar waar door het college c.q. de burgemeester een bevoegdheid is verleend, wordt tevens de bevoegdheid tot bekendmaking hiervan verleend.

 

Toelichting

De burger moet kunnen nagaan of de mandataris, volmachtontvanger of de machtigingverkrijger wel bevoegd is om namens de mandans, volmacht- of machtigingverlener op te treden. Alle schriftelijke besluiten moeten dan ook bekend worden gemaakt op de wijze die de Algemene wet bestuursrecht voorschrijft, anders kunnen ze niet in werking treden. In de Verordening elektronische bekendmaking Breda is bepaald, dat alle besluiten van algemene strekking in het elektronisch gemeenteblad bekend gemaakt moeten worden.

Het eerste lid koppelt de bevoegdheid om een besluit te nemen, een privaatrechtelijke rechtshandeling te verrichten of een feitelijke handeling te verrichten aan de bevoegdheid om deze bekend te maken.

Mandaat-, volmacht- of machtigingbesluiten worden op grond van de Verordening elektronische bekendmaking Breda bekend gemaakt in het elektronisch gemeenteblad.

Artikel 8: Afwezigheid mandatarissen, volmachtontvangers of machtigingverkrijgers

Ingeval van afwezigheid van de mandatarissen, volmachtontvangers of machtigingverkrijgers worden de verleende bevoegdheden uitgeoefend door een collega-teamleider, collega-afdelingshoofd of collega-directeur.

 

Indien een bevoegdheid is uitgeoefend door collega-directeur, collega-afdelingshoofd of collega-teamleider, geschiedt de ondertekening op de wijze als bepaald in artikel 6, vierde lid.

 

Toelichting

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen, dat een mandataris enz. afwezig is en er geen plaatsvervanger is aangewe- zen. In principe wordt dan gewacht met de besluitvorming tot het moment waarop de mandataris weer aanwezig is. Indien besluitvorming echter geen uitstel duldt, dient er wel een regeling te zijn getroffen wie dan de bevoegdheid zal uitvoeren. Deze regeling, die in principe uitgaat van horizontale vervanging of waarneming, is in dit artikel neergelegd. Opgemerkt wordt wel, dat de directeur de aan hem of haar ingevolge schema A verleende bevoegdheden lager in de organisatie kan weg leggen, m.a.w. daar ook een vervangingsregeling aan kan koppelen (“als die er niet is, dan die”).

Artikel 9: Ondermandaat, het doorgeven van volmacht of machtiging

Ondermandaat en het doorgeven van volmacht of machtiging zijn toegestaan, behalve bij de verlening van mandaat en het verstrekken van volmacht of machtiging als opgenomen in schema B. Op het ondermandaat, de doorgegeven volmacht of doorgegeven machtiging zijn alle bepalingen van overeenkomstige toepassing.

 

Toelichting

De specifieke deskundigheid voor de te nemen besluiten, voor de te verrichten privaatrechtelijke rechtshandelingen en feitelijke handelingen ligt vaak laag in de organisatie, bijvoorbeeld op afdelingshoofdenniveau of bij speciaal met de uitvoering van een taak belaste ambtenaren. Dit laatste wordt ook in schema B tot uitdrukking gebracht. De bevoegdheden in dit schema kunnen niet worden doorgegeven, omdat deze reeds op een zo laag mogelijk niveau zijn gelegd.

Anders ligt het bij de uitoefening van de bevoegdheden in schema A. Het betreft in deze bevoegdheden die te maken hebben met uitvoering van taken waarmee elke organisatorische eenheid van doen kan hebben. Het is ondoenlijk om voor elke dienst na te gaan waar het specialisme zit bij de uitvoering van die bevoegdheden. Dat zal voor elke organisatorische eenheid anders zijn. Gekozen is daarom voor de structuur om al deze bevoegdheden neer te leggen bij de directeuren die binnen hun organisatorische eenheid deze bevoegdheden kunnen doorgeven. De directeuren als oorspronkelijke mandataris blijven daarbij verantwoordelijk voor de uitoefening van die bevoegdheden.

Ook de bevoegdheden opgenomen in schema C en schema D mogen worden doorgegeven. Ook in dat geval blijft de oorspronkelijke mandataris verantwoordelijk voor de uitoefening van die bevoegdheden.

Ondermandatering en het doorgeven van volmacht of machtiging geschieden bij schriftelijk besluit door de oorspronkelijke mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger. De oorspronkelijke mandataris, volmachtontvanger of machtigingverkrijger blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van de ondergemandateerde of doorgegeven bevoegdheden. Deze ondergemandateerde of doorgegeven bevoegdheden worden onder verantwoordelijkheid van de directeur van de betreffende organisatorische eenheid in een register opgenomen.

 

Toelichting

Voor de overzichtelijkheid geschiedt ondermandatering e.d. bij schriftelijk besluit. Daarnaast dient onder verantwoor- delijkheid van de oorspronkelijke mandataris centraal een register te worden bijgehouden, waarin alle doorgegeven bevoegdheden zijn neergelegd en bij welke functionaris.

 

Bij ondermandaat, doorgegeven volmacht of doorgegeven machtiging geschiedt de ondertekening op de wijze als bepaald in artikel 6, derde lid.

Artikel 10: Aanhaling en inwerkingtreding

Dit besluit wordt aangehaald als het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017”.

 

Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Aldus besloten in de collegevergadering van 14 november 2017 c.q. door de burgemeester op 14 november 2017

Burgemeester en wethouders van Breda,

De burgemeester,

Dr. P.F.

De gemeentesecretaris,

C. Vermeer

G. Depla

De burgemeester van Breda,

Dr. P.F.G. Depla

Bijlage 1: SCHEMA A

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017”

 

Toelichting schema A

 

Het betreft in deze mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, die binnen of voor de gehele Bredase ambtelijke organisatie kunnen gelden. De mandatarissen in dit schema zijn:

  • a.

    de gemeentesecretaris; of

  • b.

    alle directeuren, ieder voor zover het zijn of haar organisatorische eenheid betreft; onder directeur wordt in dit mandaatbesluit verstaan: de leidinggevenden van de domeinen/directies.

 

De gemeentesecretaris c.q. de directeur kan de aan hen in dit schema A overgedragen bevoegdheid lager in de organisatie wegleggen. In beginsel lenen alle bevoegdheden zich hiervoor, behalve klachtenbehandeling en het afhandelen van Wob-verzoeken.

Voor zover van belang zijn de algemene bepalingen uit het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017 onverkort op onderstaande bepalingen van toepassing.

 

Artikel 1: Procesvertegenwoordiging / vertegenwoordiging buiten rechte

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanspannen van en het voeren van verweer in administratiefrechtelijke, strafrechtelijke en civielrechtelijke procedu- res.

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het instellen van gerechtelijke middelen, waaronder begrepen verhaals- en incassoprocedures.

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het verrichten van alle proceshandelingen, die het belang van de gemeente dienen.

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn toebedeelde organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend om bij geschillen te besluiten tot het volgen, uitvoeren en bewaken van een mediationtraject.

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt de bevoegdheid verleend tot het doen van aangifte, indien aan de gemeente schade is veroorzaakt, het verhalen van die schades op de veroorzaker daarvan, waaronder begrepen het desgewenst voegen in eventuele strafrechtelijke procedures.

 

Toelichting

In dit artikel wordt het voeren van procedures opgedragen, voor zover de gemeente of een gemeentelijk orgaan in een geding is opgeroepen. Met deze taak hebben alle gemeentelijke organisatorische eenheden te maken.

Het betreft in dit artikel de vertegenwoordigingsbevoegdheid in ruime zin zoals het (besluiten tot) het voeren van verweer, instellen van gerechtelijke middelen, verzoeken om uitstel, versnelde behandeling, de vertegenwoordiging ter zitting, het voeren van het woord ter zitting, incidenteel appèl, maar ook zaken als schikken en treffen van dadingen.

Het instellen van gerechtelijke middelen en het aanspannen van administratiefrechtelijke en civielrechtelijke procedu- res is eveneens gemandateerd. Tevens mag worden beslist of een “mediation-traject” in gang zal worden gezet.

 

 

Artikel 2: Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Bredase Uitwerkingsovereenkomst (Car/Buwo)

 

Aan de gemeentesecretaris wordt de bevoegdheid verleend tot het uitvoeren van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en de Bredase Uitwerkingsovereenkomst (Car/Buwo) met uitzondering van:

Het vaststellen van (beleids)regels met daarop weer de volgende uitzondering:

artikel 1:4:1 Car/Buwo: vaststellen van bijzondere voorschriften voor het functioneren van de dienst.

 

Het nemen van besluiten ten aanzien van artikel 1:3 Car/Buwo (uitsluiting Car/Buwo voor groepen van ambtenaren);

 

Uitvoeringsmandaten aan het ABP, APG en Loyalis (hoofdstukken 5a, 10a, 10d en 11a van de Car/Buwo);

 

Het nemen van rechtspositionele besluiten, die op de gemeentesecretaris zelf betrekking hebben.

 

Artikel 3: Arbeidsomstandighedenwet

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de bevoegdheden en verplichtingen zoals deze voortvloeien uit het werkgeverschap zoals bedoeld in artikel 1, eerste lid en artikel 1, tweede lid, onder a, van de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

 

 

Artikel 4: Klachtenverordening Breda 2013

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het niet in behandeling nemen of het afhandelen van klachten, die tegen het functioneren van zijn organisatorische eenheid worden ingediend met die uitzonderingen, dat de ontvangstbevestiging kan geschieden door een door een directeur aangewezen functionaris binnen zijn directie en het horen van de klager en/of betrokken functionaris geschiedt door het afdelingshoofd.

 

Aan de gemeentesecretaris wordt verleend de bevoegdheid tot het niet in behandeling nemen of het afhandelen van klachten, die tegen het functioneren van een directeur van een organisatorische eenheid worden ingediend. Het horen van de klager en/of betrokken directeur geschiedt door de gemeentesecretaris.

 

Indien het een klacht betreft die de gemeentesecretaris betreft, wordt de bevoegdheid als bedoeld in het tweede van dit artikel verleend aan de burgemeester, behalve indien het college een andere functionaris daarvoor heeft aangewezen.

 

Toelichting

Het kan natuurlijk voorkomen, dat de klacht gaat over de gemeentesecretaris. In dat geval neemt de burgemeester de taken van afhandelen, horen enz. over. In een specifieke situatie zou het college ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld de directeur Bedrijfsvoering & Publieksservice bevoegd te maken.

 

 

Artikel 5: Erfstellingen, legaten en schenkingen

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvaarden van aan de gemeente gedane schenkingen of - in geval een gemeente als erfgenaam is aangewezen - tot het aanvaarden van erfenissen en/of legaten.

 

 

Artikel 6: Huisvrede- en lokaalvredebreuk

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het vorderen van verwijdering uit gemeentelijke gebouwen en die opstallen, die bij de gemeente in beheer zijn, een en ander als bedoeld in de artikelen 138 en 139 van het Wetboek van Strafrecht, alsmede het uitvaardigen van een toegangsverbod daartoe. Deze bevoegdheid wordt eveneens verleend aan de beheerder van die gebouwen en opstallen.

 

Toelichting

Opname van dit artikel vloeit voort uit de praktijk. Het komt voor dat agressieve personen moeten worden verwijderd of hen de toegang moet worden ontzegd. Soms gaat het om gebouwen en opstallen verspreid over de stad. Het gaat hierbij niet om plaatsen zoals het Stadserf en het Valkenberg. Aangezien de gebouwen en opstallen over diverse locaties in de stad verspreid zijn en de directeuren derhalve niet altijd ter plaatse zijn, is de bevoegdheid eveneens toegekend aan de beheerder. Onder beheerder van een gebouw of opstal wordt verstaan de functionaris die uit zijn of haar hoofde zeggenschap heeft over het gebouw en dit als het ware bestuurt. Men kan van deze bepaling ook gebruik maken bij bedreigingen.

 

 

Artikel 7: Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen.

 

Toelichting

Verzoeken met betrekking tot de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet hergebruik van overheidsinformatie worden bij de gehele gemeente ingediend. In dit artikel worden de directeuren gemandateerd om besluiten met betrekking tot deze regelgeving te nemen.

 

Aan de gemeentesecretaris wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, de Wet hergebruik van overheidsinformatie en aanverwante regelingen, voor zover het de organisatorische eenheid overstijgende aangelegenheden betreft.

 

Toelichting

Het kan natuurlijk voorkomen, dat een verzoek wordt ingediend, dat niet slechts betrekking heeft op een bepaalde directie als bedoeld in het eerste lid van dit artikel, maar dat meerdere directies daar bij zijn betrokken. In die gevallen zal de gemeentesecretaris een besluit nemen.

 

 

Artikel 8: Wet bescherming persoonsgegevens

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het nemen van beslissingen op grond van de Wet bescherming Persoonsgegevens onder de voorwaarde dat de directeur zijn bevoegdheid uitoefent na advies te hebben ingewonnen bij de Functionaris Persoonsgegevens.

 

Toelichting

Verzoeken met betrekking tot de Wet bescherming persoonsgegevens worden bij vrijwel de gehele gemeente ingediend. In dit artikel worden de directeuren gemandateerd om besluiten met betrekking tot deze regelgeving te nemen.

 

 

Artikel 9: Algemene subsidieverordening Breda 2017 en nadere regels

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Algemene subsidieverordening Breda 2017:

 

  • a.

    Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikelen 1:3, 3:1, lid 6, 3:2, 4:1, 6:2, 7:1, lid 3, 7:3, lid 3 en 7:5);

  • b.

    Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikel 3:2, lid 2);

  • c.

    Het geven van toestemming (artikel 6:2, lid 6 en artikel 8:1, lid 1);

  • d.

    Het in gebruik stellen van een accountantsprotocol (artikel 7:4, lid 3);

  • e.

    Het aanwijzen van categorieën (artikel 7:5, lid 2);

  • f.

    Het voorschrijven van een standaardberekeningswijze (artikel 8:2, lid 1);

  • g.

    Het bepalen van definities (artikel 8:2, lid 2);

  • h.

    Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 8:3).

 

Toelichting

De gehele gemeente krijgt in meer of mindere mate te maken met verzoeken om subsidie op basis van de Algemene subsidieverordening Breda 2017. Het is efficiënt om deze besluitvorming te mandateren.

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, worden verleend de volgende bevoegdheden ontleend aan de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017:

  • -

    Het nemen van besluiten omtrent subsidies (artikel definities, 7:2, 7:5, leden 4 en 8, 7:6, leden 1 en 4);

  • -

    Het vragen van advies (artikel 1:4, lid 3);

  • -

    Het toepassen van de hardheidsclausule (artikel 20:1);

  • -

    Het vaststellen van een aanvraagformulier (artikelen 2:5, lid 2, 2:10, lid 2, 2:14, lid 2, 3:3, lid 2, 4:6, lid 1, 5:5, 5a:7, lid 2, 6:4, 7:7, 8:13, lid 1, 10:7, 11:5, lid 2, 12:5, lid 1).

 

Toelichting

Het hierboven onder het eerste lid van dit artikel gestelde geldt eveneens voor de Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2017

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot nemen van besluiten op verzoeken om subsidies op grond van de Algemene subsidieverordening Breda 2011

 

Toelichting

Vanwege de overgang van de oude verordening naar de nieuwe kan het mandaat voor de oude nu nog niet geheel vervallen en dient dit nog even te blijven voortbestaan.

 

 

Artikel 10: Inkoop- en aanbestedingsbeleid

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van de volgende privaatrechtelijke rechtshandelingen:

  • a.

    leveringen en diensten, waarbij de waarde van de opdracht een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat;

  • b.

    het opdracht geven tot het uitvoeren van werken, waarbij de waarde van het werk een bedrag van € 1.000.000,-- niet te boven gaat, een en ander en voor zover in schema B de bevoegdheid niet bij een daarin genoemde functionaris is gelegd.

 

Toelichting

Wederom een bevoegdheid die dwars door de gemeentelijke organisatie loopt. Met deze bepaling wordt gewaarborgd, dat bijvoorbeeld niet elke aankoop ter beslissing aan het college moet worden voorgelegd. Het zou de effectiviteit en de slagvaardigheid van de gemeentelijke organisatie niet ten goede komen, wanneer dat wel zou moeten.

Er is wel een bepaalde grens gesteld aan de daarmee gemoeide bedragen. Deze mogen een bedrag van

€ 1.000.000,-- niet te boven gaan. Het gehele aanbestedingstraject ligt binnen deze volmachtverstrekking opgesloten, dus de in dit artikel genoemde functionarissen zijn bevoegd om een eventuele publicatie te ontwerpen, selectiecriteria op te stellen, de selectie uit te voeren, te gunnen, de overeenkomst aan te gaan en af te sluiten en alle andere besluiten te nemen die gedurende een aanbesteding moeten worden genomen.

Wellicht ten overvloede zij vermeld, dat op basis van artikel 9, eerste lid, van het Algemeen Gedeelte dat bij dit mandaatbesluit hoort, de directeur deze bevoegdheid - met voorbijgaan van afdelingshoofden - rechtstreeks bij projectmanagers, projectleiders enz. kan wegleggen, wel blijvend binnen de grenzen die in onderhavig artikel zijn opgenomen.

 

De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van het vigerende inkoop- en aanbestedingsbeleid en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaar- den en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting, dat wil zeggen dat er geen beroep hoeft te worden gedaan op de post onvoorzien of een stelpost of een reserve of een voorziening.

 

Toelichting

Vanzelfsprekend dient er wel geld te zijn en moeten de gemeentelijke richtlijnen en contracten op het gebied van inkoop- en aanbesteding in acht worden genomen. In het tweede lid wordt dit zeker gesteld.

 

Daar waar in schema B, C of D ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C of D.

 

 

Artikel 11: Overige privaatrechtelijke rechtshandelingen

 

Onverminderd het bepaalde in artikel 10 wordt aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, verleend de bevoegdheid tot het besluiten en verrichten van alle privaatrechtelijke rechtshandelingen. Voor zover daarbij gemeentelijke middelen worden aangewend, dienen die een bedrag van

€ 1.000.000,-- niet te boven te gaan.

 

Toelichting

Ook de uitoefening van deze taken speelt gemeentebreed. Dit lid is opgenomen om bij de overige privaatrechtelijke rechtshandelingen, zoals bijvoorbeeld huur/verhuur en erfpacht, binnen een bepaalde marge (niet hoger dan een bedrag van € 1.000.000,--) een zekere slagvaardigheid binnen het gemeentelijk functioneren te garanderen. Indien het om periodieke betalingen gaat, wordt de waarde berekend aan de hand van de looptijd. Indien deze looptijd onbepaald is, wordt uitgegaan van 48 maanden. Vanzelfsprekend vallen onder deze volmacht ook privaatrechtelijke rechtshandelingen, waarbij geen gemeentelijke middelen worden aangewend zoals bij bruikleen- of schenkingsovereenkomsten.

Wellicht ten overvloede zij vermeld, dat op basis van artikel 9, eerste lid, van het Algemeen Gedeelte dat bij dit mandaatbesluit hoort, de directeur deze bevoegdheid - met voorbijgaan van afdelingshoofden - rechtstreeks bij projectmanagers, projectleiders enz. kan wegleggen, wel blijvend binnen de grenzen die in onderhavig artikel zijn opgenomen.

 

De uitoefening van de bevoegdheid als bedoeld in het eerste lid van dit artikel geschiedt met inachtneming van de relevante gemeentelijke beleidskaders en beleidsplannen en de op grond daarvan vastgestelde (standaard)contracten en voorwaarden en op voorwaarde dat de bevoegdheid past binnen de vastgestelde begroting.

 

Toelichting

Vanzelfsprekend dient er wel geld te zijn en moeten gemeentelijk beleid en richtlijnen in acht worden genomen. In het tweede lid wordt dit zeker gesteld.

Daar waar in schema B, C, D en E ten aanzien van bepaalde bevoegdheden aan specifieke afdelingen c.q. directies van de bedragen als bedoeld in het eerste lid van dit artikel wordt afgeweken, geldt het bepaalde in schema B, C, D of E.

 

 

Artikel 12: Aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d.

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen e.d. voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

 

Toelichting

Op diverse plaatsen binnen de gemeentelijke organisatie kan het voor de normale gemeentelijke taakuitoefening noodzakelijk zijn, dat er vergunningen e.d. moeten worden aangevraagd, bijvoorbeeld het aanvragen van een kapvergunning bij de uitvoering van een project of het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de bouw van een gemeentelijk pand. Uit praktische overwegingen wordt de bevoegdheid tot het aanvragen hiervan verleend aan de in dit artikel genoemde functionarissen.

 

Artikel 13: Aanvragen van subsidies

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanvragen van subsidies voor zover die dienstbaar zijn aan de gemeentelijke taakuitoefening.

 

Toelichting

Op diverse plaatsen in de gemeentelijke organisatie wordt gewerkt met subsidiestromen, bijvoorbeeld op basis van Europese of rijksregelgeving. Uit praktische overwegingen wordt de bevoegdheid om de aanvraag in te dienen bij de in dit artikel genoemde functionarissen gelegd. Een en ander dient vanzelfsprekend wel te passen binnen het gemeentelijk beleid.

 

Artikel 14: Aanwijzen toezichthouders en opsporingsambtenaren

 

Aan de directeuren, ieder voor zover het zijn organisatorische eenheid betreft, wordt verleend de bevoegdheid tot het aanwijzen (en intrekken van die aanwijzing) van ambtenaren als opsporingsambtenaar en als ambtenaar voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van de bij of krachtens wetgeving gegeven voorschriften.

 

Toelichting

In diverse wetten en verordeningen zijn bepalingen opgenomen, waarin is geregeld, dat personen kunnen worden aangewezen als opsporingsambtenaar en als toezichthouder op de naleving van voorschriften. In schema C zijn daar al verschillende mandaten over opgenomen. Voor die gevallen waarin het niet specifiek is geregeld kan altijd op onderhavig artikel 14 worden teruggevallen.

 

Bijlage 2: SCHEMA B

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017”

 

Toelichting

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, die niet bij alle domeinen/directies voorkomen en die gelden voor de in dit schema genoemde functionarissen.

 

Opsomming per domein/directie, dus:

Bedrijfsvoering & Publieksservice;

Ruimtelijk Economisch Domein

Sociaal Economisch Domein;

Concernstaf.

 

De ATEA-groep is ondergebracht in Schema D. Schema E bevat het mandaat van de griffier.

 

 

Bedrijfsvoering & Publieksservice

Afdeling Informatie & Communicatie

Afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken

Afdeling Organisatie

Afdeling Servicecenter

Afdeling Publieksservice

 

Bevoegdheid / grondslag

 Mandans

Mandataris

 Specifieke bepalingen

Afdeling Informatie & Communicatie 

 

 

 

 

Team Data Services Ruimte & Gebouwen (DRG) en Team Data Services WOZ

 

 

 

W et basisregistraties adressen en gebouwen

 

 

 

Het opstellen van de “ambtelijke verklaringen”

B&W

Informatiebeheerders C, D, E en F van de afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services R & G en Team Data Services WOZ

 

Medewerkers RTH C en D van de afdeling Informatie & Communicatie, Team Data Services WOZ

   

 

Het toetsen van (overige) brondocumenten aan de vereisten voor inschrijving

Idem

Idem

 

Het uitgeven van inschrijfnummer en identificatienummers

Idem

Idem

 

Het inschrijven van de brondocumenten in het adressenregister dan wel het gebouwenregister

Idem

Idem

 

Het verzorgen van een zodanige opzet van het adressenregister en het gebouwenregister, dat de inhoud daarvan duurzaam kan worden bewaard en te allen tijde binnen een redelijke termijn raadpleegbaar en beschikbaar is

Idem

Idem

 

Het zorg dragen voor een goede beschikbaarheid, werking en beveiliging van de adressenregistratie respectievelijk de gebouwenregistratie

Idem

Idem

 

 

Het op basis van de brondocumenten opnemen van gegevens in de adressenregistratie en de gebouwenregistratie overeenkomstig de voorschriften

Idem

Idem

 

Het ontvangen, doorgeleiden en afhandelen van meldingen en verzoeken inclusief de verwerking daarvan

Idem

Idem

 

Het onderhouden dan wel doen onderhouden van het berichtenverkeer met de Landelijke Voorziening basisregistraties adressen en gebouwen

Idem

Idem

 

Het op verzoek aan een ieder verlenen van inzage in het adressenregister, het gebouwenregister, de adressenregistratie en de gebouwenregistratie, alsmede het aan een ieder verstrekken van de in de adressenregistratie respectievelijk de gebouwenregistratie opgenomen gegevens

Idem

Idem

 

Het bevorderen van de nakoming van de gemeentelijke verplichtingen, met inbegrip van de inrichting van de processen, de conformiteit van het gebruikte informatiesysteem en de beveiligingsmaatregelen alsmede het rapporteren over die nakoming daarvan aan burgemeester en wethouders

Idem

Idem

 

Het vaststellen dan wel intrekken van (langdurige) standplaatsen met uitzondering van die kavels die bestemd zijn voor het plaatsen van een woonwagen als gedefinieerd in artikel 1 van de Woningwet.

Idem

Idem

 

 

 

 

 

 Verordening naamgeving en nummering

 (adressen) 2011

 

 

 

Het toekennen, wijzigen en intrekken van nummeraanduidingen

B&W

  •  Informatiebeheerders

  •  C, D en E van

    de

  •  Afdeling

    Informatie &

     

  •  Communicatie,

    Team

  •  Data Services

    R & G

 

  •  Medewerkers

    RTH C

  •  en D van de

    Afdeling

  •  Informatie &

     

  •  Communicatie,

    Team

  •  Data Services

    WOZ

     

 

Het administratief wijzigen van het beloop van een eerder vastgestelde openbare ruimtenaam

 B&W

  •  Medewerkers

    RTH C

  •  en D van de Afdeling

  •  Informatie &

     

  •  Communicatie,

    Team

  •  Data Services

    WOZ

 

 

 

 

 

 

Afdeling Servicecenter

 

 

 

 

Besluit Administratieve Bepalingen inzake Wegverkeer

 

 

 

Het aanstellen verkeersregelaars bij evenemen- ten (artikel 56)

Burgemeester

Afdelingshoofd Servicecenter

 

 

 

 

 

Regeling verkeersregelaars 2009

 

 

 

Aanstelling verkeersregelaars evenementen (artikel 9)

Burgemeester

Afdelingshoofd Servicecenter

 

Intrekking aanstelling (artikel 15)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

 Afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken

 

 

 

 

 

Team Juridische Zaken (JZ)

 

Aansprakelijkheidsstellingen

 

 

 

Het in behandeling nemen en afhandelen van w.a.-schadezaken beneden het eigen risico

B&W

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 

Het in behandeling nemen en afhandelen van w.a.-schadezaken waarvan op basis van een met Melior Verzekeringen afgesloten servicemodule advies wordt ingewonnen bij Melior Verzekeringen

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Stadserf

 

 

 

Het nemen van die besluiten die nodig zijn ter oplossing van de parkeerproblematiek en te aan- zien van het recht van uitweg op het terrein Stadserf te Breda

Burgemeester / B&W

 Directeur Bedrijfsvoering

 & Publieksservice

 

Het vaststellen van beleid waarin zowel het parkeerbeleid als de verstrekking van toegangs- passen met betrekking tot het Stadserf te Breda worden geregeld

 Idem

 Idem

 

 

 

 

 

Algemene wet bestuursrecht

 

 

 

Het verlangen van een schriftelijke machtiging van een gemachtigde (artikel 2:1, lid 2)

Burgemeester / B&W

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 

Het weigeren van bijstand of vertegenwoordiging door een persoon tegen wie ernstige bezwaren bestaan (artikel 2:2)

Idem

Idem

 

Het doorsturen van geschriften tot behandeling waarvan kennelijk een ander bestuursorgaan bevoegd is (artikel 2:3, lid 1)

Idem

Idem

 

Het terugsturen aan de afzender van geschriften die niet voor hem bestemd zijn en die ook niet worden doorgezonden (artikel 2:3, lid 2)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van de verschuldigdheid en hoogte van de dwangsom (artikel 4:18)

Idem

Idem

 

Het terugvorderen van onverschuldigd betaalde dwangsommen (artikel 4:20)

Idem

Idem

 

Het bevestigen van de ontvangst van een bezwaarschrift (artikel 6:14, lid 1)

Idem

Idem

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan het bevoegde orgaan (artikel 6:15, lid 1)

Idem

Idem

 

Het zenden van de op de zaak betrekking hebbende stukken aan in ieder geval de gemachtigde (artikel 6:17)

Idem

Idem

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij beroep tegen het niet tijdig beslissen aanhangig is bij het nemen van een besluit op de aanvraag (artikel 6:20, lid 3)

Idem

Idem

 

Het doen van mededeling aan het orgaan waarbij het beroep aanhangig is bij intrekking of wijziging van het bestreden besluit (artikel 7:1a, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het instemmen met of het afwijzen van een verzoek om rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter (artikel 7:1a, lid 4)

Idem

Idem

 

Het doorzenden van een bezwaarschrift aan de bevoegde rechter, indien ingestemd wordt met het verzoek om rechtstreeks beroep (artikel 7:1a, lid 5 en lid 6)

Idem

Idem

 

Het in de gelegenheid stellen van belanghebbenden te worden gehoord voordat een bestuursorgaan op het bezwaar beslist (artikel 7:2, lid 1)

Idem

Idem

 

Het op de hoogte brengen van de indiener van het bezwaarschriften de belanghebbenden, die bij de voorbereiding van het besluit hun zienswijze naar voren hebben gebracht (artikel 7:2, lid 2)

Idem

Idem

   

Het ter inzage leggen van het bezwaarschrift en alle verder op de zaak betrekking hebbende stukken voorafgaand aan het horen (artikel 7:4, lid 2, lid 3, lid 5 en lid 6)

Idem

Idem

 

Het mededelen van feiten of omstandigheden aan belanghebbenden die na het horen bekend worden en die voor de te nemen beslissing van aanmerkelijk beland kunnen zijn en het in de gelegenheid stellen van belanghebbenden daarover te worden gehoord (artikel 7:9)

Idem

Idem

 

 Het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10,

 lid 1), voor zover er sprake is van:

  • 1.

    een (kennelijk) niet-ontvankelijk bezwaar;

  • 2.

    een ongegrond bezwaar in lijn met het advies

van de Adviescommissie bezwaarschriften.

Dit onder de voorwaarde dat het primaire besluit in mandaat is genomen.

Idem

Idem

 

Het opschorten van de termijn voor het beslissen op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verdagen van de beslissing op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 3)

Idem

Idem

 

Het verder uitstellen van een beslissing op een bezwaarschrift (artikel 7:10, lid 4)

Idem

Idem

 

een en ander voor zover het betreft bezwaarschriften die worden behandeld volgens de Verordening behandeling bezwaar- schriften Breda 2004 (dus niet belastingen, personeelszaken en sociale zekerheid)

 

 

 

 

 

Jeugdwet, Zorg en Participatie (Sociaal Domein)

 

Het beslissen op bezwaarschriften

ingevolge de Wmo 2015 en daarop gebaseerde

verordeningen en regelingen, de Participatiewet en de daarop gebaseerde verordeningen en regelingen, Ioaw, Ioaz, Bbz en de Jeugdwet en daarop gebaseerde verordeningen en regelingen

B&W

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 

 

 

 

 

Procedureverordening bestuursschade 1998

 

 

 

Het instellen van een schadebeoordelingsopdracht tot het uitbrengen van advies (artikel 2, lid 1)

B&W

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 

Het in kennis stellen van de verzoeker van het voornemen om een commissie in te stellen (artikel 2, lid 8)

Idem

Idem

 

Het toepassen van artikel 4:1 tot en met artikel 4:6 van de Awb op een verzoek

Idem

Idem

 

Het afwijzen van een verzoek indien het kennelijk ongegrond is (artikel 3, lid 2)

Idem

Idem

 

Het bevestigen van de ontvangst van een verzoek (artikel 4, lid 4)

Idem

Idem

 

Het niet in behandeling nemen van een aanvraag in verband met het niet of niet tijdig storten van een geldsom (artikel 4, lid 5)

Idem

Idem

 

Het ter beschikking stellen van gegevens aan de commissie (artikel 6, lid 1)

 

Idem

Idem

 

Het geven van instemming voor het maken van kosten indien de commissie inlichtingen en/of adviezen bij derden wenst in te winnen (artikel 6, lid 3)

Idem

Idem

 

Het geven namens de gemeente van een mondelinge toelichting (artikel 7, lid 2)

 Idem

Idem

 

Het geven van een zienswijze op het conceptadvies (artikel 7, lid 6)

 Idem

Idem

 

Het verlengen van de termijn voor afhandeling van een verzoek (artikel 8, lid 3)

 Idem

Idem

 

 

 

 

 

Wet gemeenschappelijke regelingen

 

 

 

Toezenden gemeenschappelijke regeling aan Gedeputeerde Staten (artikel 26, lid 1)

B&W

Afdelingshoofd Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Teamleider Juridische Zaken

 

 

 

 

 

Team Financieel advies en beleid (FAB)

 

 

 

 

Garantieverleningen en borgstellingen

 

 

 

Het bepalen van de gevallen waarin, zomede de voorwaarden waaronder het raadsbesluit d.d. 16-7-2009 (Garantiebeleid Breda 2009) toepassing vindt, waaronder begrepen de gevallen waarin het gaat om een omwisseling van een hypothecaire geldlening

B&W

Directeur Bedrijfsvoering & Publieksservice (Bruun Scheltema), Directeur Ruimtelijk Economisch Domein (Kees Koffeman), Directeur Sociaal Economisch Beleid (Petra de Kam),

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken (Joost Veuger), Teamleider Financieel Advies en Beleid (Sebastiaan van den Bogaard), Teamleider Financiële Administratie 1 (Thomas Ooyen)

 

Garantieaanvragen boven de € 1.000.000,-worden aan de Raad ter goedkeuring voorgelegd. Daarnaast worden garantieaan- vragen beneden de

€ 1.000.000,-- ook ter goedkeuring aan de Raad voorgelegd, indien daarmee het totaal gegarandeerd bedrag aan de betreffende instelling de € 5.000.000,-- zal overschrijden.

Het wijzen van geldnemers in geval van beta- lingsachterstanden op hun verplichtingen jegens geldgevers, alsmede op de mogelijke uit het

niet-nakomen van de verplichtingen voortvloei- ende consequenties

Idem

Idem

 

Het verlenen van toestemming om de nakoming van de verplichting tot het doen van extra aflossingen tijdelijk op te schorten, zomede de termijn te bepalen waarbinnen alsnog aan bedoelde verplichting moet worden voldaan

Idem

Idem

 

Het verlenen van toestemming om een hoofdelijk verbonden schuldenaar van zijn verplichtingen te ontslaan

Idem

Idem

 

Het verlenen van toestemming tot openbare of onderhandse verkoop van de verbonden onroerende zaak

Idem

Idem

 

Het verlenen van ontslag van de verplichting tot het aanhouden van een overlijdensrisicoverze- kering, dan wel toestemming te verlenen tot verlaging van het verzekerde bedrag van de overlijdensrisicoverzekering

Idem

Idem

 

Het verlenen van toestemming voor het vestigen van een 2e of 3e hypotheek op een pand waarop een hypothecaire zekerheid ten behoeve van de gemeente Breda rust als gevolg van een in het verleden verstrekte gemeentegarantie

 Idem

 Idem

 

Het nemen van besluiten tot het aangaan van overeenkomsten met het waarborgfonds sociale woningbouw, waarbij de gemeente verklaart dat, indien het risicovermogen lager is dan het garantieniveau, aan het WSW gelden ter leen worden verstrekt (de zogenaamde achtervang- besluiten)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Financiering en betalingsverkeer

 

 

 

Het afsluiten van lang en kort lopende geldlenin- gen ten behoeve van de gemeentelijke financie- ring

B&W

Directeur Bedrijfsvoering & Publieksservice (Bruun Scheltema), Directeur Ruimtelijk Economisch Domein (Kees Koffeman), Directeur Sociaal Economisch Beleid (Petra de Kam),

Hoofd afdeling Financiën, Inkoop & Juridische Zaken (Joost Veuger), Teamleider Financieel Advies en Beleid (Sebastiaan van den Bogaard), Teamleider Financiële Administratie 1 (Thomas Ooyen)

 

 

Het afsluiten van lang en kort lopende geldleningen ten behoeve van derden

Idem

Idem

 

Het afsluiten van contracten met betrekking tot derivaten en specifieke financieringsconstructies voor zover toegestaan in de wet Fido en gemeentelijke regelgeving

Idem

Idem

 

Het beleggen in vermogenstitels voor zover toegestaan in de wet Fido en gemeentelijke regelgeving

Idem

Idem

 

Het doorlenen van lang en kort lopende geldle- ningen welke ten behoeve van derden zijn aangetrokken

Idem

Idem

 

Het beleggen van overtollige kasmiddelen

Idem

Idem

 

Het openen en opheffen van bank- en giroreke- ningen

Idem

Idem

 

Het aanvragen en verstrekken van smartcards voor BDS-betalingsverkeer, en cards en/of andere identificatiemethoden ten behoeve van betalingsverkeersystemen van andere algemene banken

Idem

Idem

 

Het aangaan van rekening-courant-overeenkom- sten en andere overeenkomsten betreffende het betalingsverkeer

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Afdeling Publieksservice

 

 

 

 

 

 

 

De functionarissen aan wie de bevoegdheden van het bestuursorgaan zijn gemandateerd:

1 = Leidinggevende F (Afdelingshoofd Publieksservice)

2 = Leidinggevende E (Teamleider Publieksservice)

3 = (Beleids) Adviseur C (Beleidsadviseur)

3 = (Beleids) Adviseur B (Senior medewerker privacy en juridische zaken)

3 = Medewerker Dienstverlening D (Senior medewerker dienstverlening)

4 = Informatiebeheerder E (Specialist balie en back office)

4 = Medewerker Regelgeving, Toezicht en Handhaving B (Medewerker adresonderzoek)

5 = Medewerker Dienstverlening B (Allround medewerker AO en balie)

5 = Medewerker Dienstverlening A (Allround baliemedewerker) 6 = Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS)

7 = Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (ABS)

8 = Toezichthouder basisregistratie personen

 

 

 

 

W et op de Lijkbezorging

 

 

 

Het beslissen op een verzoek tot het stellen van een andere termijn voor begraving of verbran- ding (artikel 17, lid 1)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een verzoek tot afgifte van een vergunning voor het opgraven van een lijk (artikel 29, lid 1)

Idem

1, 2, 3, 4

 

Het beslissen op een verzoek tot het verlenen van een verlof tot ontleding (artikel 68, lid 1)

Idem

1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

 

 

Besluit op de lijkbezorging

 

 

 

Het beslissen op een verzoek tot afgifte van een laissez-passer voor het vervoer van een lijk uit Nederland (artikel 11 juncto artikel 3 van de Overeenkomst van Straatsburg)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

 

 

W et basisregistratie personen (Wet BRP)

 

 

 

De uitvoering van de Wet BRP voor zover het betreft de taken die zijn opgelegd aan het college van burgemeester en wethouders in hoofdstuk 1

B&W

1, 2

 

De uitvoering van hoofdstuk 2, de bijhouding van de basisregistratie, paragraaf 2, de inschrijving (artikel 2.2 t/m 2.6) en paragraaf 3, de opneming van persoonsgegevens (artikel 2.7 t/m 2.26)

B&W

1 t/m 5

 

Het aanwijzen van ambtenaren ten overstaan van wie een schriftelijke en door de burger ondertekende verklaring onder eed of belofte wordt afgelegd (artikel 2.8, lid 2, sub e)

B&W

1, 2

 

Het doen van mededelingen, het verzenden van kennisgevingen en het verstrekken van andere inlichtingen aan de colleges van B&W van andere gemeenten van belang voor de bijhouding van de basisregistratie (artikel 2.35)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het laten overleggen van een door een beëdigde vertaler vervaardigde Nederlandse vertaling van een geschrift (artikel 2.38, lid 3, artikel 2.44 en artikel 2.46)

Idem

1, 2, 3, 4, 5

 

Het aanwijzen van instellingen op het terrein van maatschappelijke opvang, bedoeld in artikel 1, lid 1, onderdeel 9 onder 7o van de Wet maatschappelijke ondersteuning, gevestigd binnen de gemeente waar de daarin een woonadres hebbende personen in plaats van een woonadres een briefadres kunnen kiezen (artikel 2.40, lid 4)

B&W

1, 2

 

Het oordelen dat het uit veiligheidsoverwegingen niet wenselijk is dat een burger op een woonadres wordt opgenomen en hij daarom, in afwijking van artikel 2.38, lid 1 en artikel 2.39, lid 1, een briefadres kan kiezen (artikel 2.41)

Burgemeester

1, 2

 

Het aanwijzen van rechtspersonen om als briefadresgever in de gemeente op te treden (artikel 2.42)

B&W

1, 2

 

Een ingezetene verplichten om, desverlangd in persoon, inlichtingen te verstrekken en geschriften over te leggen van belang voor de bijhouding van de basisregistratie (artikel 2.44, artikel 2.45, lid 1, artikel 2.46, artikel 2.47 en artikel 2.49, lid 2)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het bepalen van tijdstippen waarop hoofden van instellingen en bedrijven waar personen verblijf plegen te houden, instellingen bedoeld in artikel 2.40 daaronder begrepen, een opgave doen van diegenen die daar voor onbepaalde tijd verblijf zullen houden of gedurende drie maanden ten minste twee derden van de tijd zullen overnachten (artikel 2.50)

B&W

1, 2, 3, 4

 

Het laten geven van inlichtingen en laten overleggen van geschriften over een in het buitenland overleden ingezetene door de echtgenoot, de geregistreerde partner en nabestaanden tot en met de tweede graad (artikel 2.51)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het vaststellen van de identiteit (artikel 2.52)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het ambtshalve kosteloos toezenden van de persoonslijst alsmede een schriftelijke medede- ling van de hoofdlijnen terzake van de basisregistratie geldende regels (artikel 2.54)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op verzoeken van een burger hem mee te delen of van hem gegevens worden verwerkt in de basis registratie, tot het verlenen van inzage in hem betreffende gegevens in de basisregistratie en tot het verstrekken van een (gewaarmerkt) afschrift van de hem betreffende persoonsgegevens die worden verwerkt in de basisregistratie (artikel 2.55)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een schriftelijk verzoek tot opname van gegevens op de persoonslijst van het gebruik van de geslachtsnaam krachtens artikel 9 Boek 1 BW en van de gegevens betreffende het geslacht en de naam in verband met een rechterlijke last tot wijziging van de vermelding van het geslacht in een geboorteakte (artikel 2.56)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een schriftelijk verzoek tot verwijdering van gegevens betreffende een adoptie van de persoonslijst van een adoptiefkind (artikel 2.57)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een verzoek van betrokkene tot verbetering, aanvulling of verwijdering van zijn gegevens in de basisregistratie (artikel 2.58)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het op schriftelijk verzoek van betrokkene vermelden van een aantekening op zijn persoonslijst omtrent de beperking van de verstrekking van gegevens aan derden (artikel 2.59)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het nemen van besluiten als bedoeld in artikel 2.60

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het nemen van besluiten in verband met de inschrijving in de basisregistratie bedoeld in artikel 2.66, in samenhang met artikel 2.67, van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

Het nemen van besluiten in verband met de opneming van persoonsgegevens op grond van paragraaf 2.2.3 van de wet in verband met de inschrijving onder a of in verband met een verzoek van de ingeschrevene op grond van artikel 2.70, lid 3, onderdeel b, van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

Het nemen van besluiten in verband met de uitvoering van de artikelen 2.80 en 2.81, lid 1 tot en met lid 3, van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

Het nemen van besluiten van in verband met de toepassing van de artikelen 3.22 en 3.23 van de wet, alsmede het verrichten van de hiermee verband houdende feitelijke handelingen

De Minister van BZK

B&W

Ondermandaat

1 t/m 5

Het beslissen op een verzoek tot verstrekking van gegevens uit de basisregistratie ingevolge de artikelen 3.5, 3.6, 3.7 en 3.9

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het meedelen van aantekeningen en van gegevensbronnen bij het verstrekken van gegevens (artikel 3.10)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het houden van aantekening van de verstrekking van gegevens gedurende 20 jaar volgend op die verstrekking (artikel 3.11)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het verstrekken van gegevens uit de basisregistratie voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden (3.13 in samenhang met artikel 44 van het Besluit BRP)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het meedelen dat van een vreemdeling geen actuele verblijfsrechtgegegevens op diens persoonslijst zijn opgenomen (artikel 3.15)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een schriftelijk verzoek van een burger om geen gegevens over hem uit de basisregistratie te verstrekken aan derden (artikel 3.21)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

 Het beslissen op een verzoek van een burger hem mee te delen of over hem gegevens aan een afnemer of derde gegevens zijn verstrekt uit de basisregistratie (artikel 3.22 in samenhang met artikel 46 van het Besluit BRP)

 B&W

 1, 2, 3

 

Het beslissen op een verzoek van een burger tot mededeling aan afnemers en derden van de verbetering van hem betreffende gegevens in de basisregistratie (artikel 3.23 in samenhang met artikel 46 van het Besluit BRP)

 B&W

 1, 2, 3, 4

 

Het verrichten van periodiek onderzoek naar de inrichting, werking en de beveiliging van de basisregistratie en de daarmee verband houdende verplichtingen (artikel 4.3 in samenhang met artikel 47 van het Besluit BRP en artikel 21 van de Regeling BRP)

 B&W

 1, 2

 

Het verwerken van persoonsgegevens in het persoonsregister (artikel 4.4, lid 3)

 B&W

 1, 2, 3, 4, 5

 

Het doen van een opgave aan de minister van de gegevens bedoeld in artikel 2.1 (artikel 4.13, lid 2)

 B&W

 1, 2, 3, 4

 

Het uitvoering geven aan de wet totdat de overgang van de oude gemeentelijke voorziening naar de nieuwe gemeentelijke voorziening die is toegesneden op de basisregistratie personen is gerealiseerd (artikel 4.15)

 B&W

 1, 2, 3, 4, 5

 

Het opleggen van een bestuurlijke boete (artikel 4.17)

 B&W

 1, 2, 3, 4, 5 en 8

 

 

 

 

 

Besluit basisregistratie personen (Besluit

BRP)

 

 

 

Het uitvoeren van de wet in overeenstemming met de systeembeschrijving (artikel 5)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het zorgdragen voor de nodige voorzieningen van technische en organisatorische aard ter beveiliging van de in de basisadministratie vermelde gegevens tegen verlies of aantasting van deze gegevens en tegen onbevoegde kennisneming, wijziging of verstrekking van deze gegevens (artikel 6)

B&W

1, 2, 3

 

Het toezenden aan de korpschef van een afschrift van een besluit op grond van artikel 2.10 van de wet tot het niet registreren van een huwelijk, een geregistreerd partnerschap, een erkenning of de geboortedatum, van een vreemdeling als bedoeld in de Vreemdelingenwet 2000 (artikel 24)

B&W

1, 2, 3, 4

 

Het vermelden van het burgerservicenummer bij het doen van mededelingen, het verzenden van kennisgevingen en het verstrekken van andere inlichtingen aan de colleges van B&W van andere gemeenten van belang voor de bijhouding van de basisregistratie (artikel 26 in samenhang met artikel 34 van de Regeling BRP)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het bestuursorgaan dat een mededeling heeft gedaan van gerede twijfel aan de in de basisregistratie opgenomen gegeven van de vervolgprocedure op de hoogte stellen (artikel 28)

B&W

1, 2, 3, 4

 

Het weigeren van een verzoek tot verstrekking van gegevens zoals bedoeld in artikel 3.5 of artikel 3.6 van de wet (artikel 40)

B&W

1, 2, 3, 4

 

Het verstrekken van gegevens aan de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens in de basisadministratie van Aruba, Curacao, Sint Maarten of een openbaar lichaam van gegevens voor zover die noodzakelijk zijn in verband met de bijhouding van de basisadministratie van de verantwoordelijke (artikel 43, lid 2)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het niet voldoen aan een verzoek bedoeld in artikel 3.22, eerste en tweede lid, en artikel 3.23, lid 1, van de wet (artikel 46)

B&W

1, 2, 3, 4

 

 

 

 

 

Regeling basisregistratie personen (Regeling

BRP)

 

 

 

Het aanhouden van het persoonsregister, bedoeld in het Besluit bevolkingsboekhouding, op een andere wijze dan in de vorm van persoonskaarten (artikel 22)

B&W

1, 2

 

 

 

 

 

Afgifte verklaringen

 

 

 

Het afgeven van een verklaring ter legalisatie van een handtekening

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

 

 

W et justitiële en strafvorderlijke gegevens

 

 

 

Het indienen van een aanvraag om afgifte van een verklaring omtrent het gedrag (artikel 30)

Burgemeester

1. 2. 3. 4, 5

 

Het innen van het verschuldigde bedrag voor het in behandeling nemen van een aanvraag om afgifte van de verklaring omtrent het gedrag (artikel 39)

Idem

1, 2, 3, 4, 5

 

Het afdragen van de bedragen bedoeld in artikel 39, lid 3 en 4)

Idem

1, 2

 

 

 

 

 

Paspoortwetgeving

 

 

 

De uitvoering van de paspoortwetgeving voor zover het betreft de aan de burgemeester opgelegde taken en bevoegdheden, inclusief het nemen van beschikkingen m.b.t. weigering tot afgifte en intrekking van reisdocumenten

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

Het agentschap BPR op de hoogte stellen van de verleende gehele of gedeeltelijke kwijtschel- ding dan wel van de niet op juiste wijze vervaar- digde documenten die met spoed zijn geleverd zoals bedoeld in art. 99, lid 2, PUN

B&W

1, 2, 3, 4

 

 

 

 

 

Rijbewijswetgeving

 

 

 

De uitvoering van de rijbewijswetgeving voor zover het betreft de aan de burgemeester opgelegde taken en bevoegdheden, inclusief het nemen van beschikkingen m.b.t. opgelegde taken en bevoegdheden, inclusief het nemen van beschikkingen m.b.t. weigering van de afgifte en ongeldigheidsverklaring van rijbewijzen

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een verzoek tot verlening van ontheffing van het leeftijdsvereiste van 16 jaar voor het besturen van gehandicaptenvoertuigen (artikel 149, lid 1, onder d, in samenhang met artikel 5, lid 2, van het Reglement rijbewijzen)

B&W

1

 

 

 

 

 

Rijkswet op het Nederlanderschap

 

 

 

Beslissingen te nemen, stukken af te doen, uitgaande brieven te ondertekenen en overige handelingen te verrichten ten aanzien van aangelegenheden die verband houden met de aan de burgemeester bij of krachtens de Rijkswet op het Nederlanderschap en de daarbij behorende Ministeriële besluiten verleende bevoegdheden en opgedragen taken

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 

Het uitreiken van de bevestiging van de verkrij- ging en verlening van het Nederlanderschap (artikel 60a, lid 1 en 60b, lid 1 Besluit verkrijging en verlies Nederlanderschap)

Idem

1, 2, 3, 4, 6

 

 

 

 

 

Kaderwet dienstplicht

 

 

 

Het inschrijven voor de dienstplicht (artikel 4)

B&W

1, 2, 3

 

 

 

 

 

Inkwartieringsbesluit

 

 

 

Het verzenden van de persoonlijke oproeping aan de houders van motorrijtuigen die zullen worden gekeurd (artikel 51)

Burgemeester

1, 2, 3,

 

Het verzenden van de lastgeving, inhoudende de verplichting het motorrijtuig in voorkomend geval ter vordering aan te bieden (artikel 62)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit geslachtsnaamswijziging

 

 

 

Het instellen van een onderzoek ten behoeve van en het adviseren aan de minister van justitie ter uitvoering van het Besluit d.d. 6 oktober 1997, houdende regels voor geslachtsnaamwijziging (Stbl. 463)

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 

 

 

 

 

Kieswet

 

 

 

Het in kennis stellen van betrokkenen omtrent de uitsluiting van het kiesrecht (artikel B5, lid 3)

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 

Het registreren van de kiesgerechtigdheid van ingezetenen van de gemeente in de gemeentelij- ke administratie (artikelen D1, lid 1, D4, D6, D7 juncto D5)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het instellen van een of meer stembureaus (artikel E3)

B&W

1, 2, 3

 

Het benoemen van stembureauleden (artikel E4)

B&W

1, 2, 3

 

Het vaststellen en uitbetalen van de presentie- gelden voor stembureauleden

B&W

1, 2, 3

 

Het aanwijzen van een ruimte voor de zittingen van het hoofdstembureau (artikel E9)

B&W

1, 2, 3

 

Het in ontvangst nemen van kandidatenlijsten (artikel H1, lid 1) en het verstrekken van een bewijs van ontvangst (H3, lid 4)

Voorzitter hoofdstembureau

1, 2, 3

 

Het aanwezig zijn bij de ondertekening van een ondersteuningsverklaring door een kiezer en het nagaan van diens kiesgerechtigdheid (artikel H4, leden 3 en 4)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

Het aanwijzen van stemlokalen voor elk stemdistrict (artikel J4, lid 1)

B&W

1, 2, 3

 

Het vaststellen en uitbetalen van vergoedingen voor stemlokalen.

B&W

1, 2,3

 

Het zorgen voor voldoende en zodanig ingerich- te stemlokalen geschikt voor kiezers met lichamelijke gebreken (artikel J4, lid 2)

B&W

1, 2, 3

 

Het verzoeken aan besturen van bijzondere scholen om stemlokalen alsmede het voor de inrichting benodigde materiaal beschikbaar te stellen (artikel J4, lid 3)

B&W

1, 2, 3

 

Het zorgdragen voor de inrichting van het stemlo- kaal en het aanwijzen van personen ten dienste gesteld aan het stembureau (artikel J4, lid 4)

Burgemeester

1, 2

 

Het uitreiken van een nieuwe stempas bij vermis- sing (artikel J8)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

Het in gereedheid brengen van stembiljetten en formulieren processen-verbaal (artikel J21, leden 1 en 2)

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 

Het zorgdragen voor de aanwezigheid in elk stembureau van stembiljetten en formulieren voor de processen-verbaal (artikel J22)

Burgemeester

1, 2, 3, 4

 

Het bepalen wanneer en waar een geschorste zitting van een stembureau wordt hervat (artikel J38)

Burgemeester

1, 2

 

Het beslissen op een verzoek tot afgifte van een kiezerspas (artikelen K8, K9 en K10)

Burgemeester

1, 2, 3, 4, 5

 

Het beslissen op een verzoek tot het stemmen bij volmacht (artikelen L11 t/m L13)

B&W

1, 2, 3

 

Het beslissen op een verzoek om per brief te mogen stemmen (artikel M4)

B&W

1, 2, 3

 

Het in ontvangst nemen van de processen-ver- baal en verzegelde pakken van de stembureaus (artikel N11 lid 1)

B&W

1, 2, 3, 4

 

Het vaststellen ten aanzien van iedere kandidaat en iedere lijst van het aantal stemmen dat in de gemeente op die kandidaat onderscheidenlijk die lijst in uitgebracht (artikel N11, lid 2)

B&W

1, 2, 3

 

Het overbrengen van de processen-verbaal en de vastgestelde aantallen stemmen naar de voorzitten hoofdstembureau (artikel N12, lid 1)

B&W

1, 2, 3

 

Het op verzoek van de voorzitter van het centraal stembureau overbrengen van de in artikel N9 bedoelde verzegelde pakketten naar het centraal stembureau en vernietiging van de niet naar het centraal stembureau overgebrachte pakketten nadat het centraal stembureau de uitslag van de verkiezing heeft vastgesteld en over de toelating van de gekozen onherroepelijk is beslist (artikel N12, lid 2)

B&W

1, 2, 3

 

Het beslissen op verzoeken van de in artikel Y3, onder b, bedoelde personen tot het registreren van hun de kiesgerechtigdheid (artikel Y32 artikel jo Y3 onder b)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het schrappen van de registratie van de kiesge- rechtigdheid van de als kiezer geregistreerde niet-Nederlander die onderdaan is van een andere EG-lidstaat (artikel Y33 en Y 33a)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

 

 

Kiesbesluit

 

 

 

Het ontlenen aan de gemeentelijke basisadmi- nistratie persoonsgegevens van de gegevens die nodig zijn voor de vaststelling van de kiesgerech- tigdheid van personen die hierin zijn opgenomen als ingezetene (artikel D 1)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

Het registreren van gegevens ten aanzien van personen die werkelijke woonplaats hebben in de gemeente maar niet als ingezetene zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministra- tie persoonsgegevens en in de gemeentelijke administratie als kiesgerechtigd worden opgeno- men (artikel D 1a)

Idem

1, 2, 3, 4

 

Het mededelen aan de voorzitter van het centraal stembureau dat de zitting van het stembureau is geschorst (artikel J26)

Idem

1, 2

 

 

 

 

 

Wet raadgevend referendum

 

 

 

 Het instellen van één of meer stembureaus

 (artikel 24, lid 1)

 B&W

 1, 2, 3

 

De benoeming van leden en plaatsvervangende leden (artikel 24, lid 3)

 Idem

 Idem

 

 

 

 

 

Burgerlijk Wetboek

 

 

 

Het benoemen van (buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand (artikel 16)

B&W

1, 2, 3

 

Het op verzoek eenmalig aanwijzen van een pand als gemeentehuis voor de duur van de huwelijksvoltrekking (artikel 63 Burgerlijk Wetboek juncto besluit gemeenteraad Breda d.d. 29 juni 2006, nr. 28333)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

 

 

 

 

Reglement op de burgerlijke stand

 

 

 

Het benoemen van honoraire buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand voor één huwelijksvoltrekking, c.q. partnerschapsregistra- tie (artikel 2, lid 3)

B&W

1, 2, 3, 4 , 5

 

 

 

 

 

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990

 

 

 

Het verlenen van ontheffingen diverse artikelen RVV met B&W uitzondering van milieuzonering (artikel 87)

B&W

1, 2, 3, 4, 5

 

 

Ruimtelijk Economisch Domein

Afdeling Veiligheid & Leefomgeving

Afdeling Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

Afdeling Mobiliteit & Milieu

Afdeling Wijkzaken

Afdeling Afvalservice

Afdeling Uitvoering

Afdeling Parkeerbedrijf

Afdeling Stadsingenieurs Breda

Afdeling Vastgoedbeheer

  

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifiek e bepalingen

Algemene wet bestuursrecht

 

 

 

Vragen om machtiging (artikel 2.1)

B&W

Afdelingshoofden Ruimtelijk Economisch Domein,

Teamleiders Ruimtelijk Economisch Domein

 

Weigeren van gemachtigde (artikel 2.2)

Idem

Idem

 

Doorzenden of terugzenden aanvraag vanwege onbevoegdheid (artikel 2.3)

Idem

Idem

 

Weigeren van elektronisch verschafte gegevens (artikel 2.15, leden 2 t/m 4)

Idem

Idem

 

Stellen termijn aan adviseur (artikel 3.5)

Idem

Idem

 

Niet in behandeling nemen van een aanvraag vanwege onvolledigheid (artikel 4.5)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Afdeling Veiligheid & Leefomgeving

 

 

 

 

De functionarissen aan wie de bevoegdheden van het bestuursorgaan zijn gemandateerd:

 1 = Leidinggevende F

 2 = Leidinggevende E

 3 = Beleidsadviseur D

 4 = Beleidsadviseur C

 5 = Beleidsadviseur B

 6 = Beleidsadviseur A

 7 = Adviseur RTH

 8 = Medewerker RTH- A of RTH-B

 9 = Medewerker RTH-C of RTH-D

10 = Ondersteunend medewerker B

11 = Procescoördinator C

12 = Procescoördinator D

13 = Medewerker beleid & advies

14 = Procescoördinator A

 

15 = Procescoördinator B

 

 

 

 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 

Het intrekken van de omgevingsvergunning (artikel 2.33, artikel 3.23 en artikel 5.19)

B&W

1 t/m 15

 

Bepalen tot welk bedrag verhaal zal worden genomen op de zekerheid bij het niet-nakomen van een verplichting (artikel 4.1, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het beslissen op verzoeken om vergoeding van kosten en schade, dan wel ambtshalve besluiten tot het vergoeden van kosten en schade (artikel 4.2, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Aanwijzing ambtenaren die worden belast met toezicht (artikel 5.10, lid 3)

Idem

1

 

Bevoegdheid tot het opleggen van een last onder bestuursdwang (artikel 5.14)

Idem

1 t/m 15

 

Bepalen dat last onder dwangsom of last onder bestuursdwang mede geldt jegens rechtsopvol- gers (artikel 5.18)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Bevoegdheid om ander bestuursorgaan te verzoeken om last onder bestuursdwang of last onder dwangsom op te leggen of om de vergun- ning of ontheffing in te trekken (artikel 5.20)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

 

W oningwet

 

 

 

Het verplichten van een VVE tot het opstellen van een onderhoudsplan (artikel 12d)

B&W

1 t/m 15

 

Het aanschrijven tot het treffen van voorzienin- gen tot € 50.000,-- en tot het aanbrengen van verbeteringen (artikel 13 en artikel 13a )

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

 

V erordening op logeer- en kamerverhuurinrichtingen

Het beoordelen van de opstelling van verwar- mingstoestellen (artikel 21, lid 2)

B&W

1 t/m 15

 

Het beoordelen van de opstelling van oliekachels (artikel 22, lid 2)

Idem

1 t/m 15

 

Het geven van een schriftelijke waarschuwing (artikel 29, lid 1)

Idem

1 t/m 15

 

Het intrekken van de vergunning (artikel  29, lid 2)

Idem

1 t/m 15

 

Het aanschrijven tot het treffen van voorzienin- gen tot € 50.000,-- en tot het aanbrengen van verbeteringen (artikel 13 en artikel 13a )

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Bepalen dat bestuursdwangbesluit of dwang- sombeschikking ex artikel 100 tevens geldt voor iedere (verdere) rechtsopvolger (artikel 100e)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

W et ruimtelijke ordening

 

 

 

Het zorgdragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens de Wet ruimtelijke ordening (artikel 7.1) en bestem- mingsplannen die op grond van het overgangs- recht nog geldig zijn.

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Huisvestingswet

 

 

 

Het intrekken van een vergunning (artikel 38)

B&W

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

 

Huisvestingsverordening 2004

 

 

 

Het aanwijzen van toezichthoudende ambtenaren en het intrekken van deze aanwijzingen (artikel 11)

B&W

1

 

 

 

 

 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014 (APV)

 

 

 

Bestuursrechtelijke handhaving bij of krachtens het bepaalde in de APV 2014

Burgemeester / B&W

1 t/m 15

 

Opleggen verplichtingen bij illegale kap (artikel 4:13)

B&W

1 t/m 15

 

Het bestrijden van boomziekten (artikel 4:16)

B&W

1 t/m 15

 

Aanschrijven in verband met uitzicht belemmerende beplanting (artikel 4:18)

B&W

1 t/m 15

 

Het opleggen van een bestuurlijke waarschuwing tot het geven van een gebiedsverbod voor de duur van 12 uur in het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.65 van de APV Breda 2014, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

Buitengewone opsporingsambtenaren

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2017

Het opleggen van het voornemen tot een gebiedsverbod voor het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.65 van de APV Breda 2014, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

Buitengewone opsporingsambtenaren

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2017

 

 

 

 

W et op de kansspelen

 

 

 

Intrekking vergunning (artikel 30f, lid 2)

Burgemeester

1 t/m 15

 

 

 

 

 

V erordening op speelautomatenhallen en speelautomaten Breda

Intrekking vergunning (artikel 9, lid 1)

Burgemeester

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Buitenruimteverordening binnenstad Breda 2005

Intrekken vergunning (artikel 4, lid c)

Burgemeester

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Opiumwet / coffeeshopbeleid

 

 

 

Waarschuwen / voornemen tot intrekking gedoogverklaring B coffeeshopbeleid

Burgemeester

1 t/m 15

 

Voornemen tot bestuursdwang vanwege overtreding Opiumwet en openbare ordeversto- ring vanuit woning

Idem

Idem

 

Voornemen tot bestuursdwang vanwege overtreding Opiumwet vanuit niet gedoogd verkooppunt (artikel 13B Opiumwet)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Marktverordening Breda 2017

 

 

 

Het intrekken / schorsen van een vergunning (artikel 9)

B&W

1 t/m 15

 

Het intrekken van de organisatievergunning (artikel 15)

Idem

Idem

 

Het beslissen omtrent het onmiddellijk verwijderen van een vergunninghouder (artikel 19)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Marktreglement Breda 2017

Het beslissen over het tijdelijk verbieden van handel in bepaalde artikelen (artikel 10)

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Drank- en Horecawet (tot 1 januari 2013)

 

 

 

Het intrekken / schorsen van een vergunning (art. 31)

B&W

1 t/m 15

 

Het ontzeggen van de toegang (art. 36)

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Drank- en Horecawet (vanaf 1 januari 2013)

 

 

 

Ontzeggen bevoegdheid verkopen zwak-alco- holische drank en met last onder bestuursdwang zonodig handhaven (artikel 19a)

Burgemeester

1 t/m 15

 

Intrekken vergunning / schorsen vergunning (artikel 31)

Idem

1 t/m 15

 

Het ontzeggen van de toegang (artikel 36)

Idem

1 t/m 15

 

Last onder dwangsom, intrekken of anderszins zo nodig handhaven op basis van strijdigheid met de in deze artikelen genoemde geboden en/of verboden (artikelen 3, 8, 10, 12 t/m 19, 22 en 25)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Last onder dwangsom, intrekken of anderszins zo nodig handhaven op basis van strijdigheid met de in deze artikelen genoemde geboden en/ of verboden (artikelen 20, 21, 24, 29 t/m 31, 35, 44)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

dan wel de door de burgemeester aangewezen toezicht- houders die deel uit maken van de regio- pool

 

 

 

 

 

Beleidsregeling sluitingstijden Breda 2009

 

 

 

Intrekkingsgronden (artikel 3)

Burgemeester

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Drank- en Horecaverordening

 

 

 

Intrekking nachtontheffing (artikel 15, lid 1)

Idem

idem

 

Bepalen termijn waarop op een nieuwe aanvraag wordt beslist na intrekken ontheffing (artikel 15, onder h)

Idem

Idem

 

Last onder dwangsom, intrekken of anderszins zo nodig handhaven op basis van strijdigheid met de in deze artikelen genoemde geboden en/ of verboden (artikel 2 t/m artikel 11 en artikel 13)

Idem

1 t/m 10, 13

dan wel de door de burgemeester aangewezen toezicht- houders die deel uit maken van de regio- pool

 

Het toepassen van strafrechtelijke bevoegdhe- den (artikel 14 en artikel 15)

Idem

1 t/m 10, 13

dan wel de door de burgemeester aangewezen toezicht- houders die deel uit maken van de regio- pool

 

 

 

 

 

V erordening Winkeltijden Breda 2011

 

 

 

Intrekken of wijzigen ontheffing (artikel 4, sub c en sub d)

B&W

1 t/m 15

 

Verbieden koopzondag (artikel 8, lid 2)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Regeling verkeersregelaars 2009

 

 

 

Intrekking van de aanstelling (artikel 15)

Burgemeester

1 t/m 15

 

 

 

 

Energie-, water-, en telecomverordening Breda 2009

 Intrekking of wijziging van een op basis van artikel

 8 verleende toestemming (artikel 23, lid 1 en lid 2)

 B&W

 1 t/m 15

 

 

 

 

 

W egsleepverordening Breda 2002

 

 

 

Het vaststellen van openingstijden van de plaats van bewaring van voertuigen (artikel 3)

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

W egenverkeerswet 1994

 

 

 

Het toepassen van de bevoegdheid van be- stuursdwang tot het overbrengen en in bewaring stellen van een op een weg staand voertuig, alsmede van het voeren van overleg met de officier van Justitie over deze bevoegdheid (artikel 170, lid 1 t/m lid 3)

B&W

1 t/m 9 (voor zover zij BOA zijn)

 

Het toepassen van de bevoegdheid om een bewaringsregister van de weggesleepte voertui- gen bij te houden (art. 170 lid 4)

Idem

Idem

 

Het toepassen van de bevoegdheid om de kosten verbonden aan de bestuursdwang terug te betalen (artikel 172, lid 3 tot en met lid 7)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit wegslepen van voertuigen

 

 

 

Het verstrekken aan belanghebbenden van gegevens uit het bewaringsregister (artikel 11)

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Algemene wet bestuursrecht

 

 

 

Het uitreiken van een bestuursdwangaanschrij- ving op grond van artikel 170 van de Wegenver- keerswet 1994 (artikel 5:24, lid 1 en lid 2)

B&W

1 t/m 9 (voor zover zij BOA zijn)

 

Het toepassen van de bevoegdheid om op grond van artikel 5:29 van de Algemene wet bestuursrecht een proces-verbaal (zoals aangegeven in artikel 5 van het Besluit wegslepen van voertuigen) op te stellen

Idem

1 t/m 9 (voor zover zij BOA zijn)

 

Het innen van de kosten die verbonden zijn aan de toepassing van de in artikel 170 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde bestuursdwang (artikel 5.29, lid 4, eerste volzin)

Idem

1 t/m 10, 13 (voor zover zij BOA zijn)

 

 

 

 

 

W et kinderopvang

 

 

 

Het bijhouden van een register van gemelde kindercentra en gastouderbureaus (artikel 1.46, lid 1 en lid 2, artikel 1.47, lid 2, artikel 90, lid 1)

B&W

1 t/m 15

 

De bevoegdheid tot toezicht op de naleving (artikel 1.61, lid 1)

Idem

Idem

 

Het besluiten tot het gemeentelijk ingrijpen (artikel 1.65, lid 1 en artikel 1.66 lid 1 en lid 2)

Idem

Idem

 

Het aan de gemeenteraad en de minister toezenden van het door het college van burge- meester en wethouders vastgestelde verslag, waarin alle werkzaamheden zijn opgenomen die het college en de toezichthouders in het vooraf- gaande kalenderjaar hebben verricht.

Idem

Idem

 

Het besluiten tot het opleggen van een boete (artikel 1.72, lid 1, onder a en b)

Idem

Idem

 

 

 

 

Bouwbesluit 2012

 

 

 

Beslissen over toepassen gelijkwaardigheidsbe- paling (artikel 1.3)

B&W

1 t/m 15

 

Bevoegdheden met betrekking tot de gebruiksmelding (artikel 1.18 t/m artikel 1.22)

B&W

1 t/m 15

 

Bevoegdheden met betrekking tot de sloopmelding (artikel 1.26 t/m artikel 1.33 en artikel 8.1 t/m artikel 8.7)

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming

Het doen van een verzoek om de gegevens betreffende de gemiddelde hoogste grondwater- stand (artikel 14, lid 1, sub c)

B&W

1 t/m 15

 

Het stellen van nadere eisen t.a.v. het aanbren- gen, het onderhoud en de controle van een isolerende afdichting als bedoeld in artikel 14, lid 1, sub d en e (artikel 15)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Handhaving algemeen

 

 

 

Bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens onderstaande wet- en regelgeving en vigerende

verordeningen voor zover hierboven niet al specifiek is bepaald:

Afvalstoffenverordening 2016

B&W

1 t/m 15

 

Besluit houdende vrijstelling verbod verwijderen voorwerpen en stoffen tijdens de vlucht

Burgemeester

1 t/m 15

 

Besluit inrichting en gebruik niet aangewezen luchtvaartterreinen

Burgemeester

1 t/m 15

 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

B&W

1 t/m 15

 

Besluit regeling toezicht luchtvaart

Burgemeester

1 t/m 15

 

Bouwbesluit

B&W

1 t/m 15

 

Bouwverordening

B&W

1 t/m 15

 

Bouwverordening 1965

B&W

1 t/m 15

 

Buitenruimteverordening Binnenstad

Burgemeester/ B&W

1 t/m 15

 

Drank- en Horecaverordening

Burgemeester/ B&W

1 t/m 15

 

Drank- en Horecawet

Burgemeester/ B&W

1 t/m 15

 

Energie-, water- en telecomverordening

B&W

1 t/m 15

 

Huisvestingsverordening

B&W

1 t/m 15

 

Huisvestingswet

B&W

1 t/m 15

 

IOAW

B&W

1 t/m 15

 

IOAZ

B&W

1 t/m 15

 

Lozingenbesluit bodembescherming

B&W

1 t/m 15

 

Marktverordening Breda 2017

B&W

1 t/m 15

 

Monumentenwet

B&W

1 t/m 15

 

Meststoffenwet

B&W

1 t/m 15

 

Monumentenverordening

B&W

1 t/m 15

 

Opiumwet

Burgemeester

1 t/m 15

 

Parkeerverordening

B&W

1 t/m 15

 

Parkeerbelastingverordening

B&W

1 t/m 15

 

Rarim

B&W

1 t/m 15

 

Regeling Verkoopwagens en verwarmingstoe- stellen

B&W

1 t/m 15

 

Bak- en/of Kookinstallaties op weekmarkten

B&W

1 t/m 15

 

Verordening op speelautomatenhallen en speelautomaten

Burgemeester

1 t/m 15

 

Verordening Winkeltijden Breda

B&W

1 t/m 15

 

Vrijstellingsbesluit winkeltijden

B&W

1 t/m 15

 

Vuurwerkbesluit

B&W

1 t/m 15

 

Uitvoeringsbesluit EG-verordening ozonlaagaf- brekende stoffen

B&W

1 t/m 15

 

Wegsleepverordening

B&W

1 t/m 15

 

Wet ammoniak en veehouderij

B&W

1 t/m 15

 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

B&W

1 t/m 15

 

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015

B&W

1 t/m 15

 

Wet op de kansspelen

Burgemeester

1 t/m 15

 

Wet openbare manifestaties

Burgemeester

1 t/m 15

 

Participatiewet

B&W

1 t/m 15

 

Winkeltijdenwet

B&W

1 t/m 15

 

Woningwet

B&W

1 t/m 15

 

Wrakkenwet

B&W

1 t/m 15

 

Zondagswet

B&W

1 t/m 15

 

 

 

 

 

W et algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Het beslissen op een aanvraag om een omgevingsvergunning (artikelen 2.4, 2.5 en 2.6)

B&W

1 t/m 7, 8, 9, 10, 11, 13

   

Het bepalen dat een omgevingsvergunning betrekking heeft op een verandering van een inrichting of van de werking daarvan (artikel 2.6)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Op verzoek van de aanvrager een omgevings- vergunning verlenen voor die activiteiten die niet hoeven te worden geweigerd (art 2.21)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Afgeven van een Verklaring van geen bedenkin- gen (artikel 2.27)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Verzoeken aan het bevoegd gezag om voor- schriften van de omgevingsvergunning te wijzigen of de omgevingsvergunning geheel of gedeeltelijk in te trekken (artikel 2.29, lid 1)

Idem

1 t/m 7, 10, 11

 

Bezien of de voorschriften nog toereikend zijn gezien de ontwikkelingen op het gebied van de technische mogelijkheden tot bescherming van het milieu en de ontwikkelingen met betrekking tot de kwaliteit van het milieu (artikel 2.30)

Idem

1 t/m 7, 10, 11

 

Het wijzigen van voorschriften van de omge- vingsvergunning (artikel 2.31)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Het intrekken van de omgevingsvergunning (artikelen 2.33, 3.23 en 5.19)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Doorzenden van een aanvraag voor de omge- vingsvergunning indien Breda niet het bevoegd gezag is (artikel 3.1)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Aanhouden van de beslissing op de aanvraag voor een omgevingsvergunning (artikelen 3.3, 3.4 en 3.5)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Verlenging van de beslistermijn (artikel 3.9)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Bepalen dat artikel 3.1 of afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht achterwege blijft (artikel 3.10)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Toezenden aanvraag en stukken naar bestuurs- orgaan dat bevoegd is Verklaring van geen bedenkingen af te geven (artikel 3.11, lid 1, lid 3)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Buiten behandeling stellen van de aanvrager, op verzoek van een bestuursorgaan dat bevoegd is Verklaring van geen bedenkingen af te geven (artikel 3.11, lid 2)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Verzoeken aan ander bestuursorgaan om beslistermijn te verlengen (art 3.11, lid 4)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Toezending ontwerpbesluit aan orgaan dat bevoegd is verklaring van geen bedenkingen te geven of andere aangewezen bestuursorganen (artikel 3.12, lid 4)

Idem

1 t/m 7, 10, 11, 13

 

Bepalen tot welk bedrag verhaal zal worden genomen op de zekerheid bij het niet-nakomen van een verplichting (artikel 4.1, lid 3)

Idem

1 t/m 7

 

Het beslissen op verzoeken om vergoeding van kosten en schade, dan wel ambtshalve besluiten tot het vergoeden van kosten en schade (artikel 4.2, lid 1)

Idem

1 t/m 7

 

Bepalen dat een omgevingsvergunning terstond in werking treedt (artikel 6.2)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

 

 

 

 

Besluit omgevingsrecht

 

 

 

Bepalen van aantal exemplaren van aanvraag dat moet worden ingediend (artikel 4.2, lid 2)

B&W

1 t/m 13

 

Het geven van toestemming aan de aanvrager om bescheiden op schriftelijke wijze te verstrek- ken (artikel 4.3)

Idem

1 t/m 13

 

Beoordelen van de noodzaak van gegevens en bescheiden (artikel 4.4)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het verbinden van voorschriften aan een omgevingsvergunning ten aanzien van in te dienen gegevens en bescheiden (artikel 4.7)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het verlengen van de termijn van de omgevings- vergunning (artikel 5.16)

Idem

1 t/m 7, 10, 11 13

 

Uitbrengen van advies indien het college als adviseur is aangewezen (artikel 6.1)

Idem

1 t/m 7, 10, 11 13

 

Advies opvragen aan welstandscommissie (artikel 6.2)

Idem

1 t/m 10 t/m 13

 

Toezending ontwerp besluit (artikel 6.12)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

 

 

 

 

Algemene wet bestuursrecht (Afdeling 3.5 Wet samenhangende besluiten Awb)

Het al dan niet van toepassing verklaren van de facultatieve regeling van de Wet samenhangen- de besluiten Awb (artikel 3:21, lid 1, sub b)

B&W

1 t/m 6

 

 

 

 

 

Indien de gecoördineerde behandeling van toepassing is

Het bevorderen van een doelmatige en samen- hangende besluitvorming (artikel 3:23)

B&W

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het in kennis stellen van een aanvrager dat andere op aanvraag te nemen besluiten nodig zijn voor de te verrichten activiteiten (artikel 3:20)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het in ontvangst nemen van aanvragen (artikel 3:24)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het in de gelegenheid stellen een ontbrekende aanvraag in te dienen (artikel 3:24, lid 3)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het ter inzage leggen van alle ontwerp-besluiten, het gelegenheid bieden tot en in ontvangst nemen van alle zienswijzen bij een Uniforme openbare voorbereidingprocedure (artikel 3:26). Voorts zorgdragen voor alle mededelingen en toezendingen (artikel 3:26)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

Het gelijktijdig bekend maken van de besluiten en het ter inzage leggen (artikel 3:27)

Idem

1 t/m 7, 10 t/m 13

 

 

 

 

 

Bouwverordening 2007

 

 

 

Verlenen geheel of gedeeltelijke vrijstelling bodemonderzoek bij aanvraag om bouwvergun- ning (artikel 2.1.5, lid 3)

B&W

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Gedeeltelijk ontheffing verlenen bij aanvraag om bouwvergunning voor een bouwwerk met een beperkte instandhoudingstermijn (artikel  2.1.5, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Verbinden van voorwaarden aan bouwvergun- ning om bodem geschikt te maken (artikel 2.4.2)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Verlenen van vrijstelling van stedenbouwkundige bepalingen (artikel 2.5.3, lid 6; artikel 2.5.8; artikel 2.5.9; artikel 2.5.10, lid 4; artikel 2.5.11, lid 3; artikel 2.5.14; artikel 2.5.15, lid 3; artikel 2.5.16, lid 2; artikel 2.5.17, lid 2; artikel 2.5.18, lid 2; artikel 2.5.19, lid 3; artikel 2.5.22, lid 2; artikel 2.5.25, lid 2; artikel 2.5.28; artikel 2.5.29 en artikel 2.5.30

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Verlenen van vrijstelling van eis tot aansluiting op de openbare riolering (artikel 2.7.4, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Verlenen van ontheffing voor het hebben van een aansluiting voor afvoer anders dan aan de openbare riolering (artikel 2.7.5, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Het verbieden van het gebruik van een werktuig en het stellen van voorschriften voor een op een werk te gebruiken werktuig (artikel 4.10, leden 3 en 4)

Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Het doen van de mededeling dat het gebruiken of doen gebruiken van een standplaats, open erf of terrein gevaarlijk is (artikel 7.2.1)

 Idem

1 t/m 6, 10 t/m 13

 

Het beslissen op een aanvraag om sloopvergun- ning (artikel 8.1.1)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

Beslissen dat aanvraag sloopvergunning niet in behandeling wordt genomen (artikel 8.1.3)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

Het verdagen of aanhouden van de beslissing op aanvraag sloopvergunning (artikel 8.1.4)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

Het intrekken van een sloopvergunning krach- tens overgangsrecht (artikel 8.1.7)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

Het doen van mededeling dat geen sloopvergun- ning is vereist c.q. beslissen op een sloopmel- ding (artikel 8.2.1)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

Het stellen van voorwaarden aan de mededeling dat geen sloopvergunning is vereist (artikel 8.2.1, lid 8)

Idem

1 t/m 10, 11, 13

 

Het geven voor een langere termijn voor advisering aan de welstandscommissie (artikel 9.5, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 11,13

 

Het verzoek doen aan de welstandcommissie om niet-openbare behandeling van een bouwplan (artikel 9.7, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 11, 13

 

Voegen van welstandsadvies bij de aanvraag om bouwvergunning (artikel 9.7, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 11, 13

 

Bepalen of indicatieve bodemonderzoek als recent onderzoek kan worden gezien (artikel 12.2)

Idem

1 t/m 6, 10, 11, 13

 

 

 

 

 

Bouwverordening 1965

 

 

 

Verlenen van vrijstelling van het verbod tot het gebruik van bouwwerken, open erven en terreinen overeenkomstig de bestemming (artikel 352, lid 4)

B&W

1 t/m 6, 10, 11, 13

 

 

 

 

 

Bouwbesluit 2012

 

 

 

Beslissen over toepassen gelijkwaardigheidsbe- paling (artikel 1.3)

B&W

1 t/m 11, 13

 

Bevoegdheden m.b.t. de gebruiksmelding (artikel 1.18 t/m artikel 1.22)

Idem

Idem

 

Bevoegdheden m.b.t. de sloopmelding (artikel 1.26 t/m artikel 1.33 en artikel 8.1 t/m artikel 8.7)

Idem

Idem

 

Het verlenen van een ontheffing van de toegestane hoeveelheid brandgevaarlijke stoffen (artikel 7.6)

Idem

Idem

 

Het beslissen op programma’s van eisen of een ontruimingsinstallatie voldoet aan de NEN 2575 (artikel 6.23)

Idem

Idem

 

Het beslissen op documenten of een rookbeheersingssysteem of automatische brandblusinstallatie adequaat functioneert, wordt onderhouden en gecontroleerd (artikel 6.32)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Verordening op logeer- en/of kamerverhuurinrichtingen

Het beslissen op aanvragen om een exploitatie- vergunning logeer- en/of kamerverhuurinrichting (artikel 3, lid 1, juncto artikel 5)

B&W

1 t/m 11, 13

 

Verdagen van de beslissing op een aanvraag (artikel 4, lid 2)

Idem

Idem

 

Het stellen van eisen waaraan de elektrische installatie moet voldoen (artikel 18, lid 4)

Idem

Idem

 

Het stellen van eisen waaraan de aansluiting voor kook- en verwarmingstoestellen moeten voldoen (artikel 20, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verlenen van een ontheffing van de gestelde eisen (artikel 28)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Algemene wet bestuursrecht

 

 

 

Vragen om een machtiging (artikel 2.1)

B&W

1 t/m 11, 13

 

Weigeren van gemachtigde (artikel 2.2)

Idem

Idem

 

Doorzenden of terugzenden aanvraag vanwege onbevoegdheid (artikel 2.3)

Idem

Idem

 

Weigeren van elektronisch verschafte gegevens (artikel 2.15, lid 2 t/m lid 4)

Idem

Idem

 

Stellen termijn aan adviseur (artikel 3.6)

Idem

Idem

 

Niet in behandeling nemen van een aanvraag (artikel 4.5)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Monumentenwet 1988

 

 

 

Het beslissen op aanvragen om een wijzigings- vergunning (artikel 12, lid 2, artikel 14, lid 1, artikel 16, leden 1, 3, 4 en 6, artikel 17, leden 1 en 2 en artikel 19, lid 1)

B&W

1 t/m 6, 10, 13

 

Het beslissen op een sloopvergunning in een beschermd stadsgezicht krachtens overgangs- recht (artikel 37)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Monumentenverordening 1994

 

 

 

Mededelen dat pand is geplaatst op de gemeen- telijke monumentenlijst (artikel 4, lid 3)

B&W

1 t/m 6

 

Behandelen verzoek om wijziging gemeentelijk monument (artikel 11, lid 2)

Idem

Idem

 

Intrekken vergunning tot wijziging van een gemeentelijk monument (artikel 15)

Idem

Idem

 

Verzenden afschrift verzoek tot wijziging beschermd rijksmonument met bezwaren naar de commissie Ruimtelijke Kwaliteit (artikel 16)

Idem

Idem

 

Behandelen verzoek om ontheffing aanbrengen van wijzigingen binnen een beschermd gemeen- telijk stadsgezicht (artikel 18, lid 3)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Huisvestingswet

 

 

 

Het beslissen op een aanvraag om vergunning voor het splitsen van een gebouw in apparte- mentsrechten (artikel 33)

B&W

1 t/m 7, 10, 13

Na voorafgaand schriftelijk advies van de afdeling Vastgoed, Ontwikkeling & Ruimte

Het intrekken van een vergunning (artikel 38)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Huisvestingsverordening 2005

 

 

 

Toepassen hardheidsclausule

B&W

1 t/m 7, 10,13

Na voorafgaand schriftelijk advies van de afdeling Vastgoed, Ontwikkeling & Ruimte

 

 

 

 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014 (APV)

Het intrekken of wijzigen van een vergunning of ontheffing (artikel 1.6)

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 

Het weigeren van een vergunning of ontheffing artikel 1.8 (algemene weigeringsbevoegdheid)

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen op aanvragen ingevolge artikel

2.20 en artikel 2.21, en aanvragen ingevolge artikel 2.33 en artikel 2.34

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen tot weigering van een vergunning- aanvraag ingevolge artikel 2.23 of artikel 2.36

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen tot intrekking van een vergunning ingevolge artikel 2.28 of artikel 2.40

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 

Het mededeling van vervallen vergunning ingevolge artikel 2.29 en artikel 2.42

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen op een kennisgeving betoging op openbare plaats (artikel 2.2)

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 Advies politie

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing van een verbod om gedrukte stukken te verspreiden (artikel 2.3)

B&W

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen op een aanvraag om een vergun- ning om de weg of een weggedeelte te gebrui- ken anders dan overeenkomstig de publieke functie (artikel 2.4A)

B&W

1 t/m 11, 13

 

Beslissen op vergunningaanvraag die betrekking heeft op één of meer bij horecabedrijven behorende terrassen (artikel 2.4A)

Burgemeester / B&W

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen op een aanvraag tot aanleggen en veranderen van een weg dan wel de verharding van de weg op te breken, in een weg te graven of te spitten (artikel 2.5)

B&W

1 t/m 11, 13

 

Het beslissen op een aanvraag voor een vergunning voor een evenement (artikel 2.13)

Burgemeester

1 t/m 11,13

Evenementenoverleg Breda

Het verbinden van voorschriften en beperkingen aan een evenementenvergunning en de melding (artikel 2.13, lid 7)

Burgemeester

1 t/m 11,13

Evenementenoverleg Breda

Bepalen dat van de aanvraagtermijn voor een evenementenvergunning afgeweken mag worden (artikel 2.13, lid 12)

Burgemeester

1 t/m 11,13

 

Het beslissen, weigeren, wijzigen of intrekken van een vergunning, naast de in artikel 1:6 genoemde gronden, ook op de gronden van artikel 2.13, lid 6.

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 

Het aanwijzen van een losloopterrein honden (artikel 2.67, lid b)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 

Het aanwijzen van een plaats waar het voor honden verboden is (artikel 2.67, lid c)

Burgemeester

1 t/m 6. 11, 13

 

Het aanwijzen van een gedeelte van de gemeente waar het voor honden verboden is (artikel 2.67, lid d)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 

Het verlenen van een ontheffing van het verbod van een plaats waar het voor honden verboden is (artikel 2.67, lid d)

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 

Het aanwijzen van een hondenuitlaatplaats (artikel 2.68, lid 1a)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 

Het aanwijzen van plaatsen waar honden niet mogen worden uitgelaten (artikel 2.68, lid 1c)

Burgemeester

1 t/m 6, 11, 13

 

Het beslissen op een aanvraag voor ontheffing voor houden van dieren die overlast veroorzaken (artikel 2.70, lid 2)

Burgemeester

1 t/m 11, 13

 

Beslissen op een aanvraag voor vergunning voor seksinrichtingen, prostitutiebedrijven en escort- bedrijven (artikel 3.2, lid 1)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 

Beslissen op een verzoek om ontheffing voor een later sluitingsuur prostitutiebedrijven (artikel 3.4, lid 2)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 

Weigeren vergunning seksinrichting (artikel 3.10)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op een aanvraag voor een ontheffing geluidhinder (artikel 4.1, lid 2)

B&W

1 t/m 6

  • -

    gerelateerd aan evenement;

  • -

    niet bedrijfsmatig;

  • -

    restcategorie.

 

Het aanwijzen van houtopstanden als Waardevolle houtopstanden als deze aangeplant zijn/worden op basis van een herplantplicht

B&W

 1 t/m 10, 13

Het verlenen van een ontheffing (artikel 4:10)

B&W

1 t/m 10, 13

Het verbinden van voorschriften (artikelen 4:11 en 4:12)

B&W

1 t/m 10, 13

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing van het verbod om voertuigen van autobedrijven

e.d. op de weg te parkeren (artikel 5.2, lid 4)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van een ontheffing van het verbod

om caravans e.d. op de weg te stallen (artikel 5.6, lid 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van een ontheffing voor het parkeren van reclamevoertuigen (artikel 5.7, lid 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van een ontheffing voor het parkeren van grote voertuigen (artikel 5.8, lid 5)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van een ontheffing van het verbod om op groenstrook te parkeren (artikel 5.10, lid 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op een aanvraag voor een vergun- ning inzamelen geld of goed (artikel 5.13, lid 1)

B&W

1 t/m 10, 13

Het betreft hier niet het inzamelen van kleding

Het beslissen op de aanvraag van standplaats- vergunning (artikel 5.18, lid 1 t/m lid 4)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op de aanvraag vergunning voor gebruik openbaar water (artikel 5.21, lid 1)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op een aanvraag voor een ligplaats woonschepen en overige voertuigen in een gedeelte van het openbaar water (artikel 5.22, lid 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verlenen van ontheffing van het verbod nachtverblijf op of aan een openbare plaats al dan niet in een voertuig of kampeermiddel (artikel 4.5, lid 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het toekennen of afwijzen van een aanvraag om een tegemoetkoming in schade (artikel 6.1), het terugstorten van het door de aanvrager betaalde recht indien de aanvraag om een tegemoetko- ming in schade geheel of gedeeltelijk wordt toegekend (artikel 6.4, lid 4), het vergoeden van de wettelijke rente en redelijkerwijs gemaakte kosten van rechtsbijstand en andere deskundige bijstand (artikel 6.5)

Idem

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 

Het heffen van een recht van de indiener van een aanvraag om een tegemoetkoming in de schade (artikel 6.4, lid 1)

Idem

Teamleider Ruimte

 

Het doen van een mededeling aan de indiener van een aanvraag met betrekking op het verschuldigd zijn van een recht (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 

Het niet-ontvankelijk verklaren in verband met het niet of niet tijdig storten van het recht (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit justitiële en strafvorderlijke gegevens

 

 

 

Het opvragen van justitiële gegevens (artikel 13)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10 ,13

 

 

 

 

 

Vuurwerkbesluit

 

 

 

Het beslissen op een verzoek voor een verkla- ring van geen bezwaar, toestemming, advies en bedenkingen ontbrandingstoestemming professioneel vuurwerk, ingevolge artikel 3B.3a en artikel 3B.4

Burgemeester

1 t/m 6

 

 

 

 

 

Buitenruimteverordening Binnenstad Breda 2005

Het wijzigen of intrekken van een vergunning (artikel 4)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op aanvraag voor terrasvergun- ning (artikel 10 t/m artikel 17)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

W et op de kansspelen

 

 

 

Het beslissen op aanvraag / intrekken aanwezigheidsvergunning (artikelen 30b, 30d en 30f)

Burgemeester

1 /m 10, 13

 

 

 

 

 

V erordening op speelautomatenhallen en speelautomaten Breda

Het verdagen van een beslissing n.a.v. aanvraag automatenhal (artikel 4, lid 1)

Burgemeester

1 /m10, 13

 

Het beslissen op een aanvraag voor een vergunning automatenhal (artikel 2 en artikel 7)

Idem

Idem

 

Het intrekken van een vergunning (artikel 9, lid 1)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Drank- en Horecawet

 

 

 

Beslissen op een aanvraag vergunning horeca of slijtersbedrijf (artikel 3)

Burgemeester

1 /m 10, 13

 

Ontheffing van voorschriften met betrekking tot paracommercialisme (artikel 4, lid 4)

Idem

Idem

 

Raadplegen register sociale hygiëne (artikel 8, lid 5)

Idem

Idem

 

Weigeren vergunning (artikel 27)

Idem

Idem

 

Verlening vergunning (artikel 28)

Idem

Idem

 

Voorschriften en beperkingen verbinden aan een vergunning (artikel 29)

Idem

Idem

 

Verstrekking gewijzigde vergunning in verband met inrichtingseisen (artikel 30)

Idem

Idem

 

Bevestigen of weigeren aanvraag wijziging aanhangsel vergunning (leidinggevenden) (artikel 30a)

Idem

Idem

 

Intrekken vergunning (artikel 31)

Idem

Idem

 

Schorsen vergunning (artikel 32)

Idem

Idem

 

Het constateren vervallen vergunningen (artikel 33 en artikel 34)

Idem

Idem

 

Het beslissen op aanvraag tijdelijke vergunning zwak alcoholische dranken (artikel 35)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Drank- en Horecaverordening Breda 201 4

Het beslissen op een verzoek om ontheffing van de verboden zoals genoemd in artikel 3, lid 1, sub b tot en met sub e

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op aanvraag nachtontheffing (artikel 10, lid 1)

Idem

Idem

 

Het wijzigen van het sluitingsuur ten behoeve van bijzondere omstandigheden (artikel 10, lid 4)

Idem

Idem

 

Het intrekken van een nachtontheffing (artikel 10, lid 1)

Idem

Idem

 

Het wijzigen van het sluitingsuur ten behoeve van bijzondere omstandigheden (artikel 10, lid 4)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Verordening Winkeltijden Breda 2011

 

 

 

Het beslissen of verdagen van een aanvraag om ontheffing (artikel 2)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op een verzoek tot toestemming ten aanzien van overdraagbaarheid ontheffingen (artikel 3)

Idem

Idem

 

Het intrekken of wijzigen van een ontheffing (artikel 4)

Idem

Idem

 

Het beslissen op aanvraag ontheffing avondwin- kel (artikel 5)

Idem

Idem

 

Het beslissen op aanvraag ontheffing ten aanzien van bijzondere gelegenheden/uitstallen van goederen (artikel 6 )

Idem

Idem

 

Het beslissen op aanvraag tot ontheffing ten aanzien van tijdelijke openstelling winkels tussen 22.00 uur en 06.00 uur op weekdagen anders dan avondwinkels (artikel 7)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Winkeltijdenwet

 

 

 

Het beslissen op een aanvraag ontheffing andere rustdag (artikel 6)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Regeling veilig gebruik luchthavens en andere terreinen

 

 

 

Afgifte verklaring van geen bezwaar in verband met diverse luchtvaartuigen (artikel 35)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 

 

 

 

 

Besluit regeling toezicht luchtvaart

 

 

 

Het afgeven van een verklaring van geen bezwaar zoals vermeld in artikel 158, lid 1, onder c en artikel 158a, lid 2, onder 8 in verband met luchtvaartvertoningen en luchtvaartwedstrijden

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 

 

 

 

 

Wet bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob)

Het weigeren of intrekken van een beschikking en het vragen van advies aan landelijk Bureau Bibob (artikel 3 en artikel 7)

Burgemeester / B&W

1 t/m 10, 13

 

Het vragen om informatie of (rechts)persoon onderdeel van een Bibob-onderzoek is geweest, een verzoek om informatie als bedoeld in artikel 11a

Idem

Idem

 

Het opschorten van de aanvraagtermijn en informeren aanvrager met betrekking tot Bibob-advies (artikel 31)

Idem

Idem

 

Het ingevolge artikel 32 informeren van betrokkene dat het landelijk Bureau Bibob om advies is gevraagd

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Zondagswet

 

 

 

Het beslissen op aanvraag ontheffing openbare vermakelijkheid (artikel 4, lid 3)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 

Het stellen van voorschriften aan optochten en samenkomsten (artikel 5 )

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Wet openbare manifestaties

 

 

 

Het vaststellen van voorschriften voor betogin- gen (artikel 5)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

Advies politie

 

 

 

 

Bomenverordening Breda 2010

 

 

 

Het beslissen op aanvraag voor het kappen of laten kappen van bomen (artikel 2, lid 1, 5 en 6)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het stellen van voorschriften zoals het opleggen van een herplantplicht, geldelijke bijdrage of bomeneffectanalyse (artikel 6 en artikel 7)

Idem

Idem

 

Het beslissen tot het opnemen en verwijderen van bomen op de lijst van waardevolle bomen (artikel 3, lid 1)

Idem

Idem

 

Toestemming geven tot het direct kappen (spoedkap), indien sprake is van acuut gevaar of vergelijkbaar spoedeisend belang van openbare orde of veiligheid (artikel 2 juncto artikel 173 en artikel 175 van de Gemeentewet)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit Administratieve Bepalingen inzake Wegverkeer

Het aanstellen verkeersregelaars bij evenemen- ten (artikel 56)

Burgemeester

1 t/m 10, 13

 

 

 

 

 

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990

 

 

 

Het verlenen van ontheffingen ex diverse artikelen RVV met uitzondering van milieuzonering (artikel 87)

B&W

1 /m 10, 13

 

 

 

 

 

Wegenverkeerswet 1994

 

 

 

Het nemen van verkeersbesluiten (artikel 18)

B&W

1 t/m 10, 13

Met uitzondering van de borden G1 t/m G6; advies politie en geldt alleen voor wegen gelegen binnen de gemeente Breda en voor zover deze wegen niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of het waterschap

Het beslissen op aanvraag ontheffing voor het houden van wedstrijden op de weg (artikel 148)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Energie, water en telecomverordening Breda 2009

Het beslissen op aanvragen om een vergunning, gemeentegrond betreffend, voor het aanbrengen, het hebben of het verwijderen van kabels, leidingen of voorzieningen voor een netwerk, niet zijnde een openbaar elektronisch communicatienetwerk (artikel 8)

B&W

1 /m 10, 13

 

Het verdagen van de beslissing met vier weken (artikel 11, lid 2)

Idem

Idem

 

Het buiten behandeling stellen van een aanvraag (artikel 12)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een melding en de aanhouding daarvan (artikel 15)

Idem

Idem

 

Beslissen op een verzoek van een bedrijf om de geldigheidsduur van de vergunning of goedkeu- ringsbesluit met zes maanden uit te stellen (artikel 22)

Idem

Idem

 

Het intrekken of wijzigen van een vergunning (artikel 23)

Idem

Idem

 

Het stellen van nadere regels aan de wijze van uitvoering van de werkzaamheden zoals bedoeld in artikel 10 en artikel 14 (artikel 25, lid 1)

Idem

Idem

 

Beslissen of schade aan wegen of andere delen van de openbare ruimte ten gevolge van werkzaamheden moet worden vergoed in geld of dat veroorzaker zelf kan kiezen om deze schade op eigen kosten te herstellen (artikel 26)

Idem

Idem

 

Het stellen van nadere regels aan de wijze van herstel (artikel 26, lid 3)

Idem

Idem

 

Het stellen van bijzondere voorwaarden aan het herstel, indien binnen drie jaar na groot onder- houd of herinrichting van de openbare gronden de aanbieder werkzaamheden moet uitvoeren (artikel 26, lid 6)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Marktverordening Breda 2017

 

 

 

Het stellen / aanpassen van nadere regels

Marktreglement en bijlagen van het Marktreglement (artikel 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het verbinden van voorschriften en beperkingen aan vergunningen en ontheffingen (artikel 5, lid 1)

Idem

Idem

 

Het beslissen op aanvraag van de diverse vergunningen en het (tijdelijk) wijzigen van vergunningen (artikel 7)

Idem

Idem

 

Het intrekken / schorsen van een vergunning (artikel 9 )

Idem

Idem

 

Het beslissen op aanvraag voor een vergunning voor het organiseren van een markt en het verbinden van voorschriften aan de vergunning (artikel 12)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van een selectiedocument en het weigeren van de vergunning (artikel 14)

Idem

Idem

 

Het intrekken van de organisatievergunning (artikel 15)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Marktreglement Breda 2017

 

 

 

Het bepalen van een tijdelijke andere dag, tijd en plaats voor de markt dan wel het niet laten doorgaan van de markt (artikel 3)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Het beslissen op verzoek tot overschrijving vergunning (artikel 4)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag vaste-marktplaatsvergunnning (artikel 5)

Idem

Idem

 

Het toewijzen van een dagplaats / overige vergunning (artikel 6)

Idem

Idem

 

Het beslissen op het afwijken van het innemen van de marktplaats tot sluitingstijd (artikel 9 lid 2)

Idem

Idem

 

Het geven van toestemming voor het gebruik van andere dan elektrische verlichting, elektriciteit te betrekken van een ander dan die door het college is aangewezen en/of om zelf in de levering van elektriciteit te voorzien (artikel 11)

Idem

Idem

 

 Het beslissen op een verzoek om ontheffing van

 het verbod op verwarmingstoestellen en of bak-

 en kookinstallaties (artikel 12)

 Idem

 Idem

 

Het beslissen op een verzoek om ontheffing verbod geluidapparatuur (artikel 13)

 Idem

 Idem

 

Het beslissen op verzoek tot toestemming plaatsen verkoopwagen (artikel 14)

Idem

Idem

 

Het beslissen over het stallen van rij- en voertuigen (artikel 15)

Idem

Idem

 

Het beoordelen van maatregelen ter voorkoming van vervuiling van de marktplaats (artikel 16, lid 5)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een verzoek om ontheffing van het verbod om rond te lopen met waren tijdens markten (artikel 17)

Idem

Idem

 

Het beslissen over het verspreiden van gedrukte stukken (artikel 18)

Idem

Idem

 

 Het beslissen over het plaatsen /

 opslaan/ (laten)gebruiken van zelf meegebrachte

 kramen en/of tafels (artikel 22 lid 1)

 Idem

 Idem

 

 Het beslissen over het innemen van een  

 marktplaats met eigen materiaal en het gebruik

 van zon- en regenwerende middelen (artikel 22 lid

 2 en lid 5)

 Idem

 Idem

 

 

 

 

 

Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer

Verzoek tot het indienen van de resultaten van een onderzoek naar de kwaliteit van de bodem (artikel 5.5)

B&W

1 t/m 6

 

Verzoek voor zover de gegevens nodig zijn ter beoordeling van de aanvraag om nadere gegevens (artikel 5.6)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen en openbaar kennis geven van een melding als bedoeld in artikel 8.19, lid 2, onder c (artikel 6.1)

Idem

Idem

 

Het adviseren naar aanleiding van een ver- gunningaanvraag en/of ontwerpbeschikking (artikel 7.2, lid 2, sub a, b en c en artikel 7.3, lid 2, sub a, b en c)

Idem

Idem

 

Het toezenden van een risicoanalyse aan bestuursorganen (artikel 8.1)

Idem

Idem

 

Het toezenden van een rapport inzake de externe veiligheid aan bestuursorganen (artikel 8.2)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

De Wet geurhinder en veehouderij

 

 

 

Het betrekken van de geurhinder bij het oprich- ten of veranderen van een veehouderij, dan wel het weigeren van een vergunning om redenen van geurhinder (artikel 2 en artikel 3)

B&W

1 t/m 6

 

Het voeren van overleg met een naburige gemeente bij grensoverschrijdende situaties (artikel 9)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

 

 

 

Het in ontvangst nemen en openbaar kennisge- ven van een melding (artikel 4)

B&W

1 t/m 6

 

 

 

 

 

Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen Milieubeheer (Bevi

In acht nemen, dan wel rekening houden met de diverse grenswaarden, vastgestelde afstanden en richtwaarden bij een Wm-vergunning en het zorgdragen voor het voldoen aan de veiligheids- contour (artikel 4, artikel 5, artikel 9 en artikel 10)

B&W

1 t/m 6

 

Motivering van veiligheidscontouren, groepsrisi- co’s, dichtheden, grenswaarden en richtwaarden bij het afgeven dan wel aanhouden of afwijzen van een Wm-vergunning dan wel een vrijstelling van het bestemmingsplan of het afgeven van een bouwvergunning

Idem

Idem

 

Het voeren van overleg bij grondgebied over- schrijdende situaties en met de regionale Brandweer (artikel 12 en 13)

Idem

Idem

 

Het zorgdragen voor sanering of alsnog voldoen bij overschrijding van het plaatsgebonden risico of ministeriele regeling (artikel 17, artikel 18 en 20)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van een uitvoeringsprogramma (artikel 19)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Wet bodembescherming

 

 

 

Het verzoeken om degene die op of in de bodem handelingen heeft verricht die de bodem hebben verontreinigd c.q. dreigen te verontreinigen, deze verontreiniging te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken (artikel 13)

B&W

1 t/m 10, 13

 

Kennisnemen van de melding bij overtreding zorgplicht (artikel 27, lid 1 en lid 3)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het geven van aanwijzingen als bedoeld in artikel 27, lid 1 (artikel 27, lid 2)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Kennisnemen van de melding van het voorne- men tot sanering (artikel 28, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het kennisgeven van de melding op grond van artikel 28, lid 1 in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 28, lid 5)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Het beschikken of er sprake is van een geval van ernstige verontreiniging (artikel 29)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het nemen van maatregelen in geval van een ongewoon voorval (artikel 30)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Het vragen om advies aan de Inspecteur inzake ongewoon voorval ex artikel 30 (artikel 32, lid 1)

Idem

1 t/m 6 13

 

Gelegenheid geven aan betrokkenen de verontreiniging of de aantasting en de directe gevolgen daarvan te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken (artikel 32, lid 2)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Het geven van aanwijzingen over de wijze waarop door betrokkenen invulling wordt gegeven aan artikel 32, lid 2 (artikel 32, lid 2)

Idem

1 t/m 10, 13

 

Het bepalen van de termijn in de beschikking ex artikel 30 en het verlengen van de werkingsduur van de beschikking ex artikel 30 (artikel 32, lid 3)

Idem

1 t/m 6 13

 

Het verzoeken aan de Commissaris tot het nemen van maatregelen ex artikel 30 (artikel 33, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het mededelen van de beslissing op verzoek ex artikel 33, lid 1, aan de Inspecteur (artikel 33, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Bekendmaking beschikking ex artikel 30 of artikel 31 aan de provinciale milieucommissie, bedoeld in artikel 2.41 Wet milieubeheer (artikel 34)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het beslissen omtrent de spoedeisendheid van de bodemverontreiniging (artikel 37, lid 1, juncto artikel 29, lid 1) inclusief correspondentie daaromtrent

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het bepalen van het uiterste tijdstip van saneren (artikel 37, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het bij beschikking ex artikel 37, lid 1 aangeven welke tijdelijke beveiligingsmaatregelen moeten worden getroffen voorafgaand aan de sanering (artikel 37, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het aangeven welke maatregelen moeten worden genomen, de wijze van verslaglegging en het bepalen van gebruiksbeperkingen (artikel 37, lid 4) en de wijze van verslaglegging over de uitvoering hiervan

Idem

 

1 t/m 6, 13

 

 

Het aangeven welke wijziging van het gebruik van de bodem dient te worden gemeld (artikel 37, lid 5)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het anders vaststellen van de risico’s, van het tijdstip van saneren of van het indienen van het saneringsplan (artikel 37, lid 6)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het bepalen dat een sanering gefaseerd wordt uitgevoerd (artikel 38, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het geven van aanwijzingen omtrent verdere uitvoering van de sanering die een wijziging inhouden van onderdelen van het saneringsplan waarmee reeds is ingestemd (artikel 38, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 13

 

Het instemmen met het saneringsplan en het eventueel verbinden van voorschriften daaraan (artikel 39, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het verdagen van de beslissingstermijn met ten hoogste vijftien weken (artikel 39, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het beslissen dat de in artikel 39, lid 1, bedoelde stukken nog niet bij de melding als bedoeld in artikel 28 behoeven te worden ingediend (artikel  39, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van de wijzigingen van het saneringsplan (artikel 39, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het kennisgeven van de wijzigingen van het saneringsplan in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het geven van aanwijzingen omtrent de verdere uitvoering van de sanering na wijziging (artikel 39, lid 5)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van de melding ex artikel 39b, lid 1, juncto artikel 28 (artikel 39b, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van een schriftelijk verslag van degene die de bodem heeft gesa- neerd (artikel 39b, lid 6)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Instemmen met het verslag van de sanering artikel 39b, lid 6)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het kennisgeven van de melding ex artikel 39b lid 1 juncto artikel 28 in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39b, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van het saneringsver- slag (artikel 39c, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het instemmen met het saneringsverslag (artikel 39c, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het kennisgeven van de instemming met het saneringsverslag in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39c, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van het nazorgplan (artikel 39d, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het beschikken op het nazorgplan en het verbin- den van voorwaarden hieraan (artikel 39d, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het kennisgeven van de instemming met het nazorgplan in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39d, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het aangeven welke wijziging van het gebruik van de bodem dient te worden gemeld (artikel 39d, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van een melding van wijzigingen in het gebruik van de bodem (artikel 39d, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het bepalen dat naar aanleiding van de melding ex artikel 39d, lid 4, een aanvullende sanering moet plaatsvinden (artikel 39d, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het opleggen van voorschriften omtrent het stellen van financiële zekerheid voor het treffen van maatregelen ter uitvoering van het sane- ringsplan onderscheidenlijk van maatregelen als bedoeld in artikel 39d, lid 1 (artikel 39f, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het toestaan dat onder de voorwaarden als genoemd in artikel 40, wordt volstaan met het verstrekken van de resultaten van een gedeelte- lijk nader onderzoek en een gedeeltelijk sane- ringsplan (artikel 40, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het instemmen met de in artikel 40, lid 1 genoemde stukken (artikel 40, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het op de hoogte stellen van degene op wiens grondgebied zich gevallen als bedoeld in artikel 41 voordoen (artikel 41)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het bepalen dat met de sanering van meerdere gevallen tezelfdertijd wordt begonnen (artikel 42)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het geven van een bevel tot nader onderzoek of tijdelijke beveiligingsmaatregelen (artikel 43, lid 1 en lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het geven van een bevel tot nader onderzoek dan wel saneringsonderzoek c.q. sanering, waaronder begrepen het treffen van tijdelijke beveiligingsmaatregelen of het opstellen van een saneringsplan (artikel 43, lid 3, lid 4 en lid 5)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het mededelen aan de melder ex artikel 28 van de overweging tot een bevel op grond van artikel 43 over te gaan (artikel 45, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het geven van gelegenheid aan de Inspecteur tot het geven van advies inzake het overgaan tot het opleggen van een bevel op grond van artikel 43 (artikel 45, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het geven van gelegenheid aan de betrokkenen om binnen een in overleg te stellen termijn nader onderzoek of saneringsonderzoek te verrichten, de bodem te saneren, tijdelijke beveiligingsmaat- regelen te treffen, een saneringsplan op te stellen of maatregelen te treffen die zijn aangegeven overeenkomstig artikel 37, lid 4 (artikel 45, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het geven van aanwijzingen met betrekking tot de wijze waarop betrokkenen de onderzoeken etc. zoals in artikel 45, lid 3, genoemd uitvoert (artikel 45, lid 4)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het betrekken van een ander bevoegd gezag bij een overleg ex artikel 45, lid 3, indien zij eveneens bevel willen geven aan betrokkene (artikel 45, lid 5)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Voordat het bevel op grond van artikel 43 wordt gegeven, het voeren van overleg met degene op wiens grondgebied het onderzoeksgeval of geval van ernstige bodemverontreiniging zich voor- doet, indien het verontreinigingsgeval of onder- zoeksgeval zich niet op het grondgebied bevindt van degene aan wie het bevel wordt gegeven (artikel 45, lid 6)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het overeenkomen van een bedrag in de saneringskosten (artikel 46, lid 2 en lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het mededelen aan de Inspecteur van een beschikking krachtens artikel 43 (artikel 47, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het mededelen van een beschikking krachtens artikel 45, lid 6 aan degene op wiens grondgebied dat onderzoeksgeval of geval van ernstige verontreiniging zich voordoet (artikel 47, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het uitvoeren van het oriënterend onderzoek en nader onderzoek alsmede met het saneringson- derzoek en de sanering van ernstige ver-ontreiniging voor zover daarin niet is voorzien op de wijze bedoeld in de artikelen 13, 27, 28, 43 tot en met 47 of artikel 72 (artikel 48)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het nemen van maatregelen als bedoeld in artikel 30, lid 2, lid 3 en lid 4 om een nader onderzoek, saneringsonderzoek, sanering of de uitvoering van maatregelen, bedoeld in artikel 39e, lid 2, mogelijk te maken (artikel 49, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het nemen van een maatregel als bedoeld in artikel 30, lid 3, sub a, ten behoeve van het verrichten van oriënterend onderzoek met betrekking tot degene op wiens grondgebied dat onderzoek moet geschieden (artikel 49, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het verzoeken aan de Minister van Volkshuis- vesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer om eigendom of gebruik onroerende zaken dan wel beperkte rechten te vorderen (artikel 50, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het trachten het in lid 1 genoemde bij minnelijke schikking te verkrijgen (artikel 50, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Bij het verzoek krachtens artikel 50, lid 1 verslag doen van het in artikel 50, lid 2 gevoerde overleg (artikel 50, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Een beschikking als bedoeld in artikel 29, lid 1, juncto artikel 37, lid 1, artikel 39b juncto artikel 14 van het Besluit uniforme saneringen, artikel 39c, lid 2, en artikel 39d, lid 3, en een bevel als bedoeld in artikel 30, artikel 43 en artikel 49, vermelden, onder verwijzing naar een bijgevoegde kadastrale kaart, de kadastrale aanduiding van de onroerende zaak of zaken ten aanzien waarvan uit de beschikking of het bevel een publiekrechtelijke beperking als bedoeld in artikel 1, onderdeel a, van de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken voortvloeit, dan wel ten aanzien waarvan bij de beschikking of het bevel zodanige beperking wordt gewijzigd of komt te vervallen (artikel 55, lid 1 en lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Instemmen in geval van eigendom- of erfpacht-

overdracht met het stellen van financiële zeker- heid door een opvolgend eigenaar of erfpachter (artikel 55b, lid 3).

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het toezenden van een verslag over de uitvoe- ring van deze wet en de voortgang van de uitvoering van de bodem-saneringsoperatie (artikel 87a, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het toezenden van gegevens aan de Minister ten behoeve van het verslag als bedoeld in artikel 87a, lid 1 (artikel 87a, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het inwinnen van inlichtingen en gegevens bij de Rijksbelastingdienst (artikel 92b)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het zorg dragen voor de bestuursrechtelijke handhaving (artikel 95, lid 2)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het zorgdragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van artikel 13 (artikel 95, lid 3)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

 

Besluit uniforme saneringen

 

 

 

Het in ontvangst nemen van de melding conform artikel 39b, lid 3 van de Wet bodembescherming (artikel 6)

B&W

1 t/m 6

 

Het verlengen van de termijn van de aanvang van de sanering met twaalf maanden (artikel 8, lid 1)

Idem

1 t/m 6

 

Het in ontvangst nemen van de melding omtrent de aanvang van de saneringswerkzaamheden (artikel 8, lid 3)

Idem

1 t/m 6

 

Het in ontvangst nemen van wijzigingen ten opzicht van de gegevens die verstrekt zijn bij de melding (artikel 10, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van de melding van de beëindiging van de sanering (artikel 11, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het in ontvangst nemen van het saneringsver- slag (artikel 13, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

Het instemmen met het saneringsverslag (artikel 14, lid 1)

Idem

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

 

Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming

Het doen van een verzoek om de gegevens betreffende de gemiddelde hoogste grondwater- stand (artikel 14, lid 1, sub c)

B&W

1 t/m 6, 10, 13

 

Het stellen van nadere eisen t.a.v. het aanbren- gen, het onderhoud en de controle van een isolerende afdichting als bedoeld in artikel 14, lid 1, sub d en sub e (artikel 15)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit bodemkwaliteit

 

 

 

Zorgdragen van de naleving van de

verplichtingen als genoemd in artikel 4, lid 3

B&W

1 t/m 6, 10, 13

 

 

 

 

 

Lozingenbesluit bodembescherming

 

 

 

Het bepalen dat in afwijking van het bepaalde in artikel 4, lid 1, sub d, wordt uitgegaan van de hoeveelheid geloosd water (artikel 4, lid 2)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een beperkte lozing van huishoudelijk afvalwater in de bodem (artikel 5, lid 3)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een omvangrijke lozing van huishoudelijk afvalwater in de bodem en het verbinden van voorschriften hieraan (artikel 14, lid 2 en lid 4 en artikel 21, lid 3)

Idem

Ide

 

Het in ontvangst nemen van een voornemen tot wijziging van een gebezigde lozingswijze (artikel 22, lid 1)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een lozing van koelwater in de bodem (artikel 24, lid 2)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een lozing van overige vloeistoffen in de bodem (artikel 25, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verbinden van voorschriften aan een ontheffing (artikel 26, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een verzoek tot het opleggen van een gedoogplicht ex artikel 70 Wet bodembescherming (artikel 27, lid 1 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het in de gelegenheid stellen om advies uit te brengen n.a.v. een voornemen tot ontheffing (artikel 28, lid 1 en lid 2)

Idem

Idem

 

Het stellen van nadere eisen (artikel 30, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een kennisgeving (artikel 34, lid 1, sub b)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Afdeling Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 

 

 

 

Team Ruimte

 

 

 

Wet ruimtelijke ordening (Wro)

 

 

 

Het toekennen of afwijzen van een aanvraag om een tegemoetkoming in schade (artikel 6.1), het terugstorten van het door de aanvrager betaalde recht indien de aanvraag om een tegemoetko- ming in schade geheel of gedeeltelijk wordt toegekend (artikel 6.4, lid 4), het vergoeden van de wettelijke rente en redelijkerwijs gemaakte kosten van rechtsbijstand en andere deskundige bijstand (artikel 6.5)

Idem

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 

Het heffen van een recht van de indiener van een aanvraag om een tegemoetkoming in de schade (artikel 6.4, lid 1)

Idem

Teamleider Ruimte

 

Het doen van een mededeling aan de indiener van een aanvraag met betrekking op het verschuldigd zijn van een recht (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 

Het niet-ontvankelijk verklaren in verband met het niet of niet tijdig storten van het recht (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit ruimtelijke ordening (Bro)

 

 

 

Het plegen van vooroverleg (artikel 3.1.1)

B&W

(Beleids)adviseur A tot en met C

 

Het niet of niet verder in behandeling nemen van een aanvraag wegens onvolledigheid (artikel 6.1.3.1, lid 2)

Idem

Idem

 

Het aanwijzen van een adviseur (artikel 6.1.3.2)

Idem

Idem

 

Het bekend maken van een besluit aan de aanvrager en belanghebbenden (artikel 6.1.3.6, lid 1)

Idem

Idem

 

Het verdagen van de beslistermijn onder opgaaf van redenen voor ten hoogste vier weken (artikel 6.1.3.6, lid 2)

Idem

Idem

 

Het op aanvraag toekennen van een voorschot bij redelijke verwachting omtrent tegemoetko- ming in schade (artikel 6.1.3.7, lid 1)

Idem

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 

 

 

 

 

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade Breda 2008

 

 

 

Het verstrekken van de opdracht tot het

uitbrengen van advies terzake (artikel 2)

B&W

(Beleids)adviseur A tot en met C

 

Het geven van een reactie op het conceptadvies (artikel 6, lid 8)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Team Vastgoed Ontwikkeling

 

 

 

Verkoopovereenkomsten

 

 

 

Het verkopen van onroerende zaken die zijn opgenomen in de door de raad vastgestelde exploitatie-opzetten en voor zover mogelijk met inachtneming van de algemene verkoopvoorwaarden

 B&W

 Teamleider Vastgoed

 Ontwikkeling

 

Het verkopen van onroerende zaken die niet zijn voorzien in de vastgestelde exploitatie-opzetten, voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van € 250.000,- niet te boven gaat

 Idem

 Idem

 

 

 

 

 

Aankoopovereenkomsten

 

 

 

Het kopen van onroerende zaken die al dan niet zijn opgenomen in het jaarlijks door de raad vastgestelde aankoopprogramma noch in de door de raad goedgekeurd kapitaalskrediet voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van € 250.000,- niet te boven gaat, na voorafgaande melding aan de verantwoordelijke wethouder

 B&W

 Teamleider Vastgoed

 Ontwikkeling

 

 

 

 

 

Ruilovereenkomsten

 

 

 

Het ruilen van onroerende zaken en bestandde- len daarvan voor zover vervreemding en verwerving is onder te brengen in één van

bovengenoemde mandateringen met betrekking tot aan- en verkoop en voor zover de door de gemeente te betalen toegift exclusief de bijko- mende kosten en belastingen het bedrag van

€ 250.000,- niet te boven gaat.

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 

 

 

 

 

Zakelijke rechten c.q. kwalitatieve verplichtingen etc.

 

 

 

Het besluiten omtrent het vestigen, opzeggen, ontbinden en beëindigen van zakelijke rechten op onroerende zaken. Voormelde bepaling geldt tevens voor het vestigen, opzeggen, ontbinden en beëindigen van kwalitatieve verplichtingen als bedoeld in artikel 2:253 BW, kettingbedingen, boetebedingen, mandeligheden en soortgelijke rechten en verplichtingen

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 

 

 

 

 

Huur, pacht en bruikleen

 

 

 

Het besluiten omtrent het aangaan, opzeggen, ontbinden en beëindigen van overeenkomsten waarbij onroerende zaken door de gemeente aan derden dan wel door derden aan de gemeente, worden verhuurd, verpacht in bruikleen gegeven of op enig andere wijze in gebruik wordt gegeven

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 

 

 

 

 

Voortijdige ingebruikneming

 

 

 

Het beslissen op een aanvraag om toestemming tot het voortijdig voor eigen verantwoordelijkheid, rekening en risico in gebruik nemen van onroerende zaken

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 

 

 

 

 

Uitvoering overeenkomsten

 

 

 

Het verrichten van alle (rechts)handelingen ter uitvoering van of voortvloeiende uit reeds gesloten overeenkomsten, waaronder mede begrepen het besluiten tot afwijken van de voorwaarden waaronder een overeenkomst is gesloten. Gemelde afwijking moet binnen de gestelde kaders vallen danwel van ondergeschikte aard zijn.

B&W

Teamleider Vastgoed Ontwikkeling

 

 

 

 

 

Wet voorkeursrecht gemeenten

 

 

 

Het nemen van een besluit om een onroerende zaak in beginsel aan te kopen (artikel 12)

B&W

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

Mits in overeenstem- ming met het aankoopmandaat

Het doen van een verzoek aan de rechtbank om een oordeel te geven over de prijs (artikel 13)

Idem

Idem

 

Het weigeren van het doen van een verzoek aan de rechtbank om een oordeel te geven over de prijs (artikel 13)

Idem

Idem

 

Het intrekken van een verzoek aan de rechtbank om een oordeel te geven over de prijs (artikel 13)

Idem

Idem

 

In te stemmen met de verkoop en overdracht van een met een voorkeursrecht als bedoeld in de Wet voorkeursrecht gemeenten belast perceel aan een of meer derden

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

 

 

 

Het verstrekken van inlichtingen aan de recht- bank en het afgeven van verklaringen van geen bezwaar in het kader van de ontruiming van bedrijfspanden (artikel 557a)

B&W

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 

 

 

 

 

Wet ruimtelijke ordening

 

 

 

Het besluiten tot het aangaan van overeenkom- sten als bedoeld in artikel 6.24 Wro

B&W

Afdelingshoofd Vastgoed Ontwikkeling & Ruimte

 

 

 

 

 

Procedureverordening bestuursschade 1998 voor verzoeken die gebaseerd zijn op de uitvoering van het programma Via Breda

 

 

Conform vastgestelde kaders en afspraken met ProRail en NS

Het instellen van een schadebeoordelingsopdracht tot het uitbrengen van advies (artikel 2, lid 1)

B&W

Programmamanager Via Breda

 

Het in kennis stellen van de verzoeker van het voornemen om een commissie in te stellen (artikel 2, lid 8)

Idem

Idem

 

Het toepassen van artikel 4:1 tot en met artikel 4:6 van de Awb op een verzoek

Idem

Idem

 

Het afwijzen van een verzoek indien het kennelijk ongegrond is (artikel 3, lid 2)

Idem

Idem

 

Het bevestigen van de ontvangst van een verzoek (artikel 4, lid 4)

Idem

Idem

 

Het niet in behandeling nemen van een aanvraag in verband met het niet of niet tijdig storten van een geldsom (artikel 4, lid 5)

Idem

Idem

 

Het ter beschikking stellen van gegevens aan de commissie (artikel 6, lid 1)

Idem

Idem

 

Het geven van instemming voor het maken van kosten indien de commissie inlichtingen en/of adviezen bij derden wenst in te winnen (artikel 6, lid 3)

Idem

Idem

 

Het geven namens de gemeente van een mondelinge toelichting (artikel 7, lid 2)

Idem

Idem

 

Het geven van een zienswijze op het conceptadvies (artikel 7, lid 6)

Idem

Idem

 

Het verlengen van de termijn voor afhandeling van een verzoek (artikel 8, lid 3)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

 

Afdeling Mobiliteit & Milieu

 

 

 

 

 

 

 

Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990

 

 

 

Het verlenen van ontheffingen milieuzonering (artikel 87)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

 

 

 

 

Wet bodembescherming

 

 

 

Een bestuursorgaan kan een gebied aanwijzen waar een gebiedsgerichte aanpak zal plaatsvinden (artikel 55c, lid 1)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het bestuursorgaan dat het plan, bedoeld in artikel 55d, eerste lid, vaststelt, treedt voor een verontreiniging die zal worden gesaneerd als onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak en welke als zodanig in het overeenkomstig artikel 55e vastgestelde, en onherroepelijk geworden, plan is vermeld, onherroepelijk in de plaats van degene aan wie krachtens artikel 43 met betrekking tot de betrokken verontreiniging een bevel kan worden gegeven of op wie een

verplichting als bedoeld in artikel 55b van toepassing is (artikel 55g, lid 1)

Idem

Idem

 

Het bestuursorgaan dat het plan, bedoeld in artikel 55d, eerste lid, heeft vastgesteld, kan aan het vastgestelde plan verontreinigingen toevoegen. Artikel 55e, vierde lid, en 55f, zijn op deze wijzigingen niet van toepassing. Het eerste lid is op een zodanige verontreiniging van overeenkomstige toepassing zodra het wijzi- gingsbesluit onherroepelijk is geworden (artikel 55g, lid 2).

Idem

Idem

 

Het bestuursorgaan dat het plan vaststelt, stelt Gedeputeerde Staten op de hoogte van een wijziging van het plan, bedoeld in het tweede lid (artikel 55g, lid 3).

Idem

Idem

 

Op verzoek van Onze Minister doet het bestuursorgaan verslag over de voortgang van de uitvoering van de bodemsaneringsoperatie en uitvoering van deze wet op haar grondgebied  (artikel 87a, lid 1b)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

W et milieubeheer

 

 

 

Het verzoeken aan Gedeputeerde Staten, diverse genoemde Ministers en andere bestuursorganen om een bijdrage te leveren aan het plan zoals bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel 5.9 lid 3)

Idem

Idem

 

Het bevorderen van overleg met andere be- stuursorganen omtrent het plan zoals bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel 5.9, lid 3)

Idem

Idem

 

Gedeputeerde Staten in kennis stellen van het plan als bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel  5.9, lid 4)

Idem

Idem

 

Gedeputeerde Staten in kennis stellen omtrent de voortgang van de uitvoering van het plan als bedoeld in artikel 5.9, lid 1 (artikel 5.9, lid 5)

Idem

Idem

 

Op verzoek van de Minister het verstrekken van gegevens over de ontwikkelingen en besluiten zoals bedoeld in artikel 5.12, lid 3 (artikel 5.12, lid 7)

Idem

Idem

 

Raadplegen van adviseurs en bestuursorganen (artikel 7.8)

Idem

Idem

 

Het mededelen van de gegevens als bedoeld in lid 5 (artikel 7.17, lid 5)

Idem

Idem

 

Het overleggen met bestuursorganen (artikel 7.19, lid 3)

Idem

Idem

 

Het mededelen van de gegevens als bedoeld in lid 5 (artikel 7.19, lid 5)

Idem

Idem

 

Het raadplegen van adviseurs en bestuursorga- nen t.b.v. het advies als bedoeld in artikel 7.24, lid 2 en lid 3 en overleg plegen met initiatiefne-mer (artikel 7.25)

Idem

Idem

 

Het verlengen van de termijn om te beslissen op het verzoek (artikel 7.26)

Idem

Idem

 

Het raadplegen van adviseurs / bestuursorganen over reikwijdte en detailniveau (artikel 7.27, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verlengen van de termijn om advies uit te brengen m.b.t. reikwijdte en detailniveau (artikel

7.27, lid 8)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van informatie en het toesturen van stukken aan de Minister (artikel 7.38a, lid 6)

Idem

Idem

 

Het opstellen van een verslag over de resultaten van de monitoring (artikel 7.41, lid 1)

Idem

Idem

 

Verstrekken inlichtingen en gegevens t.b.v. vaststelling geluidsbelastingkaart als bedoeld in artikel 11.6, lid 1 en lid 2 (artikel 11.7, lid 1)

Idem

Idem

 

Verstrekken inlichtingen en gegevens t.b.v. vaststelling geluidsbelastingkaart als bedoeld in artikel 11.6, lid 4 (artikel 11.7, lid 2)

Idem

Idem

 

Beschikbaar stellen geluidsbelastingkaart via elektronische wijze (artikel 11.9, lid 2, sub a)

Idem

Idem

 

Voegen overzicht belangrijkste punten bij geluidsbelastingkaart (artikel 11.9, lid 2, sub b)

Idem

Idem

 

Elektronisch toezenden geluidsbelastingkaart aan Minister (artikel 11.9, lid 3)

Idem

Idem

 

Verstrekking inlichtingen aan andere lidstaten (artikel 11.16, lid 1)

Idem

Idem

 

Verzoek tot wijziging van geluidproductieplafond (artikel 11.31, lid 3)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

Verzoek tot verlaging geluidproductieplafond (artikel 11.48, lid 1)

Idem

Idem

 

Het zenden van het verzoek om aan artikel 14.5, lid 3, toepassing te geven aan de andere bevoegde organen (artikel 14.6, lid 3)

Idem

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het zorg dragen voor de in art. 14.10, lid 2, genoemde procedurele handelingen (art. 14.10, lid 2)

Idem

Idem

 

Het zenden van een afschrift van het verzoek tot een gecoördineerde voorbereiding aan de andere bevoegde organen (artikel 14.13, lid 2)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

W et geluidhinder (Wgh)

 

 

 

Het opstellen van een programma van maatre- gelen als bedoeld in artikel 89, lid 1 (artikel 89)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het voorleggen aan de minister van het ingevol- ge artikel 89, lid 1, vastgestelde programma van maatregelen (artikel 90)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van hogere waarde (artikel 110a)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

Het doen inschrijven van een onherroepelijk besluit tot het vaststellen van een hogere waarde in de openbare registers (artikel 110 i, lid 1)

Idem

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het laten verwijderen van de inschrijving van het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde uit de openbare registers (artikel 110i, lid 2)

Idem

Idem

 

Gegevens vragen betreffende de geluiduitstra- ling ten behoeve van het instellen en beheren van geluidzones rond industrieterreinen aan beheerders van inrichtingen (artikel 165)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit geluidhinder (Bgh)

 

 

 

Het indienen van een verzoek als bedoeld in artikel 110a derde lid, m.b.t. tot een zone langs een industrieterrein (artikel 5.1, lid 2)

B&W

Afdelingshoofd Mobiliteit & Milieu

 

Het indienen van een verzoek als bedoeld in artikel 110a derde lid, m.b.t. een zone langs een weg (artikel 5.2)

Idem

Idem

 

Het indienen van een verzoek als bedoeld in artikel 110a, derde lid m.b.t. een zone langs een

spoorweg (artikel 5.3, lid 1)

Idem

Idem

 

Eigenaren en bewoners van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen op de hoogte stellen van de overweging van

overheidswege geluidwerende voorzieningen aan te brengen (artikel 6.3)

Idem

Idem

 

Eigenaren en bewoners van woningen of andere geluidgevoelige bestemmingen verzoeken binnen drie weken toestemming te verlenen tot het uitvoeren van akoestisch en bouwtech- nisch onderzoek (artikel 6.4, lid 1)

Idem

Idem

 

Schriftelijk mededelen aan eigenaren en bewoners van woningen en andere geluidgevoe- lige bestemmingen dat geen akoestisch en bouwtechnisch onderzoek kan worden uitge- voerd, tenzij schriftelijke toestemming binnen twee weken wordt verleend (artikel 6.4, lid 2)

Idem

Idem

 

Schriftelijk meedelen dat er geen geluidwerende voorzieningen zullen worden aangebracht (artikel

6.4, lid 3)

Idem

Idem

 

Het instellen van een akoestisch en bouwtech- nisch onderzoek (artikel 6.5)

Idem

Idem

 

Schriftelijk op de hoogste stellen van eigenaren van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen dat de in dit artikel genoemde extra voorzieningen moeten worden getroffen (artikel 6.6, lid 1)

Idem

Idem

 

Eigenaren en bewoners van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen verzoe- ken schriftelijk te verklaren dat zij zich verplich- ten de extra voorzieningen aan te brengen (artikel 6.6, lid 2)

Idem

Idem

 

Schriftelijk meedelen aan eigenaren en bewo- ners van woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen, dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht, tenzij de schriftelijke verklaring binnen twee weken

alsnog wordt afgegeven (artikel 6.6, lid 3)

Idem

Idem

 

Schriftelijk meedelen, dat er geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht (artikel  6.6, lid 4)

Idem

Idem

 

Het schriftelijke op de hoogte stellen van de eigenaren van de woningen of andere geluidsge- voelige gebouwen, die op basis van het in artikel

6.5 bedoelde akoestisch en bouwtechnisch onderzoek niet in aanmerking komen voor het van overheidswege aanbrengen van geluidwe- rende voorzieningen (artikel 6.8, lid 4)

Idem

Idem

 

Indien de eigenaren, als bedoeld in artikel 6.8, eerste lid, niet binnen drie weken na ontvangst van het in artikel 6.9, lid 1, bedoelde aanbod de daarbij verzochte ondertekening van de schrifte- lijk verklaring hebben afgegeven, wordt de betreffende eigenaren schriftelijk meegedeeld dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht, tenzij de ondertekening binnen twee weken na ontvangst van deze mededeling alsnog plaatsvindt (artikel 6.9, lid 2)

Idem

Idem

 

Indien de verklaring, als bedoeld in artikel 6.9, lid 2, ook niet binnen de in het tweede lid gestelde termijn heeft plaatsgevonden, wordt de betreffen- de eigenaren schriftelijk meegedeeld dat geen geluidwerende voorzieningen worden aange- bracht (artikel 6.9, lid 3)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Afdeling Wijkzaken

 

 

 

 

 

 

 

Energie-, water- en telecomverordening Breda 2009

Het verstrekken van een opgave van de meest actuele planningen aan Nutsbedrijven (artikel 5)

B&W

 

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

 

Het uitnodigen van nutsbedrijven voor informa- tieuitwisseling over de meest actuele planningen

(artikel 6)

Idem

 

Idem

 

Het uitnodigen van vertegenwoordigers van de nutsbedrijven voor een programmerings- en coördinatieoverleg

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014 (APV)

 Het aanwijzen van waardevolle houtopstanden

 (artikelen 4:7 en 4:8)

B&W

Procescoördinator E,

Beleidsadviseur B

 

 

 

 

 

Afdeling Afvalservice

 

 

 

 

 

 

 

Afvalstoffenverordening Breda 2016

 

 

 

Het aanwijzen van organisatie of personen die als inzamelaar zijn belast met de inzameling van bepaalde bestanddelen van huishoudelijk afval (artikel 2.2)

B&W

Afdelingshoofd Afvalservice

 

Het stellen van voorschriften en beperkingen bij de bevoegdheid van artikel 2.2 (artikel 2.3)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014

Handhavend optreden zoals genoemd in hoofdstuk 5 van de Algemene wet bestuursrecht in verband met de (dreigende) plaatsing van goederen/inboedels op de weg of een wegge- deelte na een ontruiming

B& W

Afdelingshoofd Afvalservice

 

Het opleggen en uitvoeren van bestuursdwang tegen overtreding van de in artikel 5:11 en bijbehorend aanwijsbesluit

Idem

Facilitair medewerker A,

Medewerker RTH A en B,

Medewerker Beheer A, B, C en D,

Ondersteunend medewerker Beleid en Advies B,

Medewerker Beleid en Advies A,

Leidinggevende A, B en C

 

Het geven van aanwijzingen aan rechthebbende om voorzieningen toe te laten t.b.v. verkeer en verlichting (artikel 2:9, lid 1)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

Het beslissen op aanvraag om ontheffing voor objecten onder hoogspanningslijn (artikel 2.10, lid 2)

Idem

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

 

 

 

 

Afdeling Parkeerbedrijf

 

 

 

 

 

 

 

Parkeerverordening Breda 2013

 

 

 

Het verlenen of weigeren van een basisvergun- ning of jaarvergunning voor huishoudens en het plaatsen van de aanvrager van een basisvergun- ning op een wachtlijst (artikel 4 en artikel 5)

B&W

Afdelingshoofd Parkeerbedrijf

 

Het verlenen of weigeren van een basis-, jaar- of tijdelijke vergunning voor bedrijven en het plaatsen van de aanvrager van een basisvergun- ning op een wachtlijst (artikelen 6 t/m 8)

Idem

Idem

 

Het verlenen of weigeren van een zwerfvergun- ning (artikel 9)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van een lijst van instellingen die in aanmerking komen tot een non-profit zwerf- vergunning (artikel 9, lid 2)

Idem

idem

 

Het verlenen of weigeren van vergunningen voor woon-werkverkeer (artikel 10)

Idem

Idem

 

Het verlenen of weigeren van een vergunning voor autodate (artikel 11)

Idem

Idem

 

Het verlenen of weigeren van een bezoekersver- gunning of bezoekersregeling (artikel 12 t/m artikel 14)

Idem

Idem

 

Afwijken van het maximaal vastgestelde aantal parkeervergunningen per gebied (artikel 16, lid 2)

Idem

Idem

 

Het intrekken, wijzigen en weigeringen van verleende vergunningen (artikel 19 en artikel 20)

Idem

Idem

 

Het verlenen van een ontheffing van het verbod om enig voorwerp, niet zijnde een motorvoertuig, te plaatsen of te laten staan, op een parkeerap- paratuurplaats of op een belanghebbenden- plaats (artikel 22)

Idem

Idem

 

Het stellen van nadere regels ter nadere uitwerking van de verordening (artikel 24, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in bijzondere gevallen verlenen van vergun- ningen aan anderen dan in de artikelen 4 tot en met 8 genoemde categorieën (artikel 24, lid 2)

Idem

Idem

 

Bepalen van de datum waarop prioriteitstelling voor nieuwe vergunninggebieden zal gelden (artikel 24, lid 4)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Gehandicaptenparkeerkaart

 

 

 

Wegenverkeerswet artikel 13, lid 2 en Besluit Administratieve bepalingen inzake het wegver- keer (BABW) (artikelen 49 en 55)

B&W

Afdelingshoofd Parkeerbedrijf

 

Het besluiten op een aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart (artikel 49 BABW)

Idem

Idem

 

Het beperken van de geldigheidsduur van een gehandicaptenparkeerkaart (artikel 51, lid 2 en lid 3 BABW)

Idem

Idem

 

Het afgeven van een duplicaat gehandicaptenparkeerkaart (artikel 52 BABW)

Idem

Idem

 

Het ongeldig verklaren van een gehandicaptenparkeerkaart (artikel 53, lid 2 en lid 3 BABW)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Afdeling Stadsingenieurs Breda

 

 

 

 

 

 

 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014

Last onder bestuursdwang opleggen, wegens overtreding van de Algemene plaatselijke verordening Breda 2014, de artikelen:

  • -

    Het anders gebruiken van een openbare plaats dan overeenkomstig de publieke functie (artikel 2:4A, lid 1)

  • -

     Het aanleggen van een weg, openbreken van de verharding, graven in een weg, wijzigen of veranderen in de wijze van aanleg van de weg (artikel 2:5, lid1)

  • -

     Het maken van een uitweg zonder vergunning (artikel 2:6, lid 1)

  • -

     Het aanbrengen van beplanting of een voorwerp op zodanige wijze dat aan het wegverkeer het vrije uitzicht wordt belemmerd (artikel 2:7)

  • -

     Het openen van straatkolken e.d. (artikel 2:8)

  • -

     Het toestaan van voorzieningen voor verkeer en verlichting (artikel 2:9)

  • -

     Het verbod op het neerzetten van fiets of bromfiets (artikel 2:59)

 

B&W

Projectleiders Uitvoeringsleiders

Afdelingshoofd Stadsingenieurs Breda

Teamleiders Afdeling Stadsingenieurs Breda

 

 

 

 

 

Afdeling Vastgoedbeheer

 

 

 

 

 

 

 

V erkoopovereenkomsten

 

 

 

Het verkopen van onroerende zaken die zijn opgenomen in de door de raad vastgestelde exploitatieopzetten en met inachtneming van de algemene verkoopvoorwaarden

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 

Het verkopen van onroerende zaken die niet zijn voorzien in de vastgestelde exploitatieopzetten, voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van € 250.000,-- niet te boven gaat

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Aankoopovereenkomsten

 

 

 

Het kopen van onroerende zaken die niet zijn opgenomen in het jaarlijkse door de raad vastgestelde aankoopprogramma noch in door de raad goedgekeurd kapitaalskrediet voor zover de koopprijs exclusief de bijkomende kosten en belastingen per transactie het bedrag van

€ 250.000,-- niet te boven gaat, na voorafgaande schriftelijke melding aan de verantwoordelijke wethouder

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 

 

 

 

 

Ruilovereenkomsten

 

 

 

Het ruilen van onroerende zaken en bestandde- len daarvan voor zover vervreemding en verwerving is onder te brengen in een van bovengenoemde mandateringen met betrekking tot aan- en verkoop en voor zover de door de gemeente te betalen toegift exclusief de bijko- mende kosten en belastingen het bedrag van

€ 250.000,-- niet te boven gaat

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 

 

 

 

 

Zakelijke rechten

 

 

 

Het besluiten omtrent het vestigen, opzeggen, ontbinden en beëindigen van zakelijke rechten op onroerende zaken

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 

 

 

 

 

Huur, pacht en bruikleen

 

 

 

Het verhuren en in bruikleen geven van aan de gemeente toebehorende onroerende zaken

B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 

Het verpachten van aan de gemeente toebeho- rende onroerende zaken

Idem

Idem

 

Het huren en in bruikleen nemen door de gemeente van aan derden toebehorende onroerende zaken

Idem

Idem

 

Het opzeggen, ontbinden en beëindigen van overeenkomsten terzake van huur, bruikleen of jaarlijkse pacht

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Voortijdige ingebruikneming

 

 

 

Het beslissen op een aanvraag om toestemming tot het voortijdig voor eigen verantwoordelijkheid, rekening en risico in gebruik nemen van onroe- rende zaken

 B&W

Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

 

 

 

 

 

Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

 

 

 

Het verstrekken van inlichtingen aan de recht- bank in het kader van de ontruiming van bedrijfspanden (artikel 557a)

B&W

Directeur Ruimtelijk Economisch Domein

 

 

 

 

 

                                                

Concernstaf

 

 

 

 

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifiek e bepalingen

 

 

 

 

Concernadvies

 

 

 

 

 

 

 

Besluit inlichtingen justitiële documentatie

 

 

 

Het vragen van inlichtingen uit de algemene documentatieregisters in het kader van koninklijke onderscheidingen (artikel 5)

 

B&W

Afdelingshoofd Concernadvies, Plaatsvervangend afdelingshoofd Concernadvies

 

 

 

 

 

Sociaal Economisch Domein

 

 

 

Keten Maatschappelijke Ondersteuning

 

 

 

Keten Participatie

 

 

 

Keten Jeugd

 

 

 

Wonen & Samenleving

 

 

 

Economie, Cultuur & Onderwijs

 

 

 

 

 

 

 

Bevoegdheid / grondslag

 Mandans

 Mandataris

 Specifieke bepalingen

Keten Maatschappelijke Ondersteuning

 

 

 

 

Team Wmo Wijkteams

 

 

 

Wmo 2015, Participatiewet, Bbz 2004, Ioaw, Ioaz, Wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening, alsmede daarop  

gebaseerde verordeningen, beleidsregels en nadere regels 

Het nemen van besluiten in het kader van de Wmo 2015, Participatiewet, Bbz 2004, Ioaw, Ioaz, Wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening, alsmede daarop gebaseerde verordeningen, beleidsregels en nadere regels

B&W

Ketenmanager Maatschappelijke Ondersteuning,

Teamleiders Wet Maatschappelijke Ondersteuning Wijkteams,

Klantmanager

Medewerker RTH,

Administratief medewerker

 

 

 

 

 

Inkoop

 

 

 

Het in het kader van de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Inburgering nemen van besluiten tot het realiseren van de inkoop van trajecten / producten op het terrein van:

  • -

    inburgering;

  • -

    zorg / huishoudelijke zorg;

  • -

    schuldhulpverlening.

 

 B&W

 Ketenmanager

 Maatschappelijke

 Ondersteuning,

 Teamleiders Wet

 Maatschappelijke

 Ondersteuning

 Wijkteams,

 Beleidsadviseur,

 Klantmanager

 

 

 

 

 

 

Keten Participatie

 

 

 

 

 

 

 

Wmo 2015, Participatiewet, Bbz 2004, Ioaw, Ioaz, Wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening alsmede daarop gebaseerde verordeningen, beleidsregels en nadere regels

 Het nemen van besluiten in het kader van de

 Wmo 2015, Participatiewet, Bbz 2004, Ioaw, Ioaz,

 Wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening,

 alsmede daarop gebaseerde verordeningen,

 beleidsregels en nadere regels

 B&W

Ketenmanager Participatie,

Teamleiders keten Participatie,

Klantmanager,

Medewerker RTH,

Administratief

medewerker

 

 

 

 

 

 

Participatiewet

 

 

 

Het indienen van een verzoek Vangnetregeling op grond van artikel 74

 B&W

 Ketenmanager

 Participatie

 

 

 

 

 

Wet op de lijkbezorging

 

 

 

Het verhalen van de kosten verbonden aan het bezorgen van lijken waarvoor het college zorg draagt, alsmede het verhalen van de kosten van de lijkbezorging op de bezittingen van de overledene, diens nalatenschap en nabestaanden (artikel 22)

 B&W

 Administratief

 medewerker

 

Het opsporen van nabestaanden en het benaderen daarvan in het kader van hun verplichting om zorg te dragen voor de lijkbezorging van een overledene, de bevoegdheid tot het geven van de opdracht tot lijkbezorging en daarmee verband houdende werkzaamheden (artikel 21)

 Burgemeester

 Medewerker Team

 Uitkeringenbeheer

 

 

 

 

 

Algemene Wet op het Binnentreden

 

 

 

Het uitvoeren van beheersmaatregelen ten behoeve van het verhaal van de kosten van de lijkbezorging (i.e. het achterhalen van nabe- staanden die zorg moeten dragen voor de lijkbezorging en het onderzoek naar de aanwe- zigheid van geld, goederen en overige vermo- gensbestanddelen waaruit de kosten van lijkbezorging voldaan kunnen worden en om mogelijke aanwijzingen te vinden die leiden naar nabestaanden op wie de kosten van lijkbezorging kunnen worden verhaald (artikel 3, tweede lid)

 Burgemeester

 Administratief

 medewerker

 

 

 

 

 

 

Team Juridische Zaken & Naleving

 

 

 

Handhaving algemeen

 

 

 

Bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens onderstaande wet- en regelgeving en vigerende

verordeningen:

Participatiewet

 B&W

 Ketenmanager

 Participatie,

 Teamleider Juridische

 Zaken & Naleving

 Klantmanager

 

 

 

 

 

Team Schuldhulpverlening

 

 

 

Lokale Integrale Schuldhulpverlening (LISH)

Het aangaan van samenwerkingsovereenkom- sten in het kader van de Lokale Integrale Schuld- hulpverlening (LISH) met gemeenten die een samenwerking wensen aan te gaan met de Kredietbank West-Brabant (artikel 3 reglement GKB)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

 

Het positief dan wel negatief beschikken over aanvragen schuldregeling in de kader van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening,

Klantmanager

 

Toekennen van saneringskredieten tot en met

€ 12.500,--

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager, Medewerker Dienstverlening, Administratief medewerker

 

Besluiten op het al dan niet toelaten tot budget- beheer

Idem

Idem

 

Het afwijzen van aanvragen consumptief krediet

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening,

Administratief medewerker

 

Het toekennen van consumptieve kredieten tot en met

€ 12.500,--

Idem

Idem

 

Het treffen van alle betalingsregelingen ten aanzien van lopende consumptieve kredieten en saneringskredieten

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager,

Administratief medewerker, Medewerker Dienstverlening

 

Het uit handen geven van de invordering van consumptieve kredieten en saneringskredieten

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Administratief mede- werker

 

Het doen van een verzoek om schuldsanering als bedoeld in artikel 285, lid 1, onder e, van de Faillissementswet

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schulhulpverlening, Klantmanager 

 

Het aangaan van rekening-courant-overeenkom- sten met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) in het kader van de uitvoering van de Wet schuldsanering natuurlijke personen

Idem

Ketenmanager Participatie

 

Gevraagde herziening Kredietbank aanvragen

Idem

Ketenmanager

 Participatie

 Teamleider

 Schuldhulpverlening

 

Het toekennen van sanerings- en consumptieve kredieten vanaf € 12.500,-- tot en met

€ 25.000,--

Idem

Idem

 

Het toekennen van kredieten boven € 25.000,--

Idem

Ketenmanager Participatie

 

Het afschrijven van oninbare sanerings- en consumptieve kredieten tot en met € 25.000,--

Idem

 Ketenmanager

 Participatie

 Teamleider

 Schuldhulpverlening

 

Het afschrijven van oninbare sanerings- en consumptieve kredieten boven € 25.000,--

Idem

 Ketenmanager

 Participatie

 

 

 

 

 

Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

 

 

 

Toelating, afwijzing en stopzetting van schuldhulpverleningstrajecten

B&W

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schulhulpverlening, Klantmanager, Medewerker Dienstverlening, Administratief medewerker

 

 

Het uitvoeren van het plan voor integrale Schuldhulpverlening (artikel 3, lid 1)

Idem

Idem

 

Het weigeren van schuldhulpverlening in geval een persoon al eerder gebruik heeft gemaakt van de schuldhulpverlening (artikel 3, lid 2)

Idem

Idem

 

Het weigeren van schuldhulpverlening in geval een persoon fraude heeft gepleegd die financiële benadeling van een bestuursorgaan tot gevolg heeft en die persoon in verband daarmee onherroepelijk strafrechtelijk is veroordeeld of onherroepelijk een bestuurlijke sanctie is opgelegd (artikel 3, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in geval een ingezetene zonder adres aanwijzen van artikel 40 van de Participatiewet voor verlening van bijstand (postadres) (artikel 3, lid 5)

Idem

Idem

 

Het binnen vier weken houden van een eerste gesprek in verband met een hulpvraag voor schuldhulpverlening in verband met het vaststel- len van de hulpvraag (artikel 4, lid 1)

Idem

Idem

 

Het binnen drie dagen houden van een eerste gesprek in verband met een bedreigende situatie (artikel 4, lid 2)

Idem

Idem

 

Het inzicht geven aan verzoeker van het aantal weken tussen eerste gesprek en het te bereiken resultaat (artikel 4, lid 3)

Idem

Idem

 

Het verzoeken aan de rechtbank van een afkoelingsperiode (artikel 5, lid 1)

Idem

Idem

 

Het toepassen van regelgeving zoals bepaald in de AMVB zoals bedoeld in artikel 5, lid 1, van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (artikel 5, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het verzoeken om mededelingen van feiten en omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de schuldhulpverlening of de uitvoering van deze wet (artikel 6)

Idem

Idem

 

Het vragen van medewerking die nodig is voor uitvoering van deze wet (artikel 7, lid 1)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van de identiteit van verzoeker aan de hand van regelgeving in de wet op de identificatieplicht (artikel 7, lid 2)

Idem

Idem

 

Het vragen van inzage van een document op grond van de wet op de identificatieplicht voor zover redelijkerwijs nodig is voor de uitvoering van deze wet (artikel 7, lid 3)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van gegevens aan bestuursor- ganen en instanties die voortvloeien uit de uitvoering van deze wet voor zover deze organen en instanties deze gegevens behoeven ter uitvoering van hun taak en dienstverlening (artikel 8, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van gegevens en inlichtingen aan de minister (artikel 9, lid 1)

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager

 

Het vertegenwoordigen van het college bij bezwaren en beroepsprocedures in verband met de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en/of de Beleidsregels schuldhulpverlening Breda

Idem

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schuldhulpverlening, Klantmanager, Medewerker Dienstverlening, Administratief medewerker

 

 

 

 

 

Beleidsregels schuldhulpverlening Breda

 

 

 

Het beslissen op een verzoek om schuldhulpver- lening (artikel 3, lid 1)

B en W

Ketenmanager Participatie, Teamleider Schulhulpverlening, Klantmanager

 

Het verzoeken om alle informatie die van invloed kunnen zijn op het schuldhulpverleningstraject zowel bij de aanvraag als tijdens het schuldhulp- verleningstraject (artikel 4, lid 1)

Idem

Idem

 

Het weigeren of beëindigen van schuldhulpverle- ning op grond van artikel 4, lid 1 en lid 2 van deze beleidsregel (artikel 5)

Idem

Idem

 

Het beëindigen van schuldhulpverlening op grond van artikel 6 van deze beleidsregel

Idem

Idem

 

Het besluiten op een hernieuwde aanvraag voor schuldhulpverlening (artikel 7a en b)

Idem

Idem

 

Het afwijken van bepalingen in deze regeling (hardheidsclausule) (artikel 8, lid 1)

Idem

Idem

 

Het beslissen op gevallen waarin deze regeling niet voorziet (artikel 8, lid 2)

Idem

Idem

 

Het vertegenwoordigen van het college bij bezwaren en beroepsprocedures in verband met de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en/of de Beleidsregels schuldhulpverlening Breda

Idem

Idem

 

 

 

 

 

 Keten Jeugd

 

 

 

 

 

 

 

 Leerplichtwet 1969

 

 

 

 Het besluiten omtrent een verzoek om vervan-

 gende leerplicht (artikel 3a, leden 1, 3, 4 en 5)

B&W

Leerplichtambtenaar

 

 Het besluiten omtrent verzoek om vervangende

 leerplicht laatste schooljaar (artikel 3b, leden 1,

 3 en 4)

Idem

Idem

 

 Het verlenen van vrijstelling vanwege bijzondere

 omstandigheden (artikel 15)

Idem

Idem

 

 Het controleren van absoluut schoolverzuim 

 (artikel 19)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Afdeling Wonen & Samenleven

 

 

 

 

 

 

 

Steunpunt huiselijk geweld

 

 

 

Verlenen en vaststellen subsidie voor Veilig Thuis West-Brabant

B&W*

Afdelingshoofd Wonen & Samenleven,

Ketenmanager Maatschappelijke Ondersteuning

* Mede namens 17 regio gemeenten

 

 

 

 

Tijdelijke stimuleringsmaatregelen Wonen

 

 

 

Ondertekening brieven in verband met toepas- sing van deze regelingen in Breda.

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein,

Opgavemanager Wonen

 

 

 

 

 

Uitvoering subsidierichtlijnen gebaseerd op het Besluit Woninggebonden subsidies

 

 

 

Uitvoering van de nazorgfase: controle eigen- dom / bewoning (besluiten tot uitbetaling +

intrekkingen), inkomenstoets (besluiten vaststel- len geldelijke steun: betalingen + intrekkingen), verzoek verhoging hoofdsom (idem) en renteher- ziening (idem)

B&W

Afdelingshoofd Wonen & Samenleven,

Opgavemanager Wonen

 

 

 

 

 

Leegstandwet

 

 

 

Het beslissen op een aanvraag om een vergun- ning voor de tijdelijke verhuur van leeggekomen woningen (artikel 15)

B&W

Afdelingshoofd Wonen & Samenleven,

Opgavemanager Wonen

 

 

 

 

 

Verordening VROM Starterslening Breda 2009

Het nemen van een besluit en het uitvoering geven aan dat besluit als bedoeld in artikel 4, leden 1 en 2

B&W

Afdelingshoofd Wonen & Samenleven,

Opgavemanager Wonen

Met inachtneming van de criteria als opgeno- men in de verordening.

 

 

 

 

Afdeling Economie, Cultuur en Onderwijs

 

 

 

 

Verordening leerlingenvervoer 2008

 

 

 

Het besluiten tot toekenning van een vervoers- voorziening (artikel 2, artikel 5, leden 4 en 5).

B&W

Afdelingshoofd Economie, Cultuur en Onderwijs, Opgavemanager Onderwijs

 

Het besluiten inzake vergoedingen (artikel 4, artikel 5, lid 3, artikel 6, leden 2 en 3, artikel 10, artikel 11, artikel 12, lid 1, artikel 13, artikel 14, artikel 15, artikel 16, artikel 17, lid 1, artikel 18, artikel 19, lid 1, artikel 20, lid 1, artikel 20a, artikel 22, artikel 25, lid 1, artikel 26 en artikel 27)

Idem

Idem

 

Het besluit tot terugvordering en verrekening (artikel 6, lid 4)

Idem

Idem

 

Het bepalen welke school geldt als dichtstbijzijn- de (artikel 9, sub c)

Idem

Idem

 

Het besluiten in gevallen waarin de verordening niet voorziet (artikel 28)

Idem

Idem

 

Afwijking van bepalingen in de verordening in bijzondere gevallen (artikel 29)

Idem

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 

 

 

 

 

Overeenkomsten Wet educatie en beroepsonderwijs

Het nemen van besluiten tot het realiseren van inkoop op het terrein van de Wet educatie en beroepsonderwijs

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 

 

 

 

 

(Voormalig) Programma regio / Breda +

 

 

 

Beslissen op aanvragen om subsidie voor internationale samenwerking.

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein

 

 

 

 

 

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

 

 

Mandaat geldt uitsluitend voor de schoolbesturen po, wec en vo waarmee géén overeenkomst doordecentralisatie onderwijshuisvesting is gesloten

Het niet in behandeling nemen van aanvragen (artikel 6, lid 2, artikel 7, lid 3 en 4, artikel 25, lid 4 en artikel 39a lid 2)

B&W

Afdelingshoofd Economie, Cultuur en Onderwijs,

Opgavemanager Onderwijs

 

Het vaststellen van formulieren (artikel 5, lid 1, artikel 6, lid 1 en artikel 7, lid 2, sub e )

Idem

Idem

 

Het vragen van advies aan de Onderwijsraad (artikel 10, lid 7)

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten inzake bouwplannen en bekostiging (artikel 16, artikel 17 en artikel 18, lid 3)

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten inzake het vorderen van gebouwen en terreinen (artikel 29, artikel 31, lid 1 en 4, artikel 32, lid 1 t/m 4, artikel 34 en artikel 35

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten tot het (niet) verlenen van toestemming tot verhuur

Idem

Idem

 

Het vaststellen van huurtarieven c.q. te betalen huurvergoeding op basis van een doorbereke- ning van de beleidsregel medegebruik en verhuur gemeentelijke integrale kosten, inclusief de kapitaalslasten en veiligheidsaspecten (artikel 36)

Idem

Idem

Uitwerking bijlage IX

Het verrichten van handelingen inzake de beëindiging van het gebruik van een gebouw of terrein (artikel 37)

Idem

Idem

 

Gebruik gymnastiekruimte voor bao en (v)so (artikel 38, lid 3 t/m lid 8)

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten in gevallen waarin de verordening niet voorziet (artikel 40)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Wet op het Primair Onderwijs (WPO)

 

 

 

Het in eigendom overdragen van gebouw en terrein aan bevoegd gezag (artikel 103, lid 2)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 

 

 

 

 

 

Wet op de Expertisecentra (WEC)

 

 

 

Het in eigendom overdragen van gebouw en terrein aan bevoegd gezag (artikel 101, lid 2)

B&W

Directeur Sociaal Economisch Domein, Opgavemanager Onderwijs

 

 

 

 

 

Wet op de bedrijveninvesteringszones

 

 

 

Het organiseren en uitvoeren van de draagvlakmeting

B&W

Afdelingshoofd Economie, Cultuur en Onderwijs

 

 

Bijlage 3: SCHEMA C

Behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017” 

 

 

Toelichting

 

Het betreft in deze de mandaat-, volmacht- en machtigingbesluiten, waarin bevoegdheden worden overgedragen aan organisaties en functies die niet als zodanig deel uitmaken van de gemeentelijke, ambtelijke organisatie Voor zover van belang zijn de algemene bepalingen uit hetAlgemeen Mandaatbesluit Breda 2017 onverkort op onderstaande bepalingen van kracht.

 

Bevoegdheid/grondslag

Mandans

Mandataris

Specifiek e bepalingen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Convenant Stimulering Schone Vrachtauto’s en Milieuzonering

Het verlenen van diverse landelijke ontheffingen Milieuzonering (bijzonder mandaatbesluit juncto artikel 149, lid 1, sub d Wegenverkeerswet 1994)

B&W

Rijksdienst voor Ondernemend Neder- land

 

 

 

 

 

GGD

 

 

 

W et op de lijkbezorging

 

 

 

Het benoemen van gemeentelijke lijkschouwers (artikel 4)

B&W

Directeur GGD West-Brabant

Jaarlijkse opgave van benoemingen Instemming met verleende mandaat

 

 

 

 

Funding Subsidiemanagement BV

 

 

 

Startersbeurs

 

 

 

Het aangaan van een dienstverleningsovereen- komst met een leerbedrijf ten behoeve van de startersbeurs voor een bedrag van € 1.805,76

 B&W

Funding Subsidiema- nagement BV

 

 

 

 

 

ANWB

 

 

 

W egenverkeerswet 1994

 

 

 

Het in ontvangst nemen van en het beslissen op aanvragen tot de afgifte van internationale rijbewijzen aan ingezetenen van de gemeente Breda (artikel 117)

Burgemeester

Hoofddirectie van de ANWB

 

 

 

 

 

Politie

 

 

 

W egenverkeerswet 1994

 

 

 

Het toepassen van de bevoegdheid van be- stuursdwang tot het overbrengen en in bewaring stellen van een op een weg staand voertuig, alsmede van het voeren van overleg met de officier van Justitie over deze bevoegdheid (artikel 170, lid 1 en lid 3)

B&W

De korpschef van de politieregio Midden- en West-Brabant en de door hem aangewezen medewerkers

 

 

 

 

 

Algemene wet bestuursrecht

 

 

 

Het uitreiken van een bestuursdwangaanschrij- ving op grond van artikel 170 van de Wegenver- keerswet 1994 (artikel 5:24, lid 1 en lid 2)

B&W

De korpschef van de politieregio Midden-

en West-Brabant en de door hem aangewe- zen medewerkers

 

Het toepassen van de bevoegdheid om op grond van artikel 5:29 van de Algemene wet bestuursrecht een proces-verbaal (zoals aangegeven in artikel 5 van het Besluit wegslepen van voertuigen) op te stellen

Idem

Idem

 

Het innen van de kosten die verbonden zijn aan de toepassing van de in artikel 170 van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde bestuursdwang (artikel 5.29, lid 4, eerste volzin)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014

Het aanwijzen van toezichthouders. Enkel voor het toezicht op bedrijven (seksinrichtingen, prostitutiebedrijven en escortbureaus zoals bedoeld in het “Rode licht uit de schemer”. Tevens het intrekken en wijzigen van deze besluiten (artikel 6.2)

Burgemeester/B&W

Chef van de politie eenheid Zeeland- West-Brabant

Geldt slechts voor politieambtenaren welke werkzaam zijn voor de politie eenheid Zeeland-West-Brabant (zie B&W omslag 22020). Aangewezen toezichthouders dienen onverwijld te rapporteren over de werkzaamheden die zij als toezichthouder hebben uitgevoerd

Het afgeven van legitimatiebewijzen als bedoeld in artikel 5:12 van de Algemene wet bestuurs- recht, aan de aangewezen toezichthouders

Idem

Idem

 

Het opleggen van het voornemen tot het geven van een stadionomgevingsverbod (artikel 2:50 van de APV Breda 2014, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels Stadionomgevingsverboden Breda 2015)

Burgemeester

Navolgende agenten van de politie Zeeland-West-Brabant, district De Baronie, team Weerijs:

  • -

    mw. M.I. Vennema, inspecteur van politie;

  • -

    dhr. P.C.J.G. van der Horst, brigadier van politie;

  • -

    dhr. B. van der Moezel, inspecteur van politie;

  • -

    dhr. J.A.S. Kanters, brigadier van politie

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit stadionomgevingsver-boden Breda 2015, Gemeenteblad nummer 4234

Het opleggen van een bestuurlijke waarschuwing tot het geven van een gebiedsverbod voor de duur van 12 uur aan de ordeverstoorders in het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.65 van de APV Breda 2014, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

Basis politiefunctionarissen en surveillanten van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant, voor zover werkzaam binnen de gemeente Breda

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2017

Het opleggen van het voornemen tot een gebiedsverbod voor het gebied “Uitgaanscentrum” en het “VAST” gebied (artikel 2.65 van de APV Breda 2014, artikel 10:11 van de Awb en de beleidsregels gebiedsverboden Breda 2017)

Burgemeester

Basis politiefunctionarissen en surveillanten van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant, district De Baronie, voor zover werkzaam binnen de gemeente Breda

Conform de instructies als genoemd in het Mandaatbesluit gebiedsverboden Breda 2017

 

 

 

 

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

W et vervoer gevaarlijke stoffen

 

 

 

Het beslissen op aanvragen om een ontheffing voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen (artikel 22, lid 1)

B&W

Bestuur veiligheids-regio MWBr

Advies politie

 

 

 

 

 

Brandbeveiligingsverordening 2009

 

 

 

Het beslissen op een aanvraag om een ge- bruiksvergunning (artikel 2 en artikel 3)

B&W

Bestuur veiligheids- regio MWBr

 

Het niet van toepassing verklaren van het verbod om een verwarmingstoestel voor het stoken van vaste of vloeibare brandstof of gas te gebruiken (artikel 2.2.1, lid 6)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om een onthef- fing voor roken of het hebben van vuur (artikel 2.3.5, lid 2)

Idem

Idem

 

Het versturen van voorschriften over het voorkomen van brand en het beperken van de gevolgen van brand, aan de eigenaar van een naaldhoutbos, een heideveld een veen of een ander terrein dat met brandbare gewassen is begroeid (artikel 7)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

W et Explosieven voor civiel gebruik

 

 

 

Het beslissen op aanvragen om een vergunning voor de overbrenging van explosieven (artikel 10)

B&W

Bestuur veiligheids- regio MWBr

 

 

 

 

 

Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB)

1.

Het college verleent aan de directeur en haar directieleden van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant de bevoegdheid tot het nemen van alle besluiten die voortvloeien uit de opdracht aan de Omgevingsdienst, zoals vastgelegd in de artikelen 3, 4 en 5 van de gemeenschappelijkeregeling Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, de dienstverleningovereenkomst, d.d. 3 mei 2013 en de bij deze overeenkomst behorende uitvoeringsprogramma.

2.

De bevoegdheid, bedoeld in lid 1, ziet tevens op de ondertekening van namens het college van burgemeester en wethouders genomen besluiten.

3.

De bevoegdheid, bedoeld in lid 1, omvat tevens een machtiging om handelingen te verrichten die noch een besluit noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn.

4.

De bevoegdheid, bedoeld in lid 1, ziet niet op:

 

a. de bevoegdheid tot het beslissen op bezwaarschriften, bedoeld in artikel 6:4 Algemene wet bestuursrecht;

 

b. besluiten die leiden tot vaststelling of wijziging van gemeentelijk beleidskader of beleidsregels als bedoeld in artikel 1:3, lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

c. besluiten tot het aangaan van convenanten;

 

d. besluiten tot het al dan niet honoreren van schadeclaims van derden of het afkopen van mogelijke geschillen, met uitzondering van schadeclaims die vallen onder de werking van een vastgestelde publiekrechtelijke regeling;

 

e. besluiten tot het voeren van rechtsgedingen en van bezwaar- en beroepsprocedures;

 

f. besluiten tot het verlenen van een meervoudige vergunning bouw en/of ruimtelijke ontwikkeling met een onderdeel milieu op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

 

g. besluiten tot weigering of intrekken van een vergunning of ontheffing, tenzij de toepasselijke regeling geen ruimte laat voor een andere beslissingof de intrekking geschiedt op verzoek van belanghebbende;

 

h. besluiten tot het opleggen of effectueren van een last onder bestuursdwang indien de last betrekking heeft op gehele of gedeeltelijke sluiting van een inrichting in de zin van artikel 1.1, lid 1 van de Wet milieubeheer;

 

i. besluiten waarbij de toepassing wordt gegeven aan artikel 3 van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door openbaar bestuur.

5.

De directeur van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, dan wel degene aan wie ondermandaat is verleend, stelt te allen tijde het college uiterlijk twee weken voordat een besluit moet worden verzonden in kennis van een voorgenomen besluit.

6.

Het college van burgemeester en wethouders kan naar aanleiding van de in lid 5 genoemde kennisgeving ten aanzien van een voorgenomen besluit, bepalen dat van het bij of krachtens dit mandaatbesluit verleende bevoegd- heid geen gebruik mag worden gemaakt.

  

Bevoegdheid / grondslag

Mandans

Mandataris

Specifiek e bepalingen

Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2014 (APV)

Het beslissen op een aanvraag voor een ontheffing geluidhinder (artikel 4.1.2)

B&W

Directeur OMWB

 

 Handhaven geluid incidentele en collectieve

 festiviteiten binnen een inrichting in de zin van de

 Wet milieubeheer, voor zover aangewezen in de

 APV (artikel 2.21 Wet milieubeheer)

 Idem

 Idem

 

 

 

 

 

De Wet geurhinder en veehouderij

 

 

 

Het betrekken van de geurhinder bij het oprich- ten of veranderen van een veehouderij (artikel 2)

B&W

Directeur OMWB

 

Het voeren van overleg met een naburige gemeente bij grensoverschrijdende situaties (artikel 9)

Idem

Idem

 

 

Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer

Verzoek tot het indienen van de resultaten van een onderzoek naar de kwaliteit van de bodem (artikel 5.5)

B&W

Directeur OMWB

 

Verzoek voor zover de gegevens nodig zijn ter beoordeling van de aanvraag om nadere gegevens (artikel 5.6)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen en openbaar kennis geven van een melding als bedoeld in artikel 8.19, lid 2, onder c (artikel 6.1)

Idem

Idem

 

Het adviseren naar aanleiding van een ver- gunningaanvraag en/of ontwerpbeschikking (artikel 7.2, lid 2, sub a, b en c en artikel 7.3, lid 2, sub a, b en c)

Idem

Idem

 

Het toezenden van een risicoanalyse aan bestuursorganen (artikel 8.1)

Idem

Idem

 

Het toezenden van een rapport inzake de externe veiligheid aan bestuursorganen (artikel 8.2)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

 

 

 

Het in ontvangst nemen en openbaar kennisge- ven van een melding (artikel 4)

B&W

Directeur OMWB

 

 

Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen Milieubeheer (Bevi)

In acht nemen, dan wel rekening houden met de diverse grenswaarden, vastgestelde afstanden en richtwaarden bij een Wm-vergunning en het zorgdragen voor het voldoen aan de veiligheids- contour (artikel 4, artikel 5, artikel 9 en artikel 10)

B&W

Directeur OMWB

 

Motivering van veiligheidscontouren, groepsrisi- co’s, dichtheden, grenswaarden en richtwaarden bij het afgeven dan wel aanhouden of afwijzen van een Wm-vergunning danwel een vrijstelling van het bestemmingsplan of het afgeven van een bouwvergunning

Idem

Idem

 

Het voeren van overleg bij grondgebied over- schrijdende situaties en met de Regionale Brandweer (artikel 12).

Idem

Idem

 

Het zorgdragen voor sanering of alsnog voldoen bij overschrijding van het plaatsgebonden risico of ministeriele regeling (artikel 17, artikel 18 en artikel 20)

Idem

Idem

 

Het vaststellen van een uitvoeringsprogramma (artikel 19)

Idem

Idem

 

 

Wet bodembescherming

Het verzoeken om degene die op of in de bodem handelingen heeft verricht die de bodem hebben verontreinigd c.q. dreigen te verontreinigen, deze verontreiniging te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken (artikel 13 )

B&W

Directeur OMWB

 

Kennisnemen van de melding bij overtreding zorgplicht (artikel 27, lid 1 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het geven van aanwijzingen als bedoeld in artikel 27, lid 1 (artikel 27, lid 2)

Idem

Idem

 

Kennisnemen van de melding van het voorne- men tot sanering (artikel 28, lid 1)

Idem

Idem

 

Het kennisgeven van de melding op grond van artikel 28, lid 1, in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan–huisbladen (artikel 28, lid 5)

Idem

Idem

 

Het beschikken of er sprake is van een geval van ernstige verontreiniging (artikel 29)

Idem

Idem

 

Het nemen van maatregelen in geval van een ongewoon voorval (artikel 30)

Idem

Idem

 

Het vragen om advies aan de Inspecteur inzake ongewoon voorval ex artikel 30 (artikel 32, lid 1)

Idem

Idem

 

Gelegenheid geven aan betrokkenen de verontreiniging of de aantasting en de directe gevolgen daarvan te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken (artikel 32, lid 2)

Idem

Idem

 

Het geven van aanwijzingen over de wijze waarop door betrokkenen invulling wordt gegeven aan artikel 32, lid 2 (artikel 32, lid 2)

Idem

Idem

 

Het bepalen van de termijn in de beschikking ex artikel 30 en het verlengen van de werkingsduur van de beschikking ex artikel 30 (artikel 32, lid 3)

Idem

Idem

 

Het verzoeken aan de Commissaris tot het nemen van maatregelen ex artikel 30 (artikel 33, lid 1)

Idem

Idem

 

Het mededelen van de beslissing op verzoek ex artikel 33, lid 1 aan de Inspecteur (artikel 33, lid 2)

Idem

Idem

 

Bekendmaking beschikking ex artikel 30 of ex artikel 31 aan de provinciale milieucommissie, bedoeld in artikel 2.41 Wet milieubeheer (artikel 34)

Idem

Idem

 

Het beslissen omtrent de spoedeisendheid van de bodemverontreiniging (artikel 37, lid 1 juncto artikel 29, lid 1) inclusief correspondentie daaromtrent

Idem

Idem

 

Het bepalen van het uiterste tijdstip van saneren (artikel 37, lid 2)

Idem

Idem

 

Het bij beschikking ex artikel 37, lid 1 aangeven welke tijdelijke beveiligingsmaatregelen moeten worden getroffen voorafgaand aan de sanering (artikel 37, lid 3)

Idem

Idem

 

Het aangeven welke maatregelen moeten worden genomen, de wijze van verslaglegging en het bepalen van gebruiksbeperkingen

(artikel 37, lid 4) en de wijze van verslaglegging over de uitvoering hiervan

Idem

Idem

 

Het aangeven welke wijziging van het gebruik van de bodem dient te worden gemeld (artikel 37, lid 5)

Idem

Idem

 

Het anders vaststellen van de risico’s, van het tijdstip van saneren of van het indienen van het saneringsplan (artikel 37, lid 6)

Idem

Idem

 

Het bepalen dat een sanering gefaseerd wordt uitgevoerd (artikel 38, lid 3)

Idem

Idem

 

Het geven van aanwijzingen omtrent verdere uitvoering van de sanering die een wijziging inhouden van onderdelen van het saneringsplan waarmee reeds is ingestemd (artikel 38, lid 4)

Idem

Idem

 

Het instemmen met het saneringsplan en het eventueel verbinden van voorschriften daaraan (artikel 39, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verdagen van de beslissingstermijn met ten hoogste vijftien weken (artikel 39, lid 2)

Idem

Idem

 

Het beslissen dat de in artikel 39, lid 1 bedoelde stukken nog niet bij de melding als bedoeld in artikel 28 behoeven te worden ingediend (artikel 39, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van de wijzigingen van het saneringsplan (artikel 39, lid 4)

Idem

Idem

 

Het kennisgeven van de wijzigingen van het saneringsplan in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39, lid 4)

Idem

Idem

 

Het geven van aanwijzingen omtrent de verdere uitvoering van de sanering na wijziging (artikel 39, lid 5)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van de melding ex artikel 39b, lid 1, juncto artikel 28 (artikel 39b, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een schriftelijk verslag van degene die de bodem heeft gesa- neerd (artikel 39b, lid 6)

Idem

Idem

 

Instemmen met het verslag van de sanering artikel 39b, lid 6)

Idem

Idem

 

Het kennisgeven van de melding ex artikel 39b, lid 1, juncto artikel 28 in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39b, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van het saneringsver- slag (artikel 39c, lid 1)

Idem

Idem

 

Het instemmen met het saneringsverslag (artikel 39c, lid 2)

Idem

Idem

 

Het kennisgeven van de instemming met het saneringsverslag in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39c, lid 2)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van het nazorgplan (artikel 39d, lid 1)

Idem

Idem

 

Het beschikken op het nazorgplan en het verbin- den van voorwaarden hieraan (artikel 39d, lid 3)

Idem

Idem

 

Het kennisgeven van de instemming met het nazorgplan in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen (artikel 39d, lid 3)

Idem

Idem

 

Het aangeven welke wijziging van het gebruik van de bodem dient te worden gemeld (artikel 39d, lid 4)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een melding van wijzigingen in het gebruik van de bodem (artikel 39d, lid 4)

Idem

Idem

 

Het bepalen dat naar aanleiding van de melding ex artikel 39d, lid 4 een aanvullende sanering moet plaatsvinden (artikel 39d, lid 4)

Idem

Idem

 

Het opleggen van voorschriften omtrent het stellen van financiële zekerheid voor het treffen van maatregelen ter uitvoering van het sane- ringsplan onderscheidenlijk van maatregelen als bedoeld in artikel 39d, lid 1 (artikel 39f, lid 1)

Idem

Idem

 

Het toestaan dat onder de voorwaarden als genoemd in artikel 40, wordt volstaan met het verstrekken van de resultaten van een gedeelte- lijk nader onderzoek en een gedeeltelijk sane- ringsplan (artikel 40, lid 1)

Idem

Idem

 

Het instemmen met de in artikel 40, lid 1 genoemde stukken (artikel 40, lid 2)

Idem

Idem

 

Het op de hoogte stellen van degene op wiens grondgebied zich gevallen als bedoeld in artikel 41 voordoen (artikel 41)

Idem

Idem

 

Het bepalen dat met de sanering van meerdere gevallen tezelfdertijd wordt begonnen (artikel 42)

Idem

Idem

 

Het geven van een bevel tot nader onderzoek of tijdelijke beveiligingsmaatregelen (artikel 43, lid 1 en lid 2)

Idem

Idem

 

Het geven van een bevel tot nader onderzoek dan wel saneringsonderzoek c.q. sanering, waaronder begrepen het treffen van tijdelijke beveiligingsmaatregelen of het opstellen van een saneringsplan (artikel 43, lid 3, 4 en 5)

Idem

Idem

 

Het mededelen aan de melder ex artikel 28 van de overweging tot een bevel op grond van artikel 43 over te gaan (artikel 45, lid 1)

Idem

Idem

 

Het geven van gelegenheid aan de Inspecteur tot het geven van advies inzake het overgaan tot het opleggen van een bevel op grond van artikel 43 (artikel 45, lid 2)

Idem

Idem

 

Het geven van gelegenheid aan de betrokkenen om binnen een in overleg te stellen termijn nader onderzoek of saneringsonderzoek te verrichten, de bodem te saneren, tijdelijke beveiligingsmaat- regelen te treffen, een saneringsplan op te stellen of maatregelen te treffen die zijn aange- geven overeenkomstig artikel 37, lid 4 (artikel 45, lid 3)

Idem

Idem

 

Het geven van aanwijzingen met betrekking tot de wijze waarop betrokkenen de onderzoeken etc. zoals in artikel 45, lid 3 genoemd uitvoeren (artikel 45, lid 4)

Idem

Idem

 

Het betrekken van een ander bevoegd gezag bij een overleg ex artikel 45, lid 3 indien zij eveneens bevel willen geven aan betrokkene (artikel 45, lid 5)

Idem

Idem

 

Voordat het bevel op grond van artikel 43 wordt gegeven, het voeren van overleg met degene op wiens grondgebied het onderzoeksgeval of geval van ernstige bodemverontreiniging zich voor- doet, indien het verontreinigingsgeval of onder- zoeksgeval zich niet op het grondgebied bevindt van degene aan wie het bevel wordt gegeven (artikel 45, lid 6)

Idem

Idem

 

Het overeenkomen van een bedrag in de saneringskosten (artikel 46, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het mededelen aan de Inspecteur van een beschikking krachtens artikel 43 (artikel 47, lid 1)

Idem

Idem

 

Het mededelen van een beschikking krachtens artikel 45, lid 6 aan degene op wiens grondgebied dat onderzoeksgeval of geval van ernstige verontreiniging zich voordoet (artikel 47, lid 2)

Idem

Idem

 

Het uitvoeren van het oriënterend onderzoek en nader onderzoek alsmede met het saneringson- derzoek en de sanering van ernstige verontreini- ging voor zover daarin niet is voorzien op de wijze bedoeld in de artikel 27, artikel 28, artikel 43 t/m artikel 47 of artikel 72 (artikel 48)

Idem

Idem

 

Het nemen van maatregelen als bedoeld in artikel 30, lid 2, 3 en 4 om een nader onderzoek, saneringsonderzoek, sanering of de uitvoering van maatregelen, bedoeld in artikel 39e, lid 2 mogelijk te maken (artikel 49, lid 1)

Idem

Idem

 

Het nemen van een maatregel als bedoeld in artikel 30, lid 3 sub a ten behoeve van het verrichten van oriënterend onderzoek met betrekking tot degene op wiens grondgebied dat onderzoek moet geschieden (artikel 49, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verzoeken aan de Minister van Volkshuis- vesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer om eigendom of gebruik onroerende zaken dan wel beperkte rechten te vorderen (artikel 50, lid 1

Idem

Idem

 

Het trachten het in lid 1 genoemde bij minnelijke schikking te verkrijgen (artikel 50, lid 2)

Idem

Idem

 

Bij het verzoek krachtens artikel 50, lid 1 verslag doen van het in artikel 50, lid 2 gevoerde overleg (artikel 50, lid 2)

Idem

Idem

 

Een beschikking als bedoeld in artikel 29, lid 1, juncto artikel 37, lid 1, artikel 39b juncto artikel 14 van het Besluit uniforme saneringen, artikel 39c, lid 2, en artikel 39d, lid 3, en een bevel als bedoeld in de artikelen 30, 43 en 49, vermelden, onder verwijzing naar een bijgevoegde kadastra- le kaart, de kadastrale aanduiding van de onroerende zaak of zaken ten aanzien waarvan uit de beschikking of het bevel een publiekrech- telijke beperking als bedoeld in artikel 1, onderdeel a, van de Wet kenbaarheid publiek- rechtelijke beperkingen onroerende zaken voortvloeit, dan wel ten aanzien waarvan bij de beschikking of het bevel zodanige beperking wordt gewijzigd of komt te vervallen (artikel 55, lid 1 en 2)

Idem

Idem

 

Instemmen in geval van eigendom- of erfpachto- verdracht met het stellen van financiële zeker- heid door een opvolgend eigenaar of erfpachter (artikel 55b, lid 3).

Idem

Idem

 

Het toezenden van gegevens aan de Minister ten behoeve van het verslag als bedoeld in artikel 87a, lid 1 (artikel 87a, lid 2)

Idem

Idem

 

Het inwinnen van inlichtingen en gegevens bij de Rijksbelastingdienst (artikel 92b)

Idem

Idem

 

Het zorgdragen voor de bestuursrechtelijke handhaving (artikel 95, lid 2)

Idem

Idem

 

Het zorgdragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van artikel (artikel 95, lid 3)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit uniforme saneringen

 

Het in ontvangst nemen van de melding conform artikel 39b, lid 3, van de Wet bodembescherming (artikel 6)

B&W

Directeur OMWB

 

Het verlengen van de termijn van de aanvang van de sanering met twaalf maanden (artikel 8, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van de melding omtrent de aanvang van de saneringswerkzaamheden (artikel 8, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van wijzigingen ten opzicht van de gegevens die verstrekt zijn bij de melding (artikel 10, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van de melding van de beëindiging van de sanering (artikel 11, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van het saneringsver- slag

Idem

Idem

 

Het instemmen met het saneringsverslag (artikel 14, lid 1)

Idem

Idem

 

 

 

Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming

 

Het doen van een verzoek om de gegevens betreffende de gemiddelde hoogste grondwater- stand (artikel 14, lid 1, sub c)

B&W

Directeur OMWB

 

Het stellen van nadere eisen t.a.v. het aanbren- gen, het onderhoud en de controle van een isolerende afdichting als bedoeld in artikel 14, lid 1, sub d en sub e (artikel 15)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit bodemkwaliteit

 

Zorgdragen van de naleving van de verplichtin- gen als genoemd in artikel 4, lid 3

B&W

Directeur OMWB

 

 

 

 

 

Lozingenbesluit bodembescherming

 

Het bepalen dat in afwijking van het bepaalde in artikel 4, lid 1, sub d, wordt uitgegaan van de hoeveelheid geloosd water (artikel 4, lid 2)

B&W

Directeur OMWB

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een beperkte lozing van huishoudelijk afvalwater in de bodem (artikel 5, lid 3)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een omvangrijke lozing van huishoudelijk afvalwater in de bodem en het verbinden van voorschriften hieraan (artikel 14, lid 2 en lid 4, en artikel 21, lid 3)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een voornemen tot wijziging van een gebezigde lozingswijze (artikel 22, lid 1)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een lozing van koelwater in de bodem (artikel 24, lid 2)

Idem

Idem

 

Het beslissen op een aanvraag om ontheffing voor een lozing van overige vloeistoffen in de bodem (artikel 25, lid 2)

Idem

Idem

 

Het verbinden van voorschriften aan een ontheffing (artikel 26, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een verzoek tot het opleggen van een gedoogplicht ex artikel 70 van de Wet bodembescherming (artikel 27, lid 1 en lid 3)

Idem

Idem

 

Het in de gelegenheid stellen om advies uit te brengen naar aanleiding van een voornemen tot ontheffing (artikel 28, lid 1en lid 2)

Idem

Idem

 

Het stellen van nadere eisen (artikel 30, lid 1)

Idem

Idem

 

Het in ontvangst nemen van een kennisgeving (artikel 34, lid 1, sub b)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit VERBOND

 

 

 

Het geven van een aanwijzing om een vooron- derzoek en een verkennend onderzoek uit te voeren (artikel 4)

B&W

Directeur OMWB

 

Het opleggen van een verplichting als bedoeld in artikel 70 van de Wet bodembescherming (artikel 6)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Besluit risico’s zware ongevallen

 

 

 

Toezenden van een exemplaar van de kennisge- ving als bedoeld in artikel 6, lid 2 aan genoemde bestuursorganen

B&W

Directeur OMWB

 

Verzoeken om een veiligheidsrapport (artikel 14, lid 2)

Idem

Idem

 

Tekenen van datum van ontvangst (artikel 15, lid 1)

Idem

Idem

 

Toezenden van bewijs van ontvangst (artikel 15, lid 2)

Idem

Idem

 

Toezenden van veiligheidsrapport (artikel 15, lid 3)

Idem

Idem

 

Het bevoegd gezag Wvo in de gelegenheid stellen te adviseren omtrent het veiligheidsrap- port (artikel 15, lid 4)

Idem

Idem

 

Coördineren van conclusies met betrekking  veiligheidsrapport (artikel 16)

Idem

Idem

 

Verzoeken om meer exemplaren van het veiligheidsrapport (artikel 17)

Idem

Idem

 

Bekendmaken van de conclusies bedoeld in artikel 16, lid 1 (artikel 18, lid 1)

Idem

Idem

 

Toezenden van het veiligheidsrapport aan genoemde bestuursorganen (artikel 18, lid 4)

Idem

Idem

 

Opstellen van inspectieprogramma (artikel 24, lid 1)

Idem

Idem

 

Aanwijzen toezichthouders op het naleven van het gestelde bij of krachtens de Wet milieube- heer en het Besluit risico’s zware ongevallen

Idem

Idem

 

 

 

 

 

W et algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Het beslissen op een aanvraag om een omge- vingsvergunning (artikel 2.4, artikel 2.5 en artikel 2.6)

B&W

Directeur OMWB

 

Het bepalen dat een omgevingsvergunning betrekking heeft op een verandering van een inrichting of van de werking daarvan (artikel 2.6)

Idem

Idem

 

Op verzoek van de aanvrager een omgevings- vergunning verlenen voor de activiteiten die niet hoeven te worden geweigerd (artikel 2.21)

Idem

Idem

 

Afgeven van een verklaring van geen bedenkin- gen (artikel 2.27)

Idem

Idem

 

Verzoeken aan het bevoegd gezag om voor- schriften van de omgevingsvergunning te wijzigen of de omgevingsvergunning geheel of gedeeltelijk in te trekken (artikel 2.29, lid 1)

Idem

Idem

 

Bezien of de voorschriften nog toereikend zijn gezien de ontwikkelingen op het gebied van technische mogelijkheden tot bescherming van het milieu en de ontwikkelingen met betrekking tot de kwaliteit van het milieu (artikel 2.30)

Idem

Idem

 

Het wijzigen van voorschriften van de omge- vingsvergunning ( artikel 2.31)

Idem

Idem

 

Doorzenden van een aanvraag voor de omge- vingsvergunning indien Breda niet het bevoegd gezag is (artikel 3.1)

Idem

Idem

 

Aanhouden van de beslissing op de aanvraag voor een omgevingsvergunning (artikel 3.3, artikel 3.4 en artikel 3.5)

Idem

Idem

 

Verlenging van de beslistermijn (artikel 3.9)

Idem

Idem

 

Bepalen dat artikel 3.1 of afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht achterwege blijft (artikel 3.10)

Idem

Idem

 

Toezenden aanvraag en stukken naar bestuurs- orgaan dat bevoegd is verklaring van geen bedenkingen af te geven (artikel 3.11, lid 1 en lid 3)

Idem

Idem

 

Buiten behandeling stellen van de aanvrager, op verzoek van een bestuursorgaan dat bevoegd is verklaring van geen bedenkingen af te geven (artikel 3.11, lid 2)

Idem

Idem

 

Verzoeken aan ander bestuursorgaan om beslistermijn te verlengen (artikel 3.11, lid 4)

Idem

Idem

 

Toezending ontwerpbesluit aan orgaan dat bevoegd is verklaring van geen bedenkingen te geven of andere aangewezen bestuursorganen (artikel 3.12, lid 4)

Idem

Idem

 

Bepalen tot welk bedrag verhaal zal worden genomen op de zekerheid bij het niet-nakomen van een verplichting (artikel 4.1, lid 3)

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Bouwbesluit 2012

 

 

 

 Bevoegdheden asbest met betrekking tot de

 Sloopmelding (artikel 1.26 t/m 1.33 en artikel 8.1

 t/m 8.7)

 B&W

 Directeur OMWB

 

 

 

 

 

Handhaving algemeen

Bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens onderstaande wet- en regelgeving en vigerende verordenin- gen voor zover hierboven niet al specifiek is bepaald:

Activiteitenbesluit

B&W

Directeur OMWB

 

Algemene plaatselijke verordening artikel 4.1.2 (geluidhinder)

Idem

Idem

Bedrijfsmatige activiteiten

Besluit bodemkwaliteit

Idem

Idem

 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

Idem

Idem

 

Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer

Idem

Idem

 

Besluit gefluoreerde broeikasgassen milieube- heer

Idem

Idem

 

Besluit externe veiligheid inrichtingen milieube- heer

Idem

Idem

 

Besluit risico’s zware ongevallen

Idem

Idem

 

Besluit uniforme saneringen

Idem

Idem

 

Bouwstoffenbesluit bodem en oppervlaktewater- bescherming

Idem

Idem

 

Inrichtingen- en vergunningenbesluit Milieube- heer

Idem

Idem

 

Meststoffenwet

Idem

Idem

 

Vuurwerkbesluit

Idem

Idem

 

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (voor het onderdeel milieu)

Idem

Idem

 

Wet Bodembescherming

Idem

Idem

 

Wet geurhinder en veehouderij

Idem

Idem

 

Wet milieubeheer

Idem

Idem

 

Bouwbesluit (in relatie tot asbest)

Idem

Idem

 

Woningwet (in relatie tot asbest)

Idem

Idem

 

Asbest Verwijderingsbesluit

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Centrum Jeugd en Gezin Breda  

 

 

 

Jeugdwet en Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

 

 

 

Beslissen op aanvragen om een individuele (jeugdhulp)voorziening, in natura of als pgb

B&W

Generalistische

Jeugdhulpverleners

CJG-Breda

 

Ontvangen van hulpvragen op grond van de Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het treffen van een passende tijdelijke maatregel in spoedeisende gevallen op grond van de Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het doen van vooronderzoek op grond van de Verordening jeugdhulp gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het verrichten van onderzoek en het informeren op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het vragen van toestemming om persoonsgegevens te verwerken op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het in overleg met de ouders/jeugdige afzien van een gesprek op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het maken van een schriftelijk verslag op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Het ontvangen van aanvragen voor individuele voorzieningen op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Idem

 

Beslissingen aangaande een individuele voorziening herzien of intrekken op grond van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017 en de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het bij het treffen van een individuele voorziening zo nodig in overleg treden met het bevoegd gezag van de school waar de jeugdige schoolgaand is, conform de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het vertegenwoordigen van burgemeester en wethouders bij de behandeling van bezwaarschriften tegen genomen beschikkingen door de (bezwaren)commissie Jeugd

Idem

Idem

 

Pgb-zorgovereenkomsten inhoudelijk goed te keuren

Idem

Idem

 

Informatie uit te wisselen met de sociale verzekeringsbank (SVB) over Pgb-cliënten via de webportal “mijn pgb voor gemeenten” van de SVB

Idem

Idem

 

Het toepassen van de hardheidsclausule van de Verordening jeugdhulp Gemeente Breda 2017

Idem

Coördinator CJG-Breda

 

Het nemen van beslissingen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, voor zover betrekking hebbend op verzoeken om informatie ingediend bij en betrekking hebbend op het functioneren van het CJG

Idem

Idem

 

Het nemen van besluiten over verlengen van beslistermijnen in verband met aanvragen om individuele voorzieningen, en naar aanleiding van ingebrekestellingen, vaststellen van eventuele verschuldigde dwangsommen op grond van afdeling 4.1.3 van de Algemene wet bestuursrecht

Idem

Idem

 

Het doen van een verzoek tot onderzoek of een maatregel met betrekking tot het gezag over een minderjarige overwogen moet worden, bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) op grond van de Jeugdwet (waarna de Stichting Veilig Thuis West-Brabant dit administratief verwerkt via CORV)

Idem

Generalistische

Jeugdhulpverleners

CJG-Breda

 

Het voeren van overleg met de gecertificeerde instelling op grond van de Jeugdwet over de wijze van verlening van jeugdhulp ter uitvoering van kinderbeschermingsmaatregel of jeugdreclassering

Idem

Idem

 

Het bepalen dat een voorziening op het gebied van jeugdhulp en verblijf niet zijnde verblijf bij een pleegouder nodig is op grond van de Jeugdwet in situaties waarin de kinderrechter wordt verzocht om een machtiging tot opneming in een gesloten accommodatie

Idem

Idem

 

Het doen van een verzoek aan de inspectie om een oordeel te geven over de beslissing van de jeugdhulp-aanbieder op grond van de Jeugdwet tot wijziging van een hulpverleningsplan of tot opneming in een gesloten accommodatie

Idem

Idem

 

Het doen van een verzoek aan de kinderrechter tot het verkrijgen van een machtiging, spoedmachtiging of voorwaardelijke machtiging tot het opnemen van een jeugdige in een gesloten accommodatie op grond van de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het overleggen van het besluit als bedoeld in de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Gehoord worden door de kinderrechter in geval van het verlenen van een machtiging, spoedmachtiging of voorwaardelijke machtiging of in geval van een vervallenverklaring als bedoeld in de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het doen van een mededeling aan de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) van het vervallen van de machtiging als bedoeld in de Jeugdwet, alsmede van het besluit geen nieuwe machtiging aan te vragen na afloop van de geldigheidsduur van een machtiging op grond van de Jeugdwet

Idem

Idem

 

Het richten van een verzoek aan de rechter op grond van de Jeugdwet om in zijn beschikking inzake de machtiging te bepalen dat deze in plaats van in een geregistreerde gesloten accommodatie ten uitvoer wordt gelegd in een inrichting als bedoeld in artikel 1 van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Stichting Veilig Thuis West-Brabant

 

 

 

Jeugdwet

Verzoek tot Onderzoek Kinderbescherming

 

 

Mandaat wordt verleend onder de voorwaarden zoals genoemd in het besluit van 5 december 2014 (college-omslag 43062)

Aansluiten op de Collectieve Opdracht Routeervoorziening (CORV) en via deze voorziening:

  • 1.

    Een Verzoek tot Onderzoek (VTO) in te dienen bij de Raad van de Kinderbescherming en:

    • *

      deze in te dienen in geval de jeugdprofessional van mening is dat een maatregel met betrekking tot het gezag over een minderjarige die zijn woonplaats heeft binnen zijn gemeente overwogen moet worden;

    • *

      de informatie voor het VTO over te nemen van de geleverde informatie van de jeugdprofessional;

    • *

      de berichtgeving van de Raad voor de Kinderbescherming die via CORV binnenkomt doorstuurt naar de bovengenoemde jeugdprofessional.

       

  • 2.

    Alle Zorgmeldingen van de Politie die via CORV worden verstuurd in ontvangst te nemen en af te wegen door wie de Zorgmelding wordt behandeld.

     

  • 3.

    Alle notificaties Jeugdbescherming en Jeugdreclassering die via CORV worden verstuurd in ontvangst te nemen.

 

B&W

Bestuurder van de Stichting Veilig Thuis West-Brabant

 

 

 

 

 

Rosmalen Gerechtsdeurwaarders Breda

 

 

 

Algemene wet bestuursrecht

Afdeling 4.4.4

 

 

 

De bevoegdheid tot het uitvaardigen en ondertekenen van een dwangbevel (artikel 4:115 Awb)

B&W

  • -

     de heer drs. J.W.A.M. Pessers (directeur)

 

  • -

    mevrouw S. Sahin (Teamleider Publieke incassozaken)

Mandaat wordt verleend voor zover het dwangbevelen betreft van de directie Dienstverlening, Afdeling Administratie & Basisregistraties, team Uitkeringenbeheer, Debiteurenbeheer

  

 

Bijlage 4: SCHEMA D

 

Schema D

 

 

 

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017”

 

 

 

 

Bevoegdheid/grondslag

Mandans

Mandataris

Specifiek e bepalingen

A TEA-groep

 

 

 

Wet sociale werkvoorziening

Aanbieden dienstbetrekking onder aangepaste omstandigheden (artikel 2, lid 1)

B&W

Directeur Atea-groep

 

Het inrichten van de uitvoeringsorganisatie WSW en het daarop doorvoeren van wijzigingen (artikel 2, lid 2)

Idem

Idem

 

Bevorderen van inschakeling in het arbeidspro- ces (artikel 4)

Idem

Idem

 

Bedingen van een vergoeding voor verrichte arbeid (artikel 5)

Idem

Idem

 

Het opzeggen van een dienstbetrekking (artikel 6, lid 2 en lid 3)

Idem

Idem

 

Verstrekken van een subsidie aan werkgever (artikel 7, lid 1)

Idem

Idem

 

Verstrekken van vergoeding voor arbeidsinpassing en begeleiding op de werkplek (artikel 7, lid 1)

Idem

Idem

 

Beëindiging subsidie en vergoeding (artikel 7, lid 3)

Idem

Idem

 

Het intrekken van een indicatiebeschikking (artikel 12)

Idem

Idem

 

Verstrekken van nadere informatie aan de Minister t.b.v. het toezicht en beleidsvorming (artikel 14, lid 1)

Idem

Idem

 

Het verstrekken van gegevens aan bestuursor- ganen noodzakelijk voor de aan de bestuursor- ganen opgedragen taken (artikel 15, lid 2)

Idem

Idem

 

Het gebruiken van het burgerservicenummer voor de uitvoering van de wet (artikel 15, lid 5)

Idem

Idem

 

 

Besluit uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken

Berichtgeving aan UWV bij intrekking (her)indicatie (artikel 5, lid 3)

B&W

Directeur Atea-groep

 

Het aanvragen van een herindicatie bij het UWV en het verstrekken van de benodigde gegevens daartoe (artikel 2, lid 1 t/m lid 5)

Idem

Idem

 

Arbeidsinpassing door de gemeente (artikel 8)

Idem

Idem

 

Wijziging begeleidingsorganisatie (artikel 9)

Idem

Idem

 

Verstrekken van gegevens Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten

Idem

Idem

 

 

 

 

 

Regeling uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken 2008  

Zorgdragen voor verstrekking aanvullende informatie of gegevens aan de minister voor uitvoering van de wet (artikel 9)

B&W

Directeur Atea-groep

 

Verstrekken van gegevens of informatie aan derden op verzoek van de minister (artikel 10)

Idem

Idem

 

Halfjaarperiode registratie van gegevens en verstrekking daarvan conform artikel 11

Idem

Idem

 

 

 

 

 

CAO Wsw

 

 

 

Uitvoering geven aan de CAO Wsw

B&W

Directeur

 

 

Bijlage 5: SCHEMA E

 

 

Schema E

 

 

 

behorende bij het “Algemeen Mandaatbesluit Breda 2017”

 

 

 

 

Bevoegdheid/grondslag

Mandans

Mandataris

 Specifiek e bepalingen

Griffier

 

 

 

Het verlenen van de bevoegdheid om ten behoeve van en binnen de daartoe bestemde budgetten van de raad privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten voor de uitoefening van de taken

Burgemeester/B&W

Griffier

Uitgezonderd zijn rechtshandelingen die werkzaamheden aan het pand Grote Markt 38 te Breda (Stadhuis) en aanhorige percelen betreffen

 

Naar boven