Verleende omgevingsvergunning en vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder reguliere procedure week 46

Klazienaveen

14 november 2017: Molenwijk WZ 1A tot en met F, het verbouwen van een bedrijfsgebouw tot 8 appartementen (45235-2017)

Besluit vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai als bedoeld in artikel 59 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van bovengenoemde omgevingsvergunning. Zaaknummer 107350-2017/Z2017-0018288. Het plan ligt binnen de bestaande geluidzone van het industrieterrein Purit/Norit (bestemmingsplan Klazienaveen) in Klazienaveen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai vastgesteld van 54 dB(A). Het besluit is bekendgemaakt op 14 november 2017.

Bezwaar Omgevingsvergunning en Besluit hogere grenswaarde

Wilt u bezwaar maken tegen deze verleende vergunning en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarde? Dan kunt u binnen zes weken na de genoemde datum van bekendmaking een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 30001, 7800 RA Emmen. U kunt uw bezwaar ook online doorgeven via gemeente.emmen.nl

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening Omgevingsvergunning

De hoofdregel is dat de vergunning in werking treedt een dag na haar bekendmaking. Er is een aantal uitzonderingen op deze hoofdregel, bijvoorbeeld de beschikkingen voor het slopen van een bouwwerk en het vellen van een houtopstand. Die treden pas in werking nadat de bezwaartermijn van zes weken is verlopen. Als u bezwaar maakt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit betreffende de omgevingsvergunning tijdens uw bezwaarprocedure wordt opgeschort? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD te Groningen. De werking van het besluit wordt dan opgeschort totdat op dit verzoek is beslist. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Rechtbank.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening Besluit hogere grenswaarde

Het besluit treedt in werking een dag na haar bekendmaking. Wilt u dat het gemeentelijke besluit betreffende de vaststelling van de hogere grenswaarde tijdens uw bezwaarprocedure wordt opgeschort? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter van de Raad van State, Afdeling bestuurs­recht­spraak, postbus 200­19, 2500 EA Den Haag. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Raad van State.

Naar boven