Ontwerpbesluiten kinderdagverblijf Johan Wagenaarlaan 1

 

Weigeren permanente omgevingsvergunning, verlenen tijdelijke omgevingsvergunning en gedogen kinderdagverblijf Johan Wagenaarlaan 1.

Aanvraag omgevingsvergunning uitbreiding kinderdag verblijf van 10 naar 14 kinderen

  • 91850 uitbreiding kinderdag verblijf Johan Wagenaarlaan 1

Het kinderdagverblijf is al enige tijd in gebruik voor 10 kinderen. Voor 14 kinderen is een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik bouwwerken vereist. Het gebruik is echter ook in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Een omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan wordt niet verleend.

De gemeente heeft echter eerder bij de eigenaresse het vertrouwen gewekt dat een kinderdagverblijf is toegestaan binnen het bestemmingsplan. Daarom wordt het bestaande gebruik voor 10 kinderen gedoogd. Omdat al afspraken zijn gemaakt voor 14 kinderen geven wij tot 1 april 2018 de tijd hiervoor andere oplossingen te zoeken. Omdat voor meer dan 10 kinderen een vergunning voor brandveilig gebruik noodzakelijk is willen wij dit tijdelijk vergunnen.

Drie ontwerpbesluiten, indienen zienswijzen mogelijk

De volgende ontwerpbesluiten liggen van donderdag 2 november 2017 tot en met woensdag 13 december 2017 ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen.

Op de aanvraag:

  • Weigering van een permanente omgevingsvergunning voor het kinderdagverblijf

  • Verlenen tijdelijke omgevingsvergunning voor het kinderdagverblijf tot 1 april 2018 voor maximaal 14 kinderen

  • Gedogen kinderdagverblijf voor maximaal 10 kinderen vanaf 1 april 2018

Aanvragen en vergunningen digitaal inzien

Maandag tot en met donderdag van 8.30 – 13.00 uur (’s middags op afspraak tot 17.00 uur) en op vrijdag van 8.30 – 13.00 uur bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 1. U kunt ze ook opvragen via postbus-bouwenwoningtoezicht@heemstede.nl. U ontvangt ze per e-mail.

Naar boven