Ter inzagelegging concept-beleidsplan ‘Zonneoogst’ zonneakkers in Borger-Odoorn 2018-2020

 

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend, dat met ingang van 26 oktober tot en met 14 november 2017 het concept-beleidsplan ‘Zonneoogst’ - zonneakkers in Borger-Odoorn 2018-2020 ter inzage ligt.

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen deze beleidsnota vast te stellen.

Toelichting

Vraagstukken en oplossingen gericht op verduurzaming van onze energievoorziening komen in toenemende mate op ons af. Dat geldt ook voor de gemeente Borger-Odoorn.

We willen als gemeente klaar zijn om onze bijdrage te leveren.

Dat doen we onder meer door initiatieven uit de samenleving voor de opwekking van duurzame energie waar mogelijk te faciliteren. Hierbij stellen wij het draagvlak in het gebied centraal. Dat doen we concreet bij onze beoordeling van initiatieven voor zonneakkers in onze gemeente. Daar zijn namelijk veel concrete plannen voor, die we als gemeente moeten toetsen. Dit beleidskader vormt daarvoor het instrument.

Het concept-beleidsplan ‘Zonneoogst’ formuleert het beleid voor de periode 2018-2020.

Inzage

Het concept-beleidsplan ‘Zonneoogst’ –zonneakkers in Borger-Odoorn 2018-2020 ligt van 26 oktober tot en met 14 november 2017 ter inzage bij het Klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis te Exloo, of op www.borger-odoorn.nl/terinzage.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze over het beleidsplan naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn. Postbus 3, 7875 ZG Exloo. Meer informatie vindt u op www.borger-odoorn.nl/bezwaar.

Naar boven