Wijziging beleidsregels, artikel 2.12, eerste lid, onder a., onder 2˚ Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, gemeente Ermelo

Op 13 juli 2010 hebben wij de beleidsregels artikel 2.12, eerste lid, onder a., onder 2˚ Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vastgesteld. Deze beleidsregels zijn opgesteld naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Wabo. De buitenplanse ontheffing van de Wro was vervallen en op een andere wijze opgenomen in de Wabo.

 

Inmiddels zijn de beleidsregels enigszins verouderd en zijn er enkele wijzigingen in de wet doorgevoerd, waardoor de beleidsregels aangepast dienen te worden.

 

Artikel 2.12, eerste lid, onder a., onder 2˚Wabo

Een aanvraag om omgevingsvergunning die niet past binnen de regels van het bestemmingsplan kan alsnog worden verleend indien dat door toepassing van artikel 2.12 van de Wabo mogelijk is. In artikel 2.12, eerste lid, onder a., onder 2˚Wabo is geregeld dat dit kan in de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen gevallen. Deze gevallen staan benoemd in artikel 2.7 van het Besluit omgevingsrecht en artikel 4 bijlage II. In dit artikel staan de maximale mogelijkheden vermeld. Dit wil echter niet zeggen dat die maximale mogelijkheden in alle gevallen moeten worden toegepast. Om deze reden is het noodzakelijk dat beleidsregels aangeven in welke situaties het college toepassing wil geven aan dit artikel. Dit draagt ook bij aan de rechtszekerheid en uniformiteit bij de afhandeling van aanvragen.

 

Bij het opstellen/actualiseren van de beleidsregels is, voor zover mogelijk, aansluiting gezocht bij bestaand beleid (oa bestemmingsplan Kom Ermelo)/is het bestaande beleid opgenomen in de beleidsregels. Zowel het vigerende 2.12 beleid als diverse andere beleidsstukken worden daarom gelijktijdig met de inwerkingtreding van de nieuwe beleidsregels ingetrokken.

 

U kunt de beleidsregels downloaden via www.ermelo.nl/regelgeving. Tegen betaling van de legeskosten kan een ieder op verzoek een afschrift verkrijgen. Voor vragen omtrent de wijzigingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Janssen (0341) 56 71 25 of mevrouw S.M.L. van Beek van de afdeling Publiekszaken (0341) 56 71 17.

 

Naar boven