Wijziging van de Verordening winkeltijden Dordrecht

 

De RAAD van de gemeente Dordrecht;

 

gezien het initiatiefvoorstel van de fractie Beter voor Dordt, zoals is besproken in de adviescommissie Bestuur en Middelen van 19 september 2017, kenmerk 1886026 / Risnr. 1973227;

 

gelet op artikel 3 van de Winkeltijdenwet, artikel 149 van de Gemeentewet en het Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen

 

de navolgende

wijziging van de Verordening winkeltijden Dordrecht

 

Artikel 1

De Verordening winkeltijden Dordrecht wordt als volgt gewijzigd.

  • A.

    Na artikel 4, achtste lid, wordt een nieuw negende lid ingevoegd, luidende:

    Artikel 4, negende lid: Bijzondere vrijstellingen; culturele evenementen

    • 1.

      De in artikel 2, eerste lid, van de wet vervatte verboden, voor zover deze betrekking hebben op de zondag en de feestdagen, gelden niet ten aanzien van gebouwen, waar voorstellingen, uitvoeringen of evenementen van culturele aard plaatsvinden, en waar uitsluitend of hoofdzakelijk goederen die rechtstreeks verband houden met aldaar te houden voorstellingen, uitvoeringen en evenementen plegen te worden verkocht, vanaf een uur voor de aanvang van de voorstelling, de uitvoering of het evenement tot een uur na afloop daarvan.

    • 2.

      De in artikel 2, tweede lid, van de wet vervatte verboden, voor zover deze betrekking hebben op de zondag en de feestdagen, gelden niet ten aanzien van het ter gelegenheid van voorstellingen, uitvoeringen of evenementen van culturele aard te koop aanbieden en verkopen van goederen, die rechtstreeks verband houden met die voorstellingen, uitvoeringen of evenementen, vanaf een uur voor de aanvang van de voorstelling, de uitvoering of het evenement tot een uur na afloop daarvan.

  • B.

    Na artikel 4, achtste lid, wordt in aanvulling op het nieuwe negende lid, een nieuw tiende lid ingevoegd, luidende:

    Artikel 4, tiende lid: Bijzondere vrijstellingen; Kunstrondje Dordt

    In afwijking van het bepaalde in hoofdstuk 2 van deze verordening verleent de raad vrijstelling van de verboden, genoemd in artikel 2 lid 1 sub a en b van de wet voor winkels die aan het Kunstrondje Dordt deelnemen. Deze uitzondering geldt enkel voor winkels die aangesloten zijn bij de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiekhandelaren.

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van 26 september 2017.

 

 

De griffier, De voorzitter,

 

 

A.E.T. Wepster A.W. Kolff

Naar boven