Wijziging Ambtenarenreglement, Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016, Vakantie- en Verlofregeling 1971 en Besluit betaald ouderschapsverlof 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Buitenruimte en Sport van 3 oktober 2017 met kenmerk: 2709501;

 

gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;

besluit vast te stellen:

 

Wijziging Ambtenarenreglement, Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016, Vakantie- en Verlofregeling 1971 en Besluit betaald ouderschapsverlof 2003

Artikel I

Het Ambtenarenreglement wordt als volgt gewijzigd.

 

A

In artikel 14a, vijfde lid, wordt “de verkoop van vakantie-uren op grond van artikel 36” vervangen door: de koop van vakantie-uren op grond van artikel 29, eerste lid, onderdeel a.

 

B

In de toelichting op artikel 14a komen de laatste twee alinea’s als volgt te luiden:

Het vakantieverlof wordt naar evenredigheid verhoogd.

In geval van urenuitbreiding is het niet toegestaan om extra vakantie-uren te kopen. De mogelijkheid om vakantie-uren te verkopen, blijft bij een urenuitbreiding in beginsel van kracht, maar om overbelasting van de medewerker te voorkomen, dient hier terughoudend mee te worden omgegaan.

Een combinatie van urenuitbreiding en:

  • -

    de Aanwijzing betreffende arbeidstijdverkorting voor oudere werknemers 2009 (1/8 deel van de dagelijkse werktijd korter werken voor medewerkers van 61 jaar of ouder); of

  • -

    betaald ouderschapsverlof

is niet toegestaan. Bij deze verlofvormen wordt het salaris immers (al dan niet gedeeltelijk) doorbetaald. Het gelijktijdig genieten van een dergelijk verlof en het extra werken tegen het volledige salaris dient te worden aangemerkt als oneigenlijk gebruik van de regeling.

 

C

Artikel 18b vervalt.

 

D

In artikel 18c wordt “Naast de afspraken in het individueel loopbaanbudget leggen burgemeester en wethouders en de ambtenaar” vervangen door: Burgemeester en wethouders en de ambtenaar leggen.

 

E

In artikel 61, vijfde lid, wordt “de leeftijd van 65 jaar” vervangen door: de AOW-gerechtigde leeftijd.

Artikel II

Het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 wordt als volgt gewijzigd.

 

A

Artikel 3, eerste lid, eerste volzin, komt als volgt te luiden:

Burgemeester en wethouders stellen het salaris van een ambtenaar vast aan de hand van zijn functieschaal zoals opgenomen in de salaristabel in bijlage A, op grond van zijn ervaring, geschiktheid en bekwaamheid.

 

B

In artikel 25, eerste, tweede en derde lid, wordt “ziektekosten” telkens vervangen door: kosten van de zorgverzekering.

 

C

In artikel 26, eerste, tweede en derde lid, wordt “ziektekosten” telkens vervangen door: kosten van de zorgverzekering.

Artikel III

De Vakantie- en Verlofregeling 1971 wordt als volgt gewijzigd.

 

A

Artikel 3b, eerste lid, komt te luiden:

  • 1.

    De ambtenaar met een volledig dienstverband kan voor maximaal 72 uur in elke periode van 12 achtereenvolgende maanden aanspraak maken op het kortdurend zorgverlof op grond van de Wazo.

B

In artikel 6a, derde lid, wordt “59a van het Ambtenarenreglement” vervangen door: 26 van het Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016.

Artikel IV

Het Besluit betaald ouderschapsverlof 2003 wordt als volgt gewijzigd.

 

In artikel 1, vierde lid, wordt “de bezoldiging” vervangen door: het salaris en de toegekende salaristoelage(n).

Artikel V
  • 1.

    Dit besluit wordt geplaatst in het Gemeenteblad.

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking op 1 oktober 2017 en werkt voor wat betreft artikel I, onderdelen A en B, terug tot en met 1 januari 2017.

     

Aldus vastgesteld in de vergadering van 3 oktober 2017.

De secretaris,

C.M. Sjerps

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Toelichting

In juni van dit jaar zijn door partijen in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) wijzigingen aangebracht in de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en de Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO). Het doel was technische onvolkomenheden in deze regeling te herstellen.

Deze onvolkomenheden deden zich vooral voor in de regelgeving naar aanleiding van de invoering van de nieuwe beloningsregeling (per 1 januari 2016) en naar aanleiding van de invoering van het Individueel Keuzebudget (per 1 januari 2017).

 

Met dit besluit zijn de betreffende wijzigingen in de CAR-UWO ook verwerkt in de Rotterdamse rechtspositieregelingen.

Dit gemeenteblad 2017, nummer 135, is uitgegeven op 4 oktober 2017 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven