Ontheffing geluidhinder ex art. 4.6 APV Schiedam 2013 Koemarkt

Ontheffing geluidhinder i.v.m. vernieuwing trambaan Koemarkt

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 oktober 2017 aan de RET NV ontheffing verleend van het verbod op het veroorzaken van geluidhinder op grond van artikel 4.6 APV Schiedam 2013 i.v.m. de vernieuwing van de trambaan op de Koemarkt (vanaf kruising Rotterdamsedijk/Singel tot Broersvest t.h.v. ingang Passage. De werkzaamheden worden in opdracht van de RET uitgevoerd door BAM Infra Rail bv. De werkzaamheden waarvoor ontheffing is verleend betreffen vervanging van de volledige spoorconstructie. De ontheffing geldt voor de periodes van 9 oktober t/m 22 oktober 2017. In beginsel worden de werkzaamheden - met uitzondering van het lassen - in de dagperiode uitgevoerd. In verband met de planning kan het zijn dat er ook andere werkzaamheden in de avond- en/of nachtperiode worden uitgevoerd. In de avond- en nachtperiode worden geen lawaaiige werkzaamheden uitgevoerd waarbij gebruik wordt gemaakt van groot materieel en pneumatisch gereedschap. De werkzaamheden zullen in de avond- en nachtperiode hoorbaar zijn in de woningen, enige hinde ris niet uit te sluiten, echter ernstige hinder wordt niet verwacht. Omwonenden ontvangen van RET een informatiebrief.

 

De ontheffing ligt vanaf 6 oktober 2017 voor 6 weken ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket, Stadserf 1, maandag en vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur, dinsdag van 08:30 tot 12:30 uur, woensdag en donderdag van 08:30 tot 20:00 uur, telefoon 14010.

 

Let op! Langskomen aan de balie? Dit kan alleen op afspraak.

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen het besluit (binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit (schriftelijk) een gemotiveerd bezwaarschrift (onder vermelding van ons kenmerk) bij burgemeester en wethouders indienen. U wordt verzocht om tegelijkertijd met het indienen van het bezwaarschrift een afschrift van het bestreden besluit mee te zenden.

 

Omdat het indienen van een bezwaarschrift de werking van het besluit niet schorst, kan de belanghebbende, indien hij/zij van mening is dat de behandeling van zijn/haar bezwaren onverwijlde spoed vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening (waardoor het besluit wel geschorst kan worden). Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam (sector Bestuursrecht), t.a.v. Voorzieningenrechter, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan nadat een bezwaarschrift is ingediend.

Naar boven