Wet bodembescherming; Besluit uniforme saneringen (Johann Straussplein)

Onderwerp

Op grond van artikel 1.6 Besluit lozen buiten inrichtingen maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam bekend, dat er maatwerkvoorschriften ingevolge voornoemd Besluit zijn opgelegd ten aanzien van het lozen van grondwater, afkomstig van een bodemsanering en een ontwatering ter plaatse van de locatie Johann Straussplein.

 

De maatwerkvoorschriften betreffen een nadere invulling van de voorschriften van het bovengenoemd besluit in het belang van de bescherming van het milieu. De nadere invulling houdt in dat het onttrokken grondwater voor een periode van 12 maanden na een aanvullende zuivering geloosd kan worden op een vuilwaterriool

 

Inzage

U kunt de beschikking vanaf 11 oktober 2017 gedurende 6 weken op afspraak inzien bij het omgevingsloket van het Klant Contact Centrum aan de Stadserf 1. Openingstijden zijn: Maandag en vrijdag van 08:30 tot 17:00, Dinsdag van 08:30 tot 12:30 en woensdag en donderdag van 08:30 tot 20:00.

 

Bezwaarschrift

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bij ons een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit (verzenddatum) worden verzonden, onder vermelding van "Awb-bezwaar" in de linkerbovenhoek van de enveloppe en het bezwaarschrift. Dit bezwaar moet worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van Schiedam, T.a.v. de Bezwaarschriftencommissie, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres van belanghebbende; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht; de gronden van het bezwaar en een volmacht, indien het bezwaar niet door de belanghebbende maar door een ander, namens hem, wordt ingediend.

 

De indiener van het bezwaarschrift wordt verzocht een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht mee te zenden.

Voorlopige voorziening

Krachtens artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet. De indiener van het bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat – gelet op de betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. (U kunt een voorlopige voorziening ook digitaal aanvragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.) Wij adviseren u daarbij een afschrift van deze beslissing mee te zenden.

 

De beschikking is ook digitaal te bekijken op de Gemeenschappelijk Voorziening Officiële Publicaties (GVOP) (www.officielebekendmakingen.nl).Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Vergunningen en Handhaving, telefoon 14 010.

 

Naar boven