Voorgenomen besluit vergunning tot het uitbreiden van een bijzonder crematorium

VOORGENOMEN BESLUIT

VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

VOORGENOMEN BESLUIT VERGUNNING BIJZONDER CREMATORIUM

Zaakdossier: D00117524

Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 26 juli 2017 een vergunningsaanvraag ontvangen voor het uitbreiden van een bijzonder crematorium zoals bedoel in artikel 53 van de Wet op de lijkbezorging. De aanvraag gaat over het crematorium gevestigd aan de Belgenlaan 11 te Uden.

Overwegingen

De aanvraag dient te worden bezien in het licht van het doel en de strekking van de wet. Het crematorium is gelegen in een bosrijke omgeving die sereniteit uitstraalt. De uitvaartfaciliteit is verbouwd en gerenoveerd om de eerder versnipperde functies van aula, crematorium, rouwkamers, uitvaartcentrum en koffiekamers onder één dak te brengen. Door de verandering en uitbreiding kan worden voorzien in een gepast afscheid van dierbaren conform de wensen van de overledene en diens familie dan wel nabestaanden. Door alle faciliteiten onder één dak te hebben, kunnen nabestaanden alle zorgen rondom het afscheid uit handen worden genomen. Gelet op het verantwoord afscheid, met eerbied voor overledenen en nabestaanden kan de gevraagde vergunning worden verleend.

De met de vergunning verlening samenhangende zaken, zoals parkeerruimte en milieuaspecten, zijn reeds meegenomen bij de verlening van de omgevingsvergunning en de melding op grond van het Activiteitenbesluit.

Voorgenomen besluit

Het College van burgemeester en wethouders van Uden is voornemens om de aangevraagde vergunning op grond van artikel 53 van de Wet op de lijkbezorging, voor het uitbreiden van het crematorium aan de Belgenlaan 11 te Uden, aan Dela Uitvaartverzorging N.V. te verlenen en brengt dit voornemen, conform artikel 54 van de Wet op de lijkbezorging, ter openbare kennisgeving door publicatie in het Gemeenteblad.

Reageren op het voornemen

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van inzage, te weten 30 dagen na bekendmaking van het voorgenomen besluit, hun zienswijzen tegen dit voornemen kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders, postbus 83, 5400 AB Uden.

Opgemerkt wordt dat zienswijzen, met betrekking tot aspecten die door andere regelgeving worden beschermd, niet bij de beslissing met betrekking tot onderhavige worden meegenomen.

Naar boven