Delegatiebesluit cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Zoetermeer

De raad van de gemeente Zoetermeer;

 

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders;

besluit
  • 1.

    De bevoegdheid tot het stellen van nadere regels en de uitvoering hiervan op grond van artikel 47 van de Participatiewet, over te dragen aan het college per 1 januari 2017, waarbij cliëntenparticipatie wordt geborgd en wordt afgestemd op de regels die van toepassing zijn voor cliëntenparticipatie op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Jeugdwet.

  • 2.

    Het delegatiebesluit onder beslispunt 1 is tijdelijk tot 1 juli 2017 en wordt daarom terughoudend ingevuld door het college. De begeleidingscommissie WZI en de Adviesraad Sociaal Domein wordt gevraagd advies uit te brengen over de invulling van het begrip cliëntenparticipatie, zoals is bepaald in artikel 47 van de Participatiewet en de wijze waarop dit het beste kan worden geborgd (in een verordening dan wel een delegatiebesluit al dan niet onder aanvullende voorwaarden). Op grond van dit advies neemt de gemeenteraad voor 1 juli 2017 een definitief besluit dat zij ofwel zelf de randvoorwaarden wil bepalen in een verordening ofwel het delegatiebesluit al dan niet onder aanvullende voorwaarden kan bevestigen.

  • 3.

    De Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer 2015 in te trekken per 1 januari 2017.

  • 4.

    De Verordening Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 te wijzigen. De tekst van artikel 3, lid 7 wordt als volgt gewijzigd:

     

    Bestaande tekst

    Artikel 3. Vergoeding voor het bijwonen van vergaderingen

    7. De voorzitters van de in het zesde lid genoemde commissies alsmede de voorzitter(s) van de Begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen, de Participatieraad Wmo en de Adviescommissie Toegankelijkheid ontvangen een vergoeding van 180% van het in het eerste lid bedoelde bedrag van de vergoeding.

    Nieuwe tekst

    Artikel 3. Vergoeding voor het bijwonen van vergaderingen

    7. De voorzitters van de in het zesde lid genoemde commissies alsmede de voorzitter(s) van de Adviesraad sociaal domein en de Adviescommissie Toegankelijkheid ontvangen een vergoeding van 180% van het in het eerste lid bedoelde bedrag van de vergoeding.

     

 

Over onderdeel 3 van dit besluit geen referendum mogelijk te maken omdat het de hoogte van geldelijke voorzieningen voor ambtsdragers, gewezen ambtsdragers en hun nabestaanden betreft. Dit besluit treedt in werking twee weken na bekendmaking daarvan met dien verstande dat de voorzitter van de Begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen vergoedingen blijft ontvangen totdat de Verordening Begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer 2015 is ingetrokken. Tenzij over de overige onderdelen van dit besluit een inleidend verzoek tot het houden van een referendum wordt gedaan.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad op 31 oktober 2016

Naar boven