Wijziging van de Beleidsregels maatschappelijke participatie 2016 gemeente Bergen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

 

gelet op het bepaalde in de Participatiewet en de Beleidsregels maatschappelijke participatie 2016 gemeente Bergen;

besluit:

 

vast te stellen de navolgende wijziging van de Beleidsregels maatschappelijke participatie 2016 gemeente Bergen.

Artikel I

 

A

Artikel 2, vierde en vijfde lid komen te luiden:

 

  • 4.

    Het Jeugdsportfonds wordt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar aangemerkt als een voorliggende voorziening voor sportactiviteiten (vergoeding contributie, sportkleding / attributen).

  • 5.

    Het Jeugdcultuurfonds wordt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar aangemerkt als een voorliggende voorziening voor culturele activiteiten (vergoeding contributie en eventuele attributen).

B

Artikel 5, komt te luiden:

 

  • 1.

    De draagkracht wordt vastgesteld conform de artikelen 3 (kostendelersnorm), 7, 8 en 9 (draagkracht) van de beleidsregels bijzondere bijstand gemeente Bergen 2015.

  • 2.

    In afwijking van het eerste lid, wordt bij de berekening van de draagkracht van de belanghebbende voor deelname aan een sport- en/of culturele activiteit via het Jeugdsportfonds en/of Jeugdcultuurfonds geen rekening gehouden met de kostendelersnorm.

C

Artikel 6, derde lid, komt te luiden:

 

  • 3.

    De hoogte van de maximale bijdrage(n) via het Jeugdsportfonds en/of Jeugdcultuurfonds zijn vastgelegd in de Spelregels Jeugdsportfonds Noord-Holland en Spelregels Jeugdcultuurfonds Noord-Holland Gemeenten Bergen (NH), Uitgeest, Castricum en Heiloo. Hierbij gelden de volgende maximale bedragen:

    • a.

      € 225 voor een sportactiviteit;

    • b.

      € 425 voor een culturele activiteit;

    • c.

      € 800 ten behoeve van het behalen van zwemdiploma A.

D

De verstrekkingenlijst maatschappelijke participatie gemeente Bergen 2016, onderdeel “Voor ouders met kinderen tot 18 jaar”, activiteit/kostensoort “deelname aan één sociaal-culturele vereniging of activiteit (inclusief benodigdheden als bijv. de aanschaf van een instrument” komt te luiden:

 

deelname aan één sociaal-culturele vereniging of activiteit (inclusief benodigdheden als bijv. de aanschaf van een instrument)

LET OP: aanvraag gaat via het Jeugdcultuurfonds, meer informatie is te vinden op www.jeugdcultuurfonds.nl en te verkrijgen via intermediairs*. Maximaal € 425 per kind per jaar voor contributiegeld en attributen (maximaal € 90 voor attributen)

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 september 2017.

 

Aldus besloten door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op 29 augustus 2017.

De heer mr. M.N. Schroor

Gemeentesecretaris

Mevrouw drs. H. Hafkamp

Burgemeester

Naar boven