Ontwerpbesluit Verkeersregeling Arenapark

 

Gemeenteblad III, 2017, nr. 81 (zaak 406132)

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen ;

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van hun besluiten van 20 maart 1996 (gemeenteblad 1996, afdeling III, nr. 6) en van 20 maart 1996 (gemeenteblad 1996, afdeling III, nr. 7) zijn er parkeerverboden aangebracht in de Arena en Marathon;

De eerder ingestelde parkeerverboden zijn nadien uitgebreid in verband met het veilig gebruik en bruikbaarheid van de openbare weg in het Arenapark.

Het Arenapark is een kantorenlocatie gelegen in een parkachtig landschap. De locatie bevindt zich in het zuidoosten van de gemeente.

De volgende wegen maken deel uit van het Arenapark:

  • Acropolis

  • Arena

  • Athene

  • Colosseum

  • Ithaca

  • Mycene

  • Marathon

  • Olympia

  • Sparta

  • Thebe,

deze wegen hierna gezamenlijk te noemen ‘wegen Arenapark’.

Het Arenapark ontsluit voor het autoverkeer met de weg Arena op het Oostereind en de weg Colosseum op de Diependaalselaan.

Het parkeren van auto’s op de openbare weg in het Arenapark is niet passend bij de ontwerpstructuur en ordening van het park. De wegen Arenapark zijn daarom overwegend gedimensioneerd en ingericht zonder parkeergelegenheid op de rijbaan.

De kantoren en andere functies op het park beschikken voor hun personeel en bezoek over eigen parkeergelegenheid. Daarnaast is er openbare parkeergelegenheid beschikbaar op enkele daartoe ingerichte locaties.

Om het parkeren buiten de aangegeven parkeerruimte te verbieden is een parkeerverbod-zone voor de wegen Arenapark aangegeven.

Bovengenoemde maatregel zal noch op de wegen Arenapark, noch op één van de aangrenzende straten leiden tot een overschrijding van de luchtkwaliteitsnormen, als genoemd in titel 5.2 Luchtkwaliteitseisen van de Wet milieubeheer.

Bovengenoemde maatregel zal noch op de wegen Arenapark, noch op één van de aangrenzende straten leiden tot een formele reconstructie in de zin van de Wet geluidhinder.

De korpschef politie is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en adviseert positief op de maatregel.

De wegen Arenapark zijn gelegen binnen deze gemeente en in hoofdlijn bij de gemeente in beheer en onderhoud.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer, laatstelijk in het bevoegdhedenregister 2014 (besluit van 22 april 2014).

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten ;

1.Door het plaatsen en aanwezig zijn van borden E1, volgens bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met zonale werking, het parkeren op de openbaar toegankelijke wegen Arenapark te verbieden.

Hilversum, 22 september 2017,

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

F.G.J. Voorink

Dit ontwerpbesluit met eventuele bijlagen wordt op 5 oktober 2017, overeenkomstig de Verordening op de elektronische publicatie Hilversum 2014, bekend gemaakt op de website www.officielebekendmakingen.nl onderdeel Gemeenteblad, en is gedurende 6 weken in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Ter informatie is een gelijkluidend exemplaar in te zien op de website www.hilversum.nl/verkeersbesluiten van de gemeente Hilversum. Belanghebbenden kunnen, binnen 6 weken na bekendmaking, mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen tegen dit ontwerpbesluit inbrengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Ingediende zienswijzen zijn mede van belang voor de inhoudelijke omvang van een later beroep omdat de bezwaarschriftenprocedure bij ontwerpbesluiten niet bestaat.

Vr17081 (zaak 406132)

Naar boven