Cursus sportief afvallen voor de minima en pannakooi initiatieven voor Gezond in Leek

Gezondheid is voor iedereen een groot goed. Landelijk onderzoek heeft aangetoond dat er nogal wat gezondheidsverschillen bestaan tussen mensen, ook in de gemeente Leek. De gemeente Leek heeft daarom haar inwoners opgeroepen om met initiatieven te komen om gezondheidsverschillen te verkleinen of om gezond leven te bevorderen. Een burgerpanel, bestaande uit drie leden, doet de beoordeling van deze initiatieven.

Het burgerpanel honoreert twee nieuwe initiatieven.

Het eerste initiatief is ingediend door Diëtistenpraktijk Janneke Kramer en omvat een cursus sportief afvallen voor mensen met een laag inkomen in de gemeente Leek. Het panel vindt dit plan voldoen aan de criteria en honoreert het verzoek met een bijdrage van € 3.450,-. Het programma start twee keer per jaar en duurt twaalf weken. Woont u in de gemeente Leek? En heeft u laag inkomen? U kunt contact opnemen met mevrouw Janneke Kramer op 06-14 79 67 90.

Het tweede initiatief is ingediend door o.b.s. de Nijenoert in Leek en omvat het realiseren van een pannakooi voor verschillende balactiviteiten, speelgoed-containers voor aangepaste spelmaterialen en een evenwichtsbalk waarop kinderen hun motorische vaardigheden kunnen verbeteren. Het panel vindt dit plan voldoen aan de criteria en honoreert het verzoek met een bijdrage van € 8.000,-. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Pijlman, directeur van o.b.s. de Nijenoert, telefoonnummer (0594) 51 48 15.

De gemeente en het burgerpanel zijn blij met de ingediende initiatieven en hebben er alle vertrouwen in dat deze zullen bijdragen aan de gezondheid van inwoners in de gemeente Leek. Via deze weg daagt de gemeente Leek inwoners uit om ook met een initiatief te komen. Misschien is uw initiatief het volgende dat zal bijdragen aan een betere gezondheid. Kijk voor meer informatie op www.leek.nl/gezondinleek

 

Naar boven