Beleidsregels moment uitbetalen uitkering exclusief vt en moment uitbetalen vakantietoeslag gemeente Asten

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten,

gelet op de artikelen 45, eerste lid van de Participatiewet, 21 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en 21 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen;

Besluit:

vast te stellen Beleidsregels moment uitbetalen uitkering exclusief vt en moment uitbetalen vakantietoeslag gemeente Asten.

De beleidsregels worden als volgt ingevuld:

Artikel 1. Moment uitbetalen uitkering exclusief vt

1.De uitkering exclusief vt wordt uitbetaald op of omstreeks de 10e van de maand volgend op de maand waarop de uitkering betrekking heeft.

Artikel 2. Moment uitbetalen vakantietoeslag

  • 1.

    De gereserveerde vakantietoeslag wordt gelijktijdig met de uitkering van de maand mei uitbetaald op of omstreeks de 10e van de maand.

  • 2.

    Bij beëindiging van de uitkering wordt de som van de opgebouwde vt-reserveringen, behoudens verrekeningen, uitbetaald binnen drie maanden volgend op de maand waarin de uitkering is beëindigd.

  • 3.

    In bijzondere gevallen kan het college, gelet op de omstandigheden van persoon en gezin, van de hoofdregel afwijken door (een deel van) de opgebouwde vt eerder uit te betalen.

Artikel 3. Overgangsregeling uitkeringsgerechtigden met een uitkering met ingangsdatum gelegen vóór 1 maart 2017

  • 1.

    Uitkeringsgerechtigden met een uitkering met ingangsdatum gelegen vóór 1 maart 2017 én die inkomsten uit arbeid genieten geldt artikel 1 en artikel 2, eerste lid vanaf juni 2017.

  • 2.

    Artikel 1 en artikel 2, eerste lid is niet van toepassing op uitkeringsgerechtigden die al een uitkering van het college ontvangen met een ingangsdatum gelegen vóór 1 maart 2017 zonder inkomsten uit arbeid. De uitkering exclusief vt wordt uitbetaald in de vierde week van de maand waarop de uitkering betrekking heeft. De gereserveerde vakantietoeslag wordt gelijktijdig met de uitkering van de maand mei uitbetaald in de vierde week van mei.

  • 3.

    Artikel 1 en artikel 2, eerste lid is pas van toepassing voor de uitkeringsgerechtigden, zoals bedoeld in artikel 3, tweede lid in de maand waarin zij inkomsten uit arbeid gaan ontvangen.

  • 4.

    Als de betalingsdatum op een zeker moment is vastgesteld conform artikel 1 en artikel 2, eerste lid dan blijft dat betalingsmoment ongewijzigd.

  • 5.

    De uitkeringsgerechtigden zoals bedoeld in artikel 3, eerste en derde lid kunnen op verzoek onder bepaalde voorwaarden financieel ondersteund en individueel begeleid worden.

Artikel 4. Inwerkingtreding

Deze beleidsregels treden in werking op de eerste dag na bekendmaking daarvan in het Gemeenteblad en werken terug tot 1 maart 2017.

Artikel 5. Citeertitel

Deze regels worden aangehaald als “Beleidsregels moment uitbetalen uitkering exclusief vt en moment uitbetalen vakantietoeslag”.

Besloten in de vergadering van Burgemeester en wethouders d.d. 10 augustus 2017 van gemeente Asten,

mr. W.M.A. Verberkt

Secretaris,

mr. H.G. Vos

burgemeester,

Naar boven