Inspraak ontwerp Horecavisie gemeente Sittard-Geleen 2017

 

De ontwerp Horecavisie gemeente Sittard-Geleen 2017 ligt 6 weken vanaf 24 augustus tot en met 4 oktober 2017 voor inspraak ter inzage.

Dit rapport bevat de ruimtelijk economische visie op de horecaontwikkeling in Sittard-Geleen voor de periode 2017-2021.

In deze visie wordt aangegeven welk uitbreidingspotentieel (per horecacategorie) er nog is in de horeca, in welke gebieden nog uitbreiding kan plaatsvinden – en waar niet – en worden wederom per verschillende deelgebieden actielijnen geformuleerd om de kwaliteit en beleving van de horeca te verbeteren.

Deze visie dient als richtinggevend kader voor de uitwerking van de plannen voor verbetering en stimulering van het horeca aanbod en de besluitvorming over nieuwe horeca-initiatieven.

De vaststelling van de ontwerp Horecavisie vindt plaats door de gemeenteraad van Sittard-Geleen op 14 december 2017.

Nadat de Horecavisie is vastgesteld zal het college van Burgemeester en wethouders een nieuw Uitvoeringsprogramma vaststellen ten behoeve van de uitvoering van de in de Horecavisie genoemde actielijnen en aandachtspunten vanuit de evaluatie van het uitgevoerde beleid.

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn van 6 weken kan een ieder een inspraakreactie schriftelijk kenbaar maken bij Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen (Postbus 18, 6130 AA Sittard). Deze reacties worden meegenomen bij het besluit over de definitieve vaststelling van de Horecavisie.

Tevens is er op 5 september 2017 een inloopmorgen in de Stadswinkel in Geleen van 11.00 tot 14.00 u en op 6 september 2017 in het Stadshuis te Sittard eveneens van 11.00 tot 14.00 u.

U kunt dan mondeling vragen stellen en/of een reactie indienen.

Alle documenten behorende bij de ontwerp Horecavisie vindt u op de website van de gemeente op: https://www.sittard-geleen.nl. Dit zijn:

  • De ontwerp Horecavisie gemeente Sittard-Geleen, juli 2017

  • De concept Evaluatie Horecavisie gemeente Sittard-Geleen, juni 2017

  • Toelichting en samenvatting ontwerp Horecavisie

  • Overzicht belangrijkste verschillen ontwerp Horecavisie en huidige Horecavisie

De stukken liggen ook ter inzage in de Stadswinkel Geleen, Markt 1 te Geleen.

De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag 08.00 – 18.00 uur en donderdagavond van 18.00 – 20.00 uur.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer E. Evers (tel.046-4778678 of eric.evers@sittard-geleen.nl.

Naar boven