Beleidsregels bijzondere bijstand 2015

Bijlage 1: “Bijzondere bijstand laptop en schooltas bij overgang naar middelbaar onderwijs”

 

Het College van Burgemeester en wethouders van Uden

 

overwegende dat er nieuw armoedebeleid door de Raad is vastgesteld en hierdoor de uitvoering van het beleid wijzigt

besluit onderstaande bijlage toe te voegen aan de beleidsregels bijzondere bijstand 2015

 

Bijlage 1 Kostensoort: laptop en schooltas bij overgang naar middelbaar onderwijs

Bij de overgang van basisonderwijs naar middelbaar onderwijs worden de kosten van aanschaf van een laptop en een schooltas eenmalig aangemerkt als 'bijzondere kosten'. Er kan maar eenmalig per kind binnen het gezin een vergoeding worden gegeven.

 

Bij een laptop/ computer worden eventueel in de bijstand betrokken een standaard beeldscherm, een printer, een modem voor verbinding met het internet en standaardsoftware voor tekstverwerking, spreadsheets en e-mail. Extra software (bijv. database of fotobewerking) en hardware (bijv. scanner).

 

  • De bijstand voor een laptop/computer plus randapparatuur en eventueel een schooltas wordt gemaximeerd op € 475,00. De cliënt mag dit naar eigen inzicht inzetten.

Wanneer er een aanvraag wordt ingediend op een ander moment dan bij overgang naar de Middelbare school, zal de cliënt de daadwerkelijke noodzaak moeten onderbouwen. Toepassing van maatwerk binnen deze regeling is hierbij mogelijk.

 

Deze regeling werkt terug tot en met 1 juli 2017 (hetgeen betekent, dat indien ouders in juli/ augustus 2017 reeds middels eigen geld een laptop en/ of schooltas hebben gefinancierd, al dan niet op afbetaling, zij alsnog bijzondere bijstand ontvangen).

 

Uden, 8 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

mr. J.M. Smarius

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven