Ontwerp- omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde (geluid) Polderweg 182 te Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat met ingang van 11 augustus 2017 de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden(geluid) ‘Polderweg 182’ ter inzage ligt.

Projectomschrijving

Op 22 december 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de herbouw van een vrijstaande eengezinswoning aan de Polderweg 182. Het bouwplan valt in het bestemmingsplan ‘Polderwetering’ en heeft hierin primair de bestemming ‘Wonen’. De strijdigheid met het bestemmingsplan is gelegen dat de aangevraagde woning gedeeltelijk buiten het bouwvlak wordt gebouwd. Medewerking aan het plan is mogelijk middels een afwijking van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Hiertoe is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld, waaruit blijkt dat het project voldoet aan de vereiste van een goede ruimtelijke ordening.

Verklaring van geen bedenking

Op grond van artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht wordt de genoemde afwijking van het bestemmingsplan niet verleend nadat de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen heeft tegen het ruimtelijk initiatief. De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, eerste lid van deze algemene verklaring.

Hogere waarden(geluid)

Voor de bouw van de beoogde woning is een akoestisch rapport opgesteld. Uit het rapport blijkt dat er sprake is van een overschrijding van 4 dB van de voorkeursgrenswaarde (55 dB), maar niet van de maximale te verlenen ontheffingswaarde (68 dB). Gezien het voorgaande dient een besluit hogere waarde te worden genomen. Het ontwerp hiervan is bij de stukken gevoegd.

Ter inzage en zienswijzen

De ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerpbesluit hogere waarden(geluid), de ruimtelijke onderbouwing en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 11 augustus  2017 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens te raadplegen via ruimtelijke plannen op www.schiedam.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden(geluid) kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden (geluid) en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer M.J. Kap, juridisch beleidsadviseur van de gemeente Schiedam. U kunt ook een mail sturen naar m.kap@schiedam.nl.

     

Naar boven