Asfalteringswerkzaamheden Pierebaan in Monnickendam

Voor 2017 staat groot onderhoud gepland voor de 3e fase van de “Binnenring” in Monnickendam. Het werk betreft het gedeelte Pierebaan vanaf het parkeerterrein achter de Sporthal ‘t Spil tot en met de kruising met de Jan Persijnlaan en Gemeentehuis. Op enkele plekken moet ook de fundering van de weg worden herstelt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de schoolvakanties om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken.

 

Omleidingsroutes

Lokaal verkeer in en uit de woonwijken worden omgeleid. Verkeer van en naar winkelcentrum ’t Spil met name de bevoorrading wordt via de Bernhardlaan en Nieuwpoortslaan en Lijnbaan omgeleid. De bushalte aan de Pierebaan ter hoogte van de voormalige Kohnstammschool en het Bernhard Nieuwentijdcollege is tijdelijk dicht, hiervoor is een tijdelijke halte ingericht op de splitsing Houtrib – Cornelis Dirkszoonlaan. De halte voor de lijnbus naar Marken bij Swaensborch gaat dicht, hiervoor wordt een tijdelijke halte ingericht op de Cornelis Dikszoonlaan ter hoogte van de aansluiting Jan Persijnlaan. In verband met de omleiding van de lijnbus wordt de Houtrib tussen de Lijnbaan en Cornelis Dirkszoonlaan eenrichting verkeer richting Cornelis Dirkszoonlaan.

 

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 14 augustus en zullen gereed zijn op vrijdag 25 augustus.

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit:

  • -

    Het frezen van de asfaltverharding. waarbij op diverse delen het asfalt volledig verwijderd moet worden.

  • -

    Het slopen en geheel vernieuwen van de betonnen opstelplaats van de bushalte tegenover de voormalige Kohnstammschool en Bernhard Nieuwentijd college.

  • -

    De fundering onder het asfalt onder het zebrapad bij de Jan Nieuwenhuijzenlaan word geheel vervangen en verstevigd.

  • -

    het hele wegvak krijgt een nieuwe toplaag en nieuwe belijning.

     

Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden strak gecoördineerd en waar mogelijk gefaseerd uitgevoerd. Wij begrijpen dat deze werkzaamheden en de omleidingsroutes misschien overlast geeft maar wij vragen toch uw begrip voor deze tijdelijke situatie. Als gemeente proberen wij de overlast voor de reizigers, inwoners en ondernemers zo veel mogelijk te beperken. Het is niet altijd uit te sluiten dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden. Toch doen wij er alles aan om deze hinder tot een minimum te beperken, wij vragen uw begrip hiervoor.

Ook u kunt hiertoe bijdragen, daarom vragen wij u om:

 

  • °

    de afzettingen en omleidingsroutes goed in de gaten te houden;

  • °

    voor aanvang en tijdens de werkzaamheden geen auto’s te parkeren op de werkvakken;

  • °

    medewerking te verlenen op verzoeken van de aannemer en/of gemeente.

 

Het betreft hier werkzaamheden waarbij alleen aan de rijbaan wordt gewerkt. De fietspaden en trottoirs blijven toegankelijk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Gelder. De tekening van de omleidingsroutes kunt u vinden op onze website onder het kopje: Werk in Uitvoering.

 

Vragen/contact

De werkzaamheden worden begeleid door de heer E. Bootsman van de gemeente Waterland. Neemt u voor eventuele vragen en/of opmerkingen gerust contact met hem op. De heer E. Bootsman is bereikbaar via telefoonnummer (0299) 658 573 of via de email e.bootsman@waterland.nl

Naar boven