Wijziging CAR-UWO met betrekking tot de toepassing van hoofdstuk 3 op het brandweerpersoneel, gemeente Waterland

Op 17 januari 2017 heeft het College van B&W de wijzigingen in de CAR-UWO met betrekking tot de nieuwe collectieve zorgverzekering, toepassing van hoofdstuk 3 op het brandweerpersoneel en de technische wijzigingen als gevolg van invoering van het individueel keuzebudget vastgesteld.

Deze besluiten treden in werking op de dag na bekendmaking en werken terug tot en met 1 januari 2017.

 

De integrale tekst van de CAR-UWO vindt u onderaan dit elektronisch gemeenteblad. Daarnaast kunt u de CAR-UWO vinden op www.waterland.nl via "bestuur en organisatie" en "wet- en regelgeving"'. U kunt ook kijken op www.overheid.nl. Daarnaast ligt de regeling ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en ontvangt u op verzoek een afschrift.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

 

overwegende dat lokale vaststelling van de wijzigingen in de CAR-UWO met betrekking tot de toepassing van hoofdstuk 3 op het brandweerpersoneel noodzakelijk is;

 

gelet op de artikelen 139 en 160 van de Gemeentewet,

 

BESLUIT:

vast te stellen de navolgende wijziging van de CAR-UWO gemeente Waterland conform ECWGO/ U201502099 Lbr.16/061 CvA/LOGA 16/15.

ARTIKEL I  

 

  • A.

    Artikel 3:38, tweede lid, vervalt, onder vernummering van het derde tot en met dertiende lid, tot het tweede tot en met twaalfde lid.

     

  • B.

    De kop van hoofdstuk 20 komt te luiden:

    20 AANVULLENDE REGELINGEN HOOFDSTUK 3 VOOR BRANDWEERPERSONEEL

     

  • C.

    Voor artikel 20:1:1 wordt een paragraafaanduiding ingevoegd, luidende:

    § 1 Vergoeding piketdienst beroepsbrandweer

     

  • D.

    Na artikel 20:1:3 wordt een paragraaf toegevoegd, luidende:

    § 2 Toepasselijkheid van hoofdstuk 3 op brandweerpersoneel in dienstroosters

     

    Artikel: 20:2

    • 1.

      Dit artikel is van toepassing op de ambtenaar die bij een Veiligheidsregio, onderdeel brandweer, werkzaam is in een dienstrooster, en die voor wat betreft de vaststelling van zijn werktijden valt onder artikel 4:8.

    • 2.

      De artikelen 3:11 en 3:18 zijn niet van toepassing op de ambtenaar genoemd in het eerste lid. Voor deze ambtenaar zijn de lokale regels over vergoeding van het verrichten van onregelmatige diensten en overwerk van toepassing, zoals deze op 31 december 2015 lokaal golden.

    • 3.

      Indien op 31 december 2015 lokaal een regeling verschuivingstoelage van kracht was, dan blijft deze regeling vanaf 1 januari 2016 van toepassing op de ambtenaar genoemd in het eerste lid.

    • 4.

      Indien op 31 december 2015 lokaal een regeling van kracht was die voorziet in een functiegebonden toelage dan blijft deze regeling vanaf 1 januari 2016 van toepassing voor de ambtenaar genoemd in het eerste lid.

    • 5.

      Het bepaalde in dit artikel laat onverlet dat de in de leden twee tot en met vier genoemde lokale regelingen in het lokale overleg gewijzigd kunnen worden.

ARTIKEL II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2017.

 

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, gehouden op 17 januari 2017.

Het college voornoemd,

mr. N. van Ginkel MPM

algemeen directeur/gemeentesecretaris

L. Bromet

Bromet

Naar boven