Experiment vrijgeven sluitingstijden horecabedrijven

Gemeente Zwolle, verlenging experiment vrijgeven horecabedrijven.

 

De burgemeester van de gemeente Zwolle heeft op 18 juli 2017 besloten de periode van het Experiment vrijgeven sluitingstijden horecabedrijven, te verlengen tot 1 december 2017. Dit gelet op de artikelen 1:9 en 2:29, eerste en vierde lid, van de Algemene plaatselijke verordening Zwolle 2015 (APV Zwolle). Dit besluit treedt 25 juli 2017 in werking en heeft betrekking op de gemeente Zwolle.

Bovendien ligt dit besluit ter inzage bij de informatiebalie in het Stadskantoor en is dit besluit te raadplegen via www.zwolle.nl/gemeentelijke regelgeving/beleidsregels openbare orde.

Artikel 1 Werkingssfeer experiment

  • 1.

    De burgemeester besluit tot een experiment dat inhoudt dat in afwijking van artikel 2:29, eerste en vierde lid, APV Zwolle, het sluitingstijdstip van openbare inrichtingen niet van toepassing is, indien de houder van de openbare inrichting voldoet aan de volgende voorwaarden en eisen:

    • a.

      de houder, niet zijnde houder van een cafetaria of snackbar, die in het bezit is van een vergunning op grond van artikel 3 Drank- en Horecawet laat geen bezoekers toe tussen 04:00 uur en 08:00 uur, onverminderd de mogelijkheid om voor reeds aanwezige bezoekers geopend te zijn.

    • b.

      de houder van een cafetaria of snackbar die in het bezit is van een vergunning op grond van artikel 3 Drank- en Horecawet of een houder van een cafetaria of snackbar zoals bedoeld in artikel 18, tweede lid van de Drank- en Horecawet verstrekt tussen 04:00 uur en 08:00 uur geen alcoholhoudende dranken.

    • c.

      de houder van een openbare inrichting die na 03:00 uur voor het publiek geopend is, dient bij de in/uitgang van de openbare inrichting een persoon aanwezig te hebben die voldoet aan de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

  • 2.

    Het in het eerste lid onder a en b genoemde is niet van toepassing op paracommerciële rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 1, twaalfde gedachtestreepje van de Drank- en horecawet en op openbare inrichtingen waar beheersmaatregelen zijn getroffen.

 

Artikel 2 Werkingsgebied

Het experiment geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente Zwolle.

 

Artikel 3 Tijdsduur experiment

Het experiment geldt voor de periode van 1 augustus 2016 tot 1 december 2017.

Tussentijdse aanpassing van de voorwaarden en eisen door de burgemeester is toegestaan indien hiertoe aanleiding bestaat binnen de kaders van het raadsbesluit van 4 april 2016.

 

Artikel 4 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Experiment vrijgeven sluitingstijden horecabedrijven.

Naar boven