Ontwerpbesluit Hogere Waarde Wet Geluidhinder, 11 nieuw te realiseren woningen, bestemmingsplan Bocage, herziening 2017, Echt

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij voornemens zijn hogere waarden vanwege spoorweglawaai vast te stellen, als bedoeld in artikel 4.10 van het Besluit geluidhinder, ten behoeve van 11 nieuw te realiseren woningen binnen het bestemmingsplan Bocage, herziening 2017, in Echt.

 

Binnen het bestemmingsplan Bocage, herziening 2017, worden geen nieuwe geluidgevoelige bestemmingen aan het plangebied toegevoegd ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan, maar de geprojecteerde woningen binnen het plangebied worden wel anders verdeeld over de verschillende deelgebieden. Als gevolg van deze herverdeling van de wooneenheden blijkt dat voor in totaal 94 woningen een hogere waarde nodig is. Bij besluit van 1 augustus 2016 is voor 83 woningen binnen het plangebied reeds een hogere waarde vanwege spoorweglawaai vastgesteld. Dit betekent dat voor het herziene bestemmingsplan voor 11 extra woningen een hogere waarde vanwege spoorweglawaai moet worden vastgesteld.

 

Het ontwerpbesluit alsmede de overige relevante stukken liggen vanaf maandag 24 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 te Echt. Gedurende deze termijn kunnen door belanghebbenden ten aanzien van het ontwerpbesluit schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen worden ingebracht. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig telefonisch een afspraak te maken voor overleg via telefoonnummer 0475-478 478.

 

Echt-Susteren, 20 juli 2017

 

Naar boven