Europese Richtlijn Omgevingslawaai Geluidkaarten gemeente Nuenen c.a.]

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van Nuenen maken bekend dat zij op 4 juli 2017 geluidsbelastingkaarten hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 11.6 van de Wet geluidhinder. De gemeente Nuenen is onderdeel van de agglomeratie Eindhoven (bestaande uit Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Best, Nuenen en Geldrop-Mierlo). Voor deze gemeenten zijn geluidbelastingkaarten opgesteld.

De kaarten zijn in te zien op de internetsite: www.odzob.nl/EU-Geluidkaarten. De kaarten en tabellen liggen tevens tot eind augustus ter inzage bij de gemeente Nuenen.

 

Europese Richtlijn Omgevingslawaai

De Europese Richtlijn Omgevingslawaai is een richtlijn waarmee de Europese Unie wilt bereiken dat omgevingsgeluid in alle lidstaten op een uniforme wijze wordt behandeld. Het doel van deze richtlijn is het in kaart brengen en zo mogelijk verbeteren van het geluidklimaat in Europa. Deze wettelijke verplichting wordt om de vijf jaar herhaald.

Tegen de vaststelling van de kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk. De kaarten zijn de basis voor het actieplan dat burgemeester en wethouders medio 2018 zullen opstellen. In dit plan staat het geluidsbeleid voor de periode 2018-2023. Het ontwerp van dit plan zal worden gepubliceerd, waarbij iedereen zijn zienswijze naar voren kan brengen.

 

Voor aanvullende informatie of vragen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant, tel. 088 36 90 369 of per email, geluid@odzob.nl

 

 

Naar boven