Subsidieplafond Voucherregeling

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen heeft op 9 mei 2017 besloten de ‘Nadere regels vouchers’ vast te stellen.

Op grond van deze regeling kunnen werkzoekenden met een uitkering op grond van de Participatiewet of de Werkloosheidswet of werkgevers in aanmerking komen voor een eenmalige, geldelijke bijdrage bij het aangaan van een arbeidscontract. Er zijn drie vouchers: een jongerenvoucher werkgever, een jongerenvoucher werkzoekende en een voucher voor overige doelgroepen. De jongerenvoucher werkzoekende is maximaal € 500. De hoogte van de andere vouchers is € 2.500.

Alleen dienstverbanden en leerarbeidovereenkomsten die zijn gestart in de periode 1 april 2017 tot 1 oktober 2018 komen in aanmerking. Het aantal vouchers is beperkt tot een bepaald aantal per type voucher waarbij voor jongeren een nadere onderverdeling is gemaakt tussen jongeren met of zonder startkwalificatie. In geld uitgedrukt bedraagt het budgetplafond voor al deze vouchers € 355.000,-.

De regeling is met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2017 in werking getreden en geldt voor alle in deze regeling omschreven arbeidscontracten die in de periode van 1 april 2017 tot 1 oktober 2018 zijn afgesloten.

Naar boven