2e wijziging van de Algemene plaatselijke verordening

 

De raad van de gemeente Dalfsen;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei 2017, nummer 620;

 

gelet op artikel 149 Gemeentewet;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen de: 2e wijziging van de Algemene plaatselijke verordening

 

Artikel 1  

Afdeling 3 Het bewaren van houtopstanden van de Algemene plaatselijke verordening wordt artikel 4.10 (begripsbepaling) hernummerd naar artikel 4.10a en een nieuw artikel 4.10 alsvolgt ingevoegd:

Artikel 4:10 Reikwijdte

Artikel 4:10a en 4:11.1 tot en met 4:11.11 zijn niet van toepassing voor de gebieden zover deze zijn gelegen binnen de bestemmingsplannen Kernen 2016 en Buitengebied gemeente Dalfsen (3e verzamelplan) voor zover deze door de gemeenteraad zijn vastgesteld op en herzien na 26 juni 2017.

 

Artikel 4:10a Begripsbepaling

In deze afdeling wordt verstaan onder:

  • a.

    boom: een houtachtig, opgaand gewas zowel levend als afgestorven, met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 30 centime¬ter op 1,3 meter hoogte boven het maaiveld. In geval van meerstammigheid geldt de dwarsdoorsnede van de dikste stam.

  • b.

    houtopstand: één of meer bomen of boomvormers, of andere houtachtige gewassen, mogelijk onderdeel uitmakend van hakhout, een houtwal, een grotere (lint)begroeiing van heesters en struiken, een beplanting van bosplantsoen, een struweel of een heg, met de onder sub a genoemde minimale dwarsdoorsnede.

  • c.

    monumentale boom: bijzondere beschermwaardige houtopstand met een bijzondere leeftijd, schoonheid- of zeldzaamheidswaarde of een bijzondere functie voor de omgeving en opgenomen in de lijst als bedoeld in artikel 4:11.3 van deze verordening.

  • d.

    vellen: rooien; kappen; verplanten; het snoeien van meer dan 20 procent van de kroon of het wortelgestel, met inbegrip van kandelaberen; het verrichten van handelingen, zowel boven- als ondergronds, die de dood, de ernstige beschadiging of de ernstige ontsiering van de houtopstand ten gevolge kunnen hebben.

  • e.

    boomwaarde: de monetaire waarde van een boom zoals getaxeerd volgens de meest recente richtlijnen van Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen.

  • f.

    Bomen Effect Analyse: een standaard beoordeling van de gevolgen van voorgenomen bouw of aanleg voor houtopstand, op basis van landelijke richtlijnen van de Bomenstichting.

 

Artikel 2 Inwerkingtreding en citeertitel

1. De wijziging treedt gelijktijdig in werking op de dag van inwerkingtreding van het CHW 3e verzamelplan buitengebied gemeente Dalfsen;.

2. Deze verordening wordt aangehaald als: ‘2e wijziging Algemene plaatselijke verordening’.

 

Aldus besloten door de raad van de gemeente Dalfsen in zijn openbare vergadering van

26 juni 2017.

De raad voornoemd,

de voorzitter, de griffier,

drs. H.C.P. Noten drs. J. Leegwater

Naar boven