Verordening tweede wijziging van de Verordening commissie bezwaarschriften Medemblik

De raad van de gemeente Medemblik,

gelezen het bijbehorend voorstel van het College van burgemeester en wethouders van Medemblik d.d. 18 april 2017;

gelet op artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden;

b e s l u i t

vast te stellen de Verordening tweede wijziging van de Verordening commissie bezwaarschriften Medemblik

!.Toe te voegen artikel 18a, dat als volgt komt te luiden:

Artikel 18a Financiële vergoedingen

  • 1.

    Aan een lid van de commissie wordt per bijgewoonde vergadering een vergoeding toegekend van 2x het bedrag overeenkomend met tabel IV, klasse 4, van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, zoals dit jaarlijks door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt herzien.

  • 2.

    Aan de voorzitter van de commissie wordt per bijgewoonde vergadering een vergoeding toegekend van 3x het bedrag overeenkomend met tabel IV, klasse 4, van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, zoals dit jaarlijks door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt herzien.

  • 3.

    De leden die verhinderd zijn voor het bijwonen van een vergadering, maar wel deelnemen aan de advisering ontvangen een vergoeding van 1/3e deel van de reguliere vergoeding.

  • 4.

    Aan elk lid van de commissie worden de reiskosten voor het bijwonen van de vergaderingen van de commissie vergoed. De vergoeding betreft:

    • a.

      Bij gebruik van openbare middelen van vervoer: een volledige vergoeding van de in redelijkheid gemaakte noodzakelijke reiskosten.

    • b.

      bij gebruik van een eigen vervoermiddel: een vergoeding van de in redelijkheid gemaakte noodzakelijke reiskosten overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, onderdeel b van de Regeling Rechtspositie wethouders. Voor het berekenen van de afstand in kilometers wordt gebruik gemaakt van een routeplanner googlemaps die de afstand in de snelste tijd berekent.

  • 1.

    De hiervoor genoemde vergoedingen worden per kwartaal ambtshalve toegekend op basis van de door voorzitter en secretaris ondertekende registraties in het presentieboek.

    • II.

      Dit besluit in werking te laten treden op de dag volgende op de dag van bekendmaking.

    • III.

      Deze verordening kan worden aangehaald als “Verordening tweede wijziging van de Verordening commissie bezwaarschriften Medemblik”.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Medemblik, gehouden op 15 juni 2017.

De griffier,

De voorzitter,

Naar boven