Subsidieregeling informele zorginstellingen Echt-Susteren 2015, 1e wijziging

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ECHT-SUSTEREN;

 

Overwegende dat de rol van de lokale afdelingen de Zonnebloem vanwege de decentralisaties in het sociale domein van groter belang is geworden voor de zorgbehoeftige inwoners van onze gemeente;

 

Gelet op het bepaalde in art. 3 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Echt-Susteren 2017;

 

Besluiten vast te stellen:

De Subsidieregeling informele zorginstellingen Echt-Susteren 2015, 1ste wijziging.

 

 

De Subsidieregeling informele zorginstellingen Echt-Susteren 2015 wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 5. Hoogte van de subsidie

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

  • 1.

    Het subsidiebedrag voor de lokale afdelingen van de Zonnebloem, de Vincentiusvereniging en organisatie Ziekendag bedraagt EUR 360,00 per jaar per subsidieontvanger.

  • 2.

    Het subsidiebedrag voor de afdelingen van het Rode Kruis bedraagt EUR 360,00 per jaar per subsidieontvanger, aangevuld met een bedrag van EUR 1,50 per jaar per colonnelid, dat in onze gemeente staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP).

  • 3.

    Het subsidiebedrag voor informele zorginstellingen, anders dan de instellingen genoemd in lid 1 en 2, bedraagt EUR 1.500,00 per jaar per subsidieontvanger, aangevuld met een bedrag van EUR 4,50 per jaar per lid dat in onze gemeente staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP).

  • 1.

    Het subsidiebedrag voor de Vincentiusvereniging en organisatie Ziekendag bedraagt EUR 360,00 per jaar per subsidieontvanger.

  • 2.

    Het subsidiebedrag voor de afdelingen van het Rode Kruis bedraagt EUR 360,00 per jaar per subsidieontvanger, aangevuld met een bedrag van EUR 1,50 per jaar per colonnelid, dat in onze gemeente staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP).

  • 3.

    Het subsidiebedrag voor de lokale afdelingen van de Zonnebloem wordt opgebouwd uit de volgende onderdelen:

    • a.

      een basisbedrag van EUR 360,00;

    • b.

      een bedrag t.b.v. vervoerskosten ad EUR 500,00;

    • c.

      een bedrag ad EUR 50,00 per vrijwilliger die opgenomen is in het landelijke register van de vereniging de Zonnebloem en woonachting is in de gemeente Echt-Susteren (tot een maximum subsidiebedrag van EUR 1.000 voor dit onderdeel 3c).

  • 4.

    Het subsidiebedrag voor informele zorginstellingen, anders dan de instellingen genoemd in lid 1, 2 en 3 bedraagt EUR 1.500,00 per jaar per subsidieontvanger, aangevuld met een bedrag van EUR 4,50 per jaar per lid dat in onze gemeente staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP).

 

  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Echt-Susteren, 20 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

de secretaris,

drs. G.W.T. van Balkom

de burgemeester,

drs. J.W.M.M.J. Hessels

Naar boven