INSPRAAK AANVULLING NOTA RUIMTELIJKE KWALITEIT HEERLENPLANGEBIED: HOEK MOLENBERGLAAN - ST. FRANCISCUSWEG

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 juni 2017 ingestemd met de ter inzagelegging van de aanvulling van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit, hoofdstuk 9, hoek Molenberglaan-St. Franciscusweg, met inachtneming van de Inspraakverordening.

 

Hoek Molenberglaan - St. Franciscusweg

Op het, tot nu toe onbebouwde, perceel gelegen aan de kruising van de Molenberglaan, de Sint Franciscusweg en de Bongaertslaan (ongenummerd) te Heerlen worden zeven grondgebonden woningen gerealiseerd. De locatie is gelegen ten zuidoosten van het stadscentrum van Heerlen. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan een sportveld. Aan de westzijde ligt desportzaal van het Bernardinus college. Aan de zuidzijde vormt de Molenberglaan de begrenzing van het plangebied. De Sint Franciscusweg vormt de begrenzing aan de oostzijde. Aan de overzijde van deze wegen zijn grondgebonden woningen gelegen. Op het perceel zullen, net als in de directe omgeving, grondgebonden, vrijstaande woningen worden gerealiseerd die ook qua architectuur aansluiten op deze omgeving. In de welstandsnota waren geen criteria aanwezig om voornoemde ontwikkeling op zijn architectonische merites te kunnen beoordelen. Realisatie van deze woningen vraagt derhalve om een aanvulling van de nota.

 

Inspraak

De aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit, hoofdstuk 9, Hoek Molenberglaan - St. Franciscusweg ligt met ingang van 28 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Reactie

Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling REO, postbus 1, 6400 AA Heerlen. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken.

 

Voor verdere vragen of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met de heer R.Ubachs (r.ubachs@heerlen.nl).

 

Heerlen, 22 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven