Bestemmingsplan MSP

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 28 juni 2017, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan "MSP" zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP030200W000002-0301 en ondergrond o_NL.IMRO.0917.BP030200W00000.dxf voor een ieder ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan MSP is een beheersplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Daarnaast wordt op de locatie Heiveldjensweg 10-12 stadslandbouw mogelijk gemaakt.

Een belangrijk gevolg van dit plan is dat volgens het bepaalde in het "Parkstad Structuurvisiebesluit Wonen en Retail" en de "Structuurvisie Heerlen 2035", onbenutte planologische woningbouwtitels per 1 januari 2013 worden verwijderd. Concreet betekent dit voor het plangebied, dat de bestaande woningen in het plangebied worden gehandhaafd. Bouwrechten die niet zijn benut worden geschrapt. Daarnaast zullen conform vastgesteld beleid ook onbenutte detailhandels- en kantoorbestemmingen worden geschrapt.

 

Plangebied

Het plangebied bestaat grotendeels uit de wijken Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig en wordt globaal begrensd door de Schandelerboord, Palemigerboord, Euregioweg en de Schaesbergerweg.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het ontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen, onder vermelding van "bestemmingsplan MSP" en het zaaknummer Z-15069696.

Indien u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge zienswijze in te dienen, dient u contact op te nemen met mw. H. Notermans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045) voor het maken van een afspraak.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u ook contact opnemen met mw. H. Notermans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 22 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven