Ontwerp 1e herziening van de Verordening geurhinder en veehouderij gemeente Eersel

 

Burgemeester en wethouders van Eersel maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 mei 2017 het ontwerp van de 1e herziening van de Verordening geurhinder en veehouderij gemeente Eersel heeft vastgesteld en voor inspraak heeft vrijgegeven.

De Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) biedt gemeenten de beleidsvrijheid om, binnen een wettelijke vastgestelde bandbreedte, zelf geurnormen vast te stellen. De gemeenteraad heeft op 29 september 2015 de Verordening geurhinder en veehouderij gemeente Eersel vastgesteld. Met de herziening van de verordening wordt beoogd een nog betere bescherming tegen geuroverlast door veehouderijen te bieden. Concreet betekent dit dat in de herziening de geurnormen die de verordening bevat, zijn aangescherpt. Daarnaast biedt de verordening de raad de mogelijkheid om in specifieke gevallen te besluiten dat een minder strenge geurnorm aanvaardbaar is.

Het ontwerp van de 1e herziening van de Verordening geurhinder en veehouderij gemeente Eersel ligt de dag na publicatie gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Eersel. Gedurende deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Eersel, Postbus 12, 5520 AA Eersel. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. van Kroonenburg, VTH De Kempen, tel: 0497- 531 484.

U kunt de stukken ook op deze pagina als bijlage vinden.

Burgemeester en wethouders van Eersel,

de secretaris, de burgemeester,

H.M.L. Offermans J.A.M. Thijs-Rademakers.

Naar boven