Eerste wijziging van de Legesverordening 2017

Nijverdal, 20 juni 2017 Nr. 17INT01386

 

De raad van de gemeente Hellendoorn;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders van 9 mei 2017;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b, van de Gemeentewet;

b e s l u i t

vast te stellen de:

eerste wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van leges 2017, vastgesteld door de raad op 13 december 2016 onder nummer 16INT03670

Artikel I Wijzigingen

De Legesverordening 2017 wordt als volgt gewijzigd:

A.

In artikel 1, onder c, wordt na “volgende kalendermaand” ingevoegd: met dien verstande dat als de ne dag in een kalendermaand 30 of 31 januari is, de (n-1)e dag in de volgende kalendermaand altijd de laatste dag van de maand februari is.

B.

In artikel 4 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

 

1.

Onderdeel b wordt vervangen door:

 

 

b.

diensten die ingevolge wettelijk voorschrift zijn vrijgesteld van rechtenheffing of kosteloos moeten worden verleend.

 

2.

Onderdeel c vervalt.

C.

In artikel 1.1.1.3, onder d, van de tarieventabel wordt na “genoemde tijdstippen” ingevoegd: en op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, eerste Paasdag, tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste Pinksterdag, tweede Pinksterdag, eerste Kerstdag en tweede Kerstdag.

D.

In artikel 1.1.4.1 van de tarieventabel wordt “registers van de burgerlijke stand” gewijzigd in “historische bevolkingsregisters”.

E.

Artikel 2.1.1.1 van de tarieventabel wordt vervangen door:

 

Aanlegkosten: de aannemingssom, bedoeld in paragraaf 1, eerste lid, van de Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012 (UAV 2012; Stcrt. 2012, 1567), voor het uit te voeren werk, dat wil zeggen het bedrag waarvoor de aannemer zich heeft verbonden het werk tot stand te brengen (de aannemingssom), de omzetbelasting daarin niet begrepen, of voor zover deze ontbreekt, een raming van de kosten die voortvloeien uit de aangegane verplichtingen voor de fysieke realisatie (het aanleggen) van de werken of de werkzaamheden, de omzetbelasting daarin niet begrepen, en indien de werken of werkzaamheden geheel of gedeeltelijk door zelfwerkzaamheid geschieden de prijs die aan een derde in het economisch verkeer zou moeten worden betaald voor het tot stand brengen van de werken of de werkzaamheden waarop de aanvraag betrekking heeft, de omzetbelasting daarin niet begrepen.

F.

Artikel 2.1.1.2 onder punt B, van de tarieventabel wordt vervangen door:

 

Voor bouwwerken die niet in bovenstaande tabel (onder A) zijn genoemd, worden de bouwkosten als uitgangspunt genomen. Onder bouwkosten wordt in deze gevallen verstaan: de aannemingssom, bedoeld in paragraaf 1, eerste lid, van de Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012 (UAV 2012; Stcrt. 2012, 1567), voor het uit te voeren werk, dat wil zeggen het bedrag waarvoor de aannemer zich heeft verbonden het werk tot stand te brengen (de aannemingssom), de omzetbelasting daarin niet begrepen, of voor zover deze ontbreekt een raming van de kosten die voortvloeien uit aangegane verplichtingen voor de fysieke realisatie (het bouwen) van de bouwwerken, de omzetbelasting daarin niet begrepen, en indien het bouwen geheel of gedeeltelijk door zelfwerkzaamheid geschiedt de prijs die aan een derde in het economisch verkeer zou moeten worden betaald voor het tot stand brengen van het bouwwerk waarop de aanvraag betrekking heeft, de omzetbelasting daarin niet begrepen.

G.

Artikel 2.3.8 van de tarieventabel vervalt.

H.

Artikel 2.3.9 van de tarieventabel vervalt.

I.

In artikel 2.10.4 van de tarieventabel worden de volgende wijzigingen aangebracht:

 

1.

team “Vergunningen, toezicht en milieu” wordt vervangen door team “Vergunningen, toezicht en duurzaamheid”.

 

2.

team “Ruimte en groen” wordt vervangen door team “Ruimtelijke ontwikkeling”.

Artikel II Overgangsrecht

De bepalingen die ingevolge dit besluit worden gewijzigd, blijven van toepassing op de belastbare feiten die zich voor de in artikel III genoemde datum van ingang van de heffing hebben voorgedaan.

Artikel III Inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na bekendmaking.

  • 2.

    De datum van ingang van de heffing is de datum van inwerkingtreding.

Artikel IV Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Eerste wijziging Legesverordening 2017.

 

De raad voornoemd,

de griffier de voorzitter

Naar boven